april 2

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 5 beste Hogedrukreinigers : Krachtpatsers eerste klas!

Top 5 beste Hogedrukreinigers : Krachtpatsers eerste klas!

Door: Rob Boom

april 2, 2021


Wil jij dolgraag een nieuwe hogedrukreiniger kopen? De beste hogedrukreinigers vinden? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Met een hogedrukreiniger weet je namelijk van meerdere – unieke – voordelen te genieten. Echter is het wel vrij lastig om een geschikte hogedrukreiniger uit te kiezen.

Hoe dat komt? Dat komt voornamelijk door het uitgebreide aanbod van dit moment. Je kunt uit meerdere hogedrukreinigers kiezen, waarbij alle hogedrukreinigers specifieke voor- en nadelen met zich meebrengen. Alleen door een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk de juiste hogedrukreiniger kopen.

Hoe maak je dat vergelijk precies? Nou, ik heb goed nieuws voor je: dit vergelijk hoef je niet meer zelf te maken. Speciaal voor jou ben ik namelijk al op zoek gegaan naar de beste hogedrukreinigers van dit moment. Dit was overigens ook voor eigen gewin aangezien ik zelf ook op zoek naar een hogedrukreiniger was.

Tijdens mijn zoektocht heb ik kritisch gekeken naar de verschillende varianten. Ik heb veel varianten bovendien uit mogen testen waardoor ik een duidelijk beeld heb gekregen. Voor welke hogedrukreiniger ik uiteindelijk gekozen heb? Voor de nummer 1 uit de top 5 die je in dit artikel gaat vinden!

Welke variant dat precies is? Dat kun je hieronder lezen; ik heb hieronder namelijk reviews over de beste hogedrukreinigers geplaatst. Neem deze reviews op je gemakje door, maak een goed vergelijk en schaf de juiste hogedrukreiniger aan. Een hogedrukreiniger kopen; dat is iets waar je absoluut géén spijt van gaat krijgen!

#5. Kärcher K 2 Home Hogedrukreinigers

Wil je graag zo min mogelijk geld uitgeven aan een nieuwe hogedrukreiniger? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Zeker als je niet al te vaak van een hogedrukreiniger gebruik wilt maken is het zonde om hier (heel) veel geld aan uit te geven.

Gelukkig kun je in het hedendaagse aanbod ook voordelige hogedrukreinigers vinden. Het meest typerende voorbeeld hiervan is de Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger. Om meerdere redenen ben ik te spreken over deze betaalbare en compacte hogedrukreiniger van het gekende merk Kärcher.

Zo vind ik het een absoluut voordeel dat je alle klussen in en rondom het huis met deze hogedrukreiniger uit kunt voeren. Dat is onder meer te danken aan de terrasreiniger die je standaard meegeleverd krijgt. Verder is deze hogedrukreiniger ook nog relatief krachtig te noemen met een werkdruk van 110 bar.

Wat ik hierbij bedoel met ‘relatief krachtig’? Nou, als je deze werkdruk met de werkdruk van andere varianten vergelijkt, is dit niet al te krachtig. Voor die andere varianten moet je echter een veel hoger bedrag betalen. Voor de Kärcher K 2 Home betaal je een bedrag van slechts 89,99 euro.

Houd wel rekening met het volgende: voor de echt krachtige werkzaamheden is deze variant niet krachtig genoeg. Daarnaast kun je ook niet jouw auto met deze hogedrukreiniger goed schoonmaken. Het is namelijk zo dat je de werkdruk van deze hogedrukreiniger niet zelf in kunt stellen. Gelukkig kun je wel allerlei klussen rondom jouw huis tot een goed einde volbrengen.

Welke klussen zoal? Nou, bijvoorbeeld het reinigen van het terras of het schoonspuiten van tuinmeubelen en het schoonspuiten van de schutting. Doordat deze hogedrukreiniger compact en licht van gewicht is neem je ‘m moeiteloos overal mee naar toe. Daarbij geniet je ook nog van de wieltjes en de lange hogedrukslang van 4 meter.

In mijn ogen heeft Kärcher voor een prima prijs-kwaliteitsverhouding weten te zorgen. Het is namelijk óók een feit dat deze hogedrukreiniger een lange levensduur heeft. Indien je zo af en toe van een hogedrukreiniger gebruikt wilt maken is dit eigenlijk dé beste hogedrukreiniger die je op dit moment kunt kopen. Met dit prijskaartje kun je eigenlijk niet de mist in gaan.

#4. Bosch Universal Aquatak 135 Hogedrukreinigers

Wil jij graag een hogedrukreiniger kopen? Dan is de kans groot dat je uitkomt bij een variant van het merk Kärcher. Dat merk is namelijk het beste vertegenwoordigd in het huidige aanbod van hogedrukreinigers. Neemt niet weg dat je ook nog voor varianten van andere merken kunt kiezen.

Een ander merk dat hoge ogen weet te gooien, is het merk Bosch. Hierbij voldoet vooral deze Universal Aquatak 135 hogedrukreiniger aan alle verwachtingen. In mijn ogen is dit één van de beste hogedrukreinigers die je op dit moment kunt kopen. De mogelijkheden, de kwaliteit en het prijskaartje zijn stuk voor stuk dik in orde.

Zoals je al aan de foto kunt zien heeft Bosch voor een handig en compact design gekozen. De hogedrukreiniger heeft een handig handvat en beschikt over voldoende opbergmogelijkheden. Ook heeft handige wieltjes en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

Zodra je van dit apparaat gebruik gaat maken geniet je direct van de vele mogelijkheden. Deze hogedrukreiniger heeft een vermogen van 1900 watt en een werkdruk van 135 bar. Deze specs zorgen ervoor dat je echt op een aangename en snelle manier met deze hogedrukreiniger kunt werken.

Daarbij is het ook nog super dat je een trio-mondstuk geleverd krijgt. Met dit mondstuk kun je kiezen uit drie verschillende straalinstellingen: vlak, punt en roterend. Je kunt hierdoor op een veelzijdige manier reinigen waarbij het helaas niet mogelijk is om de werkdruk in te stellen.

Verder is het met deze hogedrukreiniger ook mogelijk om jouw auto te wassen. Ook het reinigen van jouw terras, het schoonspuiten van meubelen, het schoonspuiten van een mountainbike/fiets en het schoonspuiten van een schutting behoren tot de mogelijkheden. Al met al kun je met deze hogedrukreiniger alle kanten op!

Zie je dit dan ook terug in het prijskaartje? Nee, allerminst. Voor deze prima hogedrukreiniger van Bosch betaal je een bedrag van slechts 132,99 euro. Voor dat relatief lage bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld. Voldoende reden dus om direct deze hogedrukreiniger van Bosch te kopen!

Graag wil ik aan deze korte review nog één ding toevoegen: deze hogedrukreiniger heeft een slang van maar liefst 8 meter. Ook als je bijvoorbeeld een grote tuin of een lange oprit hebt, biedt deze hogedrukreiniger de gewenste mogelijkheden/oplossing. Al met al echt een super hogedrukreiniger van Bosch.

#3. Nilfisk C120.7-6 PCAD Hogedrukreinigers

Eerder in dit artikel gaf ik al aan dat je vooral uit varianten van Kärcher kunt kiezen. Dat merk weet zich echt te onderscheiden. Zowel op het gebied van kwaliteit als op het gebied van kwantiteit. Dit geldt echter niet voor het merk Nilfisk.

Dit merk biedt slechts enkele hogedrukreinigers aan waardoor de kwantiteit niet al te indrukwekkend is. Maar de kwaliteit van de hogedrukreinigers is super goed!  Dat geldt met name voor de C120.7-6 PCAD hogedrukreiniger. Toen ik deze hogedrukreiniger uit mocht testen was ik echt positief verrast.

Allereerst wil ik je wijzen op de handige vormgeving van deze hogedrukreiniger. Deze hogedrukreiniger is vrij hoog maar is niet al te breed uitgevoerd. Je kunt de hogedrukreiniger makkelijk opbergen, terwijl je ook op een aangename manier dit apparaat kunt verplaatsen. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de handige handgreep en de stevige wieltjes.

Ook ben ik zeer te spreken over de vele accessoires die je meegeleverd krijgt. Indien je besluit om deze hogedrukreiniger aan te schaffen, krijg je meerdere spuitlansen, een terrasreiniger en reinigingsmiddel meegeleverd. Juist dankzij deze meegeleverde accessoires ben je in staat om meerdere schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren.

Zo kun je jouw terras volledig netjes maken of kun je een muur schoonspuiten. Ook kun je jouw auto schoonspuiten en je schutting in jouw tuin. Het feit dat je jouw auto schoon kunt spuiten is opvallend te noemen. Niet bij alle hogedrukreinigers is dit mogelijk, maar bij deze variant dus wél. Dat is te danken aan het feit dat je de druk volledig naar wens in kunt stellen!

Ook over de kwaliteit van deze hogedrukreiniger hoef je je geen zorgen te maken. Integendeel zelfs; Nilfisk heeft echt voor een robuuste en krachtige machine gezorgd. Een machine waar je ongetwijfeld jarenlang van gaat genieten. Krijg je onverhoopt met ongemakken te maken? Nilfisk biedt een garantieperiode van maar liefst 5 jaar aan; dat spreekt mij in het bijzonder erg aan.

Iets wat mij ook absoluut aanspreekt is het prijskaartje. Voor deze hogedrukreiniger betaal je namelijk een bedrag van zo’n 130 euro. Voor dat bedrag krijg je heel veel waar voor je geld, zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

Nilfisk is wellicht niet de meest aansprekende naam binnen deze top 5. Desalniettemin kan ik je de aanschaf van deze hogedrukreiniger van harte aanraden. Als je besluit om deze hogedrukreiniger te kopen krijg je daar absoluut geen spijt van. De kwaliteit, mogelijkheden én prijskaartje zijn stuk voor stuk dik in orde.

#2. Kärcher K 7 Premium Full Control Plus Home Hogedrukreinigers

Wil jij graag alle kanten op kunnen met jouw hogedrukreiniger? Wil je ook zware en grondige schoonwerkzaamheden uit kunnen voeren? En ben je bereid om relatief veel geld aan een nieuwe hogedrukreiniger uit te geven? Ook dan heb ik een interessante variant voor je gevonden; deze Kärcher K 7 Premium Full Control Plus Home hogedrukreiniger.

Binnen het huidige aanbod van Kärcher is dit eigenlijk het topmodel. Dit zie je dan ook terug aan de vele mogelijkheden, aan de kwaliteit, aan de werkdruk en aan het prijskaartje. Met een bedrag van pakweg 460 euro is dit geen goedkope hogedrukreiniger, maar het is wel een immens sterke hogedrukreiniger. Wil je deze hogedrukreiniger kopen? Dan ben je in ieder geval verzekerd van onwijs veel kracht.

Deze hogedrukreiniger weet namelijk een werkdruk van 180 bar te leveren. Deze ongekend hoge werkdruk is onder meer te danken aan de krachtige motor van deze hogedrukreiniger. Doordat de werkdruk behoorlijk hoog is kun je tal van klussen klaren met deze hogedrukreiniger.

Daarbij is het ook nog prettig dat je de druk volledig zelf kunt regelen. Je bent hierdoor in staat om hardnekkig vuil van de schutting af te spuiten, terwijl je ook jouw auto volledig schoon kunt maken. Ondertussen kun je ook nog jouw terras perfect reinigen, met alle dank aan de meegeleverde terrasreiniger.

Geleverde Accessoires

Over de meegeleverde accessoires ben ik sowieso te spreken. Je krijgt een geweldige spuitlans geleverd, je krijgt een prima terrasreiniger geleverd en je krijgt reinigingsmiddel geleverd. Dit reinigingsmiddel kun je door de hogedrukreiniger met het water laten mengen, waardoor je van een nóg beter schoonmaakresultaat gaat genieten.

Voor deze hogedrukreiniger betaal je relatief veel, maar dat zie je dan ook aan alles terug. Zo is deze hogedrukreiniger bijzonder robuust, zijn de wieltjes echt subliem te noemen en is de reiniger ook makkelijk te bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf de werkdruk bepalen door aan de spuitlans te draaien. Ideaal als je meerdere soorten werkzaamheden uit wilt (kunnen) voeren!

Moet je grote oppervlakten in jouw tuin schoonmaken? Ook dan biedt deze hogedrukreiniger daar alle mogelijkheden voor. Met deze hogedrukreiniger ben je namelijk in staat om 60 vierkante meter per uur volledig schoon te maken. Dat is echt indrukwekkend!

Al met al kan ik je van harte aanraden om deze hogedrukreiniger te kopen. Je moet vrij diep in de buidel tasten maar je krijgt ongekend veel waar voor je geld. Ik ben er in ieder geval van verzekerd dat je veel plezier aan deze hogedrukreiniger gaat beleven.

#1. Kärcher K 4 Premium Full Control Home Hogedrukreinigers

Er kan er maar één de beste zijn. Dat is ook op het gebied van hogedrukreinigers zo. Over de hierboven besproken hogedrukreinigers ben ik zeer te spreken, maar ik ben nóg meer onder de indruk van deze hogedrukreiniger. In mijn ogen is de Kärcher K 4 Premium Full Control Home Hogedrukreiniger de allerbeste hogedrukreiniger die je kunt kopen.

Wat mij zo aanspreekt aan deze hogedrukreiniger? Nou, dat is eigenlijk het totaalplaatje. Zo is deze hogedrukreiniger prima geprijsd. Je kunt alle kanten op met deze hogedrukreiniger. Hij is relatief krachtig en de levensduur van deze variant is top.

Overigens is het ook veelzeggend dat deze hogedrukreiniger meerdere awards in deze wacht heeft gesleept. Onder meer de Consumentenbond heeft deze variant eens uitgeroepen tot de beste koop. In mijn ogen is dat veelzeggend. Zelf heb ik ook echt genoten toen ik deze hogedrukreiniger op mijn gemakje uit mocht testen.

Deze Kärcher hogedrukreiniger weet een kracht van 130 bar te leveren. Dankzij deze werkdruk ben je in staat om tal van werkzaamheden te verrichten. Je kunt jouw tuin volledig netjes maken, je fiets en je kunt zelfs jouw auto volledig netjes maken.

Deze uitgebreide mogelijkheden zijn ook te danken aan de meegeleverde accessoires. Zo krijg je meerdere spuitlansen geleverd en krijg je ook standaard een terrasreiniger meegeleverd. Over deze terrasreiniger ben ik echt te spreken; deze reiniger werkt ongekend makkelijk én snel.

Iets waar ik ook over te spreken ben, is de vormgeving van de hogedrukreiniger. Kärcher heeft voor een simplistisch doch onwijs handig design gekozen. Zo kun je de slang perfect oprollen en kun je de lans makkelijk aan de machine bevestigen. Zo kun je de machine ook makkelijk bedienen. Dat laatste is met name te danken aan de handige draaiknop aan de voorzijde. Met die draaiknop kun je de werkdruk volledig naar wens instellen.

Eigenlijk is geen klus te veel voor deze hogedrukreiniger. Mocht je zware of langdurige werkzaamheden uit willen voeren, ben je ook verzekerd van veel gemak. Zo kun je deze hogedrukreiniger makkelijk verplaatsen, heeft de hogedrukreiniger een handige parkeerfunctie en kun je ook nog reinigingsmiddel toevoegen. Dit reinigingsmiddel wordt overigens ook standaard meegeleverd door Kärcher!

Wat je voor deze beste hogedrukreiniger moet betalen? Je kunt rekening houden met een investering van ongeveer 319 euro. Hiermee is deze variant fors duurder dan de nummer 3, 4 en 5 uit deze top 5. Daar ben ik me van bewust maar deze hogedrukreiniger biedt echt ongekend veel mogelijkheden en voordelen. In mijn ogen biedt Kärcher met deze variant de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding aan.

Tevens ben ik van mening dat deze hogedrukreiniger voor veel mensen geschikt is. Ongeacht wat je nou precies met de hogedrukreiniger wilt gaan doen; deze hogedrukreiniger biedt de mogelijkheid. Ik ben in ieder geval erg te spreken over deze beste hogedrukreiniger!

beste hogedrukreinigers

Hogedrukreiniger kopen? Hier moet je op letten!

Wil jij dolgraag een hogedrukreiniger kopen? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Zelf maak ik namelijk ook al enige tijd met veel plezier gebruik van mijn hogedrukreiniger. Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf heb ik voor de nummer 1 uit deze top 5 gekozen. Ja, ik maak met veel plezier gebruik van de Kärcher K 4 Premium Full Control Home Hogedrukreiniger. * Lees hier een uitgebreid review over de karcher K 4* 

Als je een hogedrukreiniger wilt kopen, is het zaak om een goed vergelijk te maken. Het is namelijk een behoorlijke investering én je hebt de keus uit een gevarieerd aanbod. Om je hier een handje bij te helpen heb ik onderstaande koopgids opgesteld. In deze koopgids vind je de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe hogedrukreiniger.

Waar wil je de hogedrukreiniger voor gebruiken?

Voordat je jouw zoektocht af kunt trappen moet je antwoord op deze vraag geven. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat je dan al direct een flinke schifting in het aanbod kunt maken.

Met sommige varianten kun je bijvoorbeeld niet jouw terras reinigen terwijl je met andere varianten jouw auto niet kunt reinigen. Bepaal dus goed waar je de hogedrukreiniger voor wilt gebruiken, zet je wensen op een rijtje en maak vervolgens een goed vergelijk. Daarbij is het aan te raden om op onderstaande facetten te letten.

Soort gebruik

Wil jij de hogedrukreiniger incidenteel gebruiken? Wil je de hogedrukreiniger regelmatig gebruiken? Of wil je de hogedrukreiniger vaak gaan gebruiken? Ook dit is een belangrijk punt waar je goed over na moet denken.

Als je jouw hogedrukreiniger incidenteel wilt gebruiken, hoef je hier namelijk niet al te veel eisen aan te stellen. Dat is een ander verhaal als je de hogedrukreiniger vaak gaat gebruiken. Dan moet de hogedrukreiniger immers voor 100% perfect zijn en aansluiten op jouw wensen en voorkeuren.

Schoonmaakmogelijkheden

Wil je jouw auto schoon kunnen maken? Wil je jouw fiets schoon kunnen spuiten? Of wil je jouw terras kunnen reinigen? Als je hogedrukreinigers met elkaar gaat vergelijken is het aan te raden om goed naar de schoonmaakmogelijkheden te kijken.

Werkdruk

Ook is het aan te raden om goed naar de werkdruk te kijken. Des te hoger de werkdruk van een hogedrukreiniger is des te krachtiger het apparaat is. Dat betekent dat je ook meer en zwaardere schoonmaakklussen uit kunt voeren met het apparaat.

Heb je echter altijd een hoge werkdruk nodig? Nee, zeker niet. Dat bewijst de nummer 5 uit bovenstaande lijst; die heeft een werkdruk van ‘slechts’ 110 bar. Voor de lichtere schoonmaakwerkzaamheden is dat echter meer dan voldoende!

Meegeleverde accessoires

beste hogedrukreinigers

Tevens raad ik je van harte aan om goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. Krijg je bijvoorbeeld meerdere spuitlansen meegeleverd? Krijg je een terrasreiniger standaard meegeleverd? En krijg je reinigingsmiddel standaard meegeleverd? Dit zijn slechts enkele mogelijke accessoires die je bij aanschaf van de hogedrukreiniger meegeleverd kunt krijgen.

Verplaatsmogelijkheden

Heb je een grote tuin? Of heb je in de buurt van jouw tuin geen stopcontact? Dan is het ook aan te raden om goed naar de verplaatsmogelijkheden te kijken. Wat ik hiermee bedoel? Nou, de verplaatsmogelijkheden bestaat uit de volgende facetten:

Lengte van de slang: hoe lang is de slang van de hogedrukreiniger? Des te langer de slang is, van des te meer bewegingsvrijheid je geniet.

De wieltjes: des te beter de wieltjes zijn, des te makkelijker je de hogedrukreiniger kunt verplaatsen. Ook op bijvoorbeeld een oneffen ondergrond.

Handgreep: heeft de hogedrukreiniger wieltjes? Dan is ook een goede handgreep wenselijk!

Merk van de hogedrukreiniger

Graag wil ik je het volgende aanraden: kies altijd voor een hogedrukreiniger van een bekend merk. Dergelijke merken zijn in staat om de gewenste kwaliteit te bieden én hebben een goede naam opgebouwd. Zo kun je meestal ook genieten van een interessante garantieperiode.

Een hogedrukreiniger kopen; kies hierbij bij voorkeur altijd voor een gerenommeerd merk. Kärcher, Bosch, Nilfisk en Black & Decker zijn hier enkele typerende voorbeelden van.

beste hogedrukreinigers

Prijskaartje van de hogedrukreiniger

Hoeveel geld wil jij uitgeven aan een nieuwe hogedrukreiniger? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, variëren de prijskaartjes van de hogedrukreinigers nogal. Maak daarom voor jezelf een goed vergelijk en bepaal voor jezelf een maximumbudget. Binnen dat budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste hogedrukreiniger.

Slotwoord

Als je een hogedrukreiniger wilt kopen, raad ik je één ding aan: maak een geode vergelijking voor jezelf. Als je deze vergelijking liever niet zelf maakt, kun je direct voor één van bovengenoemde varianten kiezen. Op dit moment maak ik in ieder geval met veel plezier gebruik van mijn Kärcher K 4 Premium Full Control Home Hogedrukreiniger. In mijn ogen is dat echt de beste hogedrukreiniger die je kunt kopen!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.