mei 1

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gardena Kooimesmaaier 330 Lees Een Uitgebreid Review

Gardena Kooimesmaaier 330 Lees Een Uitgebreid Review

Door: Rob Boom

mei 1, 2021


Ben je op zoek naar een goede kooimesmaaier voor jouw gazon? Wil jij jouw gazon graag met de hand maaien? En gaat je voorkeur daarbij uit naar een hoogwaardige kooimesmaaier? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt meer dan voldoende keuze.

In het uitgebreide aanbod vind je meerdere kooimesmaaiers van gerenommeerde merken, zoals Gardena en Bosch. In deze Gardena kooimesmaaier 330 review wil ik mijn pijlen graag richten op een specifieke kooimesmaaier van het merk Gardena. Het gaat hierbij om deze Gardena 330.

In deze Gardena Kooimesmaaier 330 review bespreek ik alles wat met deze kooimesmaaier te maken heeft. Zo bespreek ik wat je met deze kooimesmaaier kunt, met welke pluspunten je rekening kunt houden, met welke minpunten je rekening kunt houden én wat mijn persoonlijke bevindingen zijn. Zelf gebruik ik al een tijd lang deze kooimesmaaier, waardoor ik een duidelijk beeld van de mogelijkheden heb. Deze Gardena Kooimesmaaier 330 review is dan ook volledig op basis van mijn eigen bevindingen geschreven.

Wat kun je met de Gardena kooimesmaaier 330?

Zou jij graag jouw gazon met de hand willen maaien? Zie je het niet zitten om met een elektrische grasmaaier aan de slag te gaan? Dan kom je al snel bij een zogeheten kooimesmaaier uit. Dat is een handige én handzame grasmaaier waarmee je razendsnel het gras op de gewenste lengte kunt maaien.

Dat is dan ook precies wat je met de Gardena kooimesmaaier 330 kunt. Zoals je op de foto al kunt zien, is het een handzaam apparaat. Dankzij de fijne handgreep kun je de kooimesmaaier duwen, waarna het mes van de kooimesmaaier de rest voor je doet.

Brengt de Gardena kooimesmaaier 330 veel voordelen met zich mee? Ja, dat is zeker het geval. Daar wil ik graag alvast het volgende aan toevoegen: niet bij alle andere kooimesmaaiers geniet je van deze voordelen. Tijdens mijn zoektocht naar de beste kooimesmaaier heb ik meerdere varianten uit kunnen proberen. Uiteindelijk bleek dat deze variant van Gardena echt met kop en schouders boven de rest uitsteekt!

Voor wie is de Gardena kooimesmaaier 330 geschikt?

Is de Gardena kooimesmaaier 330 voor iedereen geschikt? Nee, dat is in mijn ogen niet het geval. Als je slecht ter been bent, is deze kooimesmaaier bijvoorbeeld niet voor je geschikt. Het apparaat ‘rolt’ makkelijk, maar je moet hier wel de nodige kracht voor gebruiken. Daarom is dit apparaat niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of bijvoorbeeld te weinig kracht in hun armen hebben.

Gardena Kooimesmaaier

Heb je een flinke tuin? Dan kun je wat mij betreft ook beter uitkijken naar een ander soort grasmaaier. Deze kooimesmaaier is – in mijn ogen – eigenlijk alleen geschikt voor gazons van maximaal 150 vierkante meter groot. Als je een groter gazon hebt, duurt het maaien van het gras gewoonweg té lang met deze kooimesmaaier.

Hecht je veel waarde aan het milieu? Dan is dit apparaat wél voor jou geschikt. Met dit apparaat verbrand je namelijk geen stroom of geen benzine. Het is echt een apparaat dat je met jouw eigen spierkracht moet bedienen!

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Gardena kooimesmaaier 330?

Als je graag met de hand gras wilt maaien, kom je al snel bij een kooimesmaaier uit. Als je meerdere kooimesmaaiers met elkaar gaat vergelijken, is het advies om op meerdere criteria te letten. Welke criteria dat zoal zijn, vind je in onderstaand lijstje terug. In onderstaand lijstje heb ik namelijk de belangrijkste eigenschappen/specificaties van de Gardena kooimesmaaier 330 opgesomd:

Maaibreedte: 33 centimeter

Geschikt voor gazons: maximaal 150 vierkante meter

Maaihoogte: 4 standen (van 12 mm tot 42 mm)

Maximum geluidsniveau: 73 decibel

Gewicht: 8,4 kilogram

Hoeveelheid wielen: 2 wielen

Wat deze specificaties laten zien? Deze specificaties zijn eigenlijk dé reden waarom ik voor de Gardena kooimesmaaier 330 gekozen hebt. In mijn ogen zorgen deze specs namelijk voor cruciale voordelen, waarover later meer in deze Gardena kooimesmaaier 330 review. Hieronder bespreek ik sowieso al uitgebreid wat in mijn ogen de belangrijkste voordelen zijn!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Gardena kooimesmaaier 330?

Zou jij graag een nieuwe kooimesmaaier aan willen schaffen? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Dit heb ik recentelijk ook gedaan, waarna ik uiteindelijk voor de Gardena kooimesmaaier 330 gekozen heb. Dat is een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Waarom niet? Omdat deze kooimesmaaier in mijn ogen unieke voordelen biedt. Welke voordelen dat precies zijn, ga je hieronder lezen.

Onwijs makkelijke bediening

In mijn ogen blinkt de Gardena 330 kooimesmaaier uit op het gebied van de bediening. Dankzij de handige handgreep heb je altijd de ultieme controle, terwijl de grote wielen ook voor de gewenste rolling zorgen. Je hoeft hier bovendien niet al te veel kracht voor te zetten.

Tevens zit je niet met een snoer of iets dergelijks te ‘stunten’. Nee, dit is een machine die je volledig met jouw eigen spieren moet bedienen en aan moet duwen. Je geniet hierdoor al snel van een makkelijke bediening én van een snelle maaibeurt. Zeker als je een kleiner gazon hebt, is dit wat mij betreft een ideale kooimesmaaier.

Ideaal voor kleinere gazons

Ja, ik gaf het hierboven al aan: deze kooimesmaaier is ideaal voor de kleinere gazons. Dat is onder meer te danken aan de werkbreedte van 33 centimeter; door één beweging te maken, kun je dus 33 centimeter aan gras maaien.

GARDENA Kooimesmaaier 330 - Maaibreedte 33 cm - Gazons tot ca. 150 m²

Daarbij kun je ook nog volledig zelf bepalen hoe hoog het gras gemaaid moet worden. Bij deze kooimesmaaier kun je namelijk uit 4 vier verschillende maaihoogtes kiezen. Het is aan jou om te bepalen welke maaihoogte naar jouw wens is.

Makkelijk in te klappen

Heb je de kooimesmaaier met veel plezier gebruikt? Dan wil je ‘m uiteraard weer op een makkelijke manier op kunnen bergen. Nou, als je voor de Gardena 330 kooimesmaaier kiest, komt dat sowieso goed. Deze kooimesmaaier kun je namelijk makkelijk inklappen, waarbij de machine niet al te veel ruimte meer in beslag neemt. Ideaal!

Zeer stil

Vind je het hinderlijk dat een grasmaaier zoveel lawaai maakt? Dat kan ik me goed voorstellen. Ik vind het dan ook heerlijk dat je met deze kooimesmaaier van een laag geluidsniveau geniet. Dit is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor de natuur en voor jouw buren. Al met al kun je op een super aangename manier gebruik maken van deze kooimesmaaier.

GARDENA Kooimesmaaier 330 - Maaibreedte 33 cm - Gazons tot ca. 150 m²

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Gardena kooimesmaaier 330?
Het mag duidelijk zijn: om meerdere redenen ben ik te spreken over deze kooimesmaaier. Tegelijkertijd wil ik je ook wijzen op enkele minpunten waar ik tegenaan gelopen ben. Over deze minpunten vertel ik je hieronder iets meer.

Niet voor de grotere gazons geschikt

Heb jij een gazon van bijvoorbeeld 300 vierkante meter groot? Dan is de aanschaf van deze kooimesmaaier niet verstandig. Als je wél voor deze kooimesmaaier zou kiezen, zou je veel te veel tijd besteden aan het maaien van het gras. In mijn ogen is deze kooimesmaaier echt alleen geschikt voor de kleinere gazons.

Je hebt de nodige spierkracht nodig

Gardena heeft voor een makkelijke bediening én grote wielen gezorgd. Dit zorgt ervoor dat je deze kooimesmaaier relatief makkelijk kunt bedienen, maar je hebt alsnog de nodige spierkracht nodig. Als je ouder of slecht ter been bent, is dit geen ideale kooimesmaaier.

Wat kost de Gardena kooimesmaaier 330?

Heb je interesse om de Gardena kooimesmaaier 330 aan te schaffen? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Dat is overigens ook iets wat ik je aan kan raden, aangezien deze kooimesmaaier de nodige voordelen met zich meebrengt.

Als je van deze voordelen wilt genieten, betaal je een bedrag van 83,99 euro. In mijn ogen is dit een subliem prijskaartje. Voor nog geen 84 euro krijg je de beschikking over een geweldige kooimesmaaier! Een kooimesmaaier waar je bovendien jarenlang van gaat genieten.

GARDENA Kooimesmaaier 330 - Maaibreedte 33 cm - Gazons tot ca. 150 m²

Wat vinden andere kopers van de Gardena kooimesmaaier 330?
Ben ik de enige tevreden koper van de Gardena 330 kooimesmaaier? Nee, dat is absoluut niet het geval. Bij mijn partner Bol.com heb ik namelijk veel positieve ervaringen van andere kopers gevonden. De andere kopers geven deze kooimesmaaier een gemiddelde score van een 4,5 op een schaal van 1 tot 5. Dat is dus echt een prima score!

Onder meer de volgende beoordelingen zijn wat mij betreft typerend:

  

Mijn persoonlijke bevindingen

Aan het einde van deze Gardena kooimesmaaier 330 review kan ik maar één ding concluderen: dit is een geweldige Gardena kooimesmaaier. De kooimesmaaier is geweldig te bedienen, levert prima werk af en is ook nog eens voordelig geprijsd.

Bovendien kun je veel kanten op met deze kooimesmaaier. Nadat je ‘m met veel plezier gebruikt hebt, kun je ‘m bovendien weer makkelijk opbergen. Al met al een geweldige kooimesmaaier waar je veel plezier aan gaat beleven. Houd wel goed rekening met de maximale oppervlakte van jouw gazon; voor hele grote tuinen kan ik deze kooimesmaaier niet aanraden. Voor alle overige tuinen echter wel!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.