maart 27

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Karcher K 4 Full Control Hogedrukreiniger Review: Top of Flop?

Karcher K 4 Full Control Hogedrukreiniger Review: Top of Flop?

Door: Rob Boom

maart 27, 2021


Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger review

Zou jij graag op een makkelijke manier jouw terrastegels willen reinigen? Zou je graag op een makkelijke manier jouw auto even schoon willen spuiten? Of zou je op een makkelijke manier jouw schutting volledig vrij van alg willen maken? Dit zijn slechts enkele werkzaamheden waar je een hogedrukreiniger prima voor kunt gebruiken.

Maar, voor welke hogedrukreiniger kun je dan het beste kiezen? Kun je het beste kiezen voor een hogedrukreiniger van het merk Kärcher? Of kun je beter voor een variant van één van de andere merken gaan? De keus is volledig aan jou.

Als ik naar mijn eigen situatie kijk, heb ik bewust gekozen voor een variant van Kärcher. Dit merk sprak mij op voorhand het meeste aan, terwijl het aanbod ook verreweg het uitgebreidste is van dit merk. Binnen dit uitgebreide aanbod vond ik al snel de Kärcher K4 Full Control; ik heb uiteindelijk voor deze hogedrukreiniger gekozen.

Heb ik daar ooit spijt van gekregen? Nee, allerminst. Ik ben nog steeds érg te spreken over deze hogedrukreiniger. In deze Kärcher K4 Full Control hogedrukreiniger review deel ik graag mijn bevindingen met je. Zo bespreek ik wat in mijn ogen de belangrijkste voordelen zijn én welke nadelen ik opgemerkt heb. Na het lezen van deze Kärcher K4 Full Control hogedrukreiniger review heb je in ieder geval een compleet en duidelijk beeld van deze hogedrukreiniger.

Wat kun je met de Kärcher K 4 Full Control precies?

Als je op zoek naar een hogedrukreiniger gaat, moet je eerste enkele keuzes maken. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen wáár je de hogedrukreiniger precies voor wilt gaan gebruiken. Indien je voor de Kärcher K4 Full Control kiest, kun je gelukkig tal van werkzaamheden uitvoeren.

Het is namelijk een feit dat dit apparaat voor uiteenlopende werkzaamheden geschikt is. Zo kun je met deze hogedrukreiniger een terras schoonspuiten, kun je een auto schoonspuiten, kun je een fiets reinigen, kun je een schutting schoonmaken en kun je zelfs tuinmeubelen schoonspuiten.

In vergelijking met de Kärcher K 2 Home kun je dus veel meer kanten op met deze hogedrukreiniger. Zo ben je ook in staat om een auto schoon te spuiten, terwijl dat bij de K 2 Home variant niet het geval was. Hoe het komt dat je deze Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger zo veelzijdig kunt gebruiken? Dat is hoofdzakelijk te danken aan het feit dat je zelf kunt bepalen met welke druk je wilt spuiten. Je kunt hierdoor de druk perfect aanpassen aan de oppervlakte dat je schoon wilt spuiten.

Voor wie is de Kärcher K 4 Full Control geschikt?

Wil jij op een veelzijdige manier van een hogedrukreiniger gebruik gaan maken? Dan is deze variant van Kärcher voor jou op het lijf geschreven. Zoals ik hierboven al aangaf, kun je immers tal van schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren met dit apparaat.

Daarbij moet je echter wel rekening houden met een vrij fors prijskaartje. Indien je per sé de Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger aan wilt schaffen, moet je vrij diep in de buidel tasten. Ik kan me goed voorstellen dat niet iedereen in staat is om een dergelijk bedrag zomaar op tafel te leggen voor de aanschaf van een hogedrukreiniger. Dat is dus iets waar je goed voor jezelf over na moet denken.

Verder brengt deze hogedrukreiniger eigenlijk geen beperkingen met zich mee. In mijn ogen is de hogedrukreiniger dan ook voor een ongekend breed publiek geschikt. Zolang jij op een veelzijdige manier van een hogedrukreiniger gebruik wilt maken, is de Kärcher K 4 Full Control voor jou geschikt.

Daar wil ik nog één ding aan toevoegen: deze hogedrukreiniger komt tot zijn recht voor jouw auto, voor jouw tuin en voor jouw huis. Eigenlijk is dat al veelzeggend voor de veelzijdigheid van deze hogedrukreiniger.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Kärcher K 4 Full Control?
Ben je op zoek naar een nieuwe hogedrukreiniger? Dan wil ik je graag aanraden om een goed vergelijk te maken. Als je alleen al in het aanbod van Kärcher kijkt, zie je namelijk al meerdere interessante hogedrukreinigers voorbijkomen.

Voor welke variant je dan het beste kunt kiezen? Daar kun je maar op één manier achter komen: door een goed vergelijk te maken. Bij het maken van dit vergelijk is het sowieso verstandig om naar de specs te kijken. Om dit gemakkelijk voor je te maken, heb ik de belangrijkste specs van de Kärcher K 4 Full Control voor je op een rijtje gezet:

hogedrukreiniger review
 • Werkdruk: 130 bar
 • Vermogen: 1800 meter
 • Lengte hogedrukslang: 6 meter
 • Doorvoercapaciteit: 420 liter per uur
 • Reinigingscapaciteit: 30 vierkante meter
 • Gewicht van de hogedrukreiniger: 11,4 kilo

Wat deze specs direct duidelijk maken? Dat de Kärcher K 4 Full Control echt een krachtig en veelzijdig apparaat is. Een apparaat waarmee je tal van schoonmaakwerkzaamheden mee kunt klaren. Snel en gemakkelijk. Overigens spreek ik volledig uit eigen ervaring, aangezien ik al langere tijd met veel plezier van dit apparaat gebruik maak.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Kärcher K 4 Full Control?

Enige tijd geleden was ik zelf ook op zoek naar een geschikte hogedrukreiniger. Uiteindelijk is mijn keus gevallen op de Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger, waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Waarom niet? Omdat dit apparaat in mijn ogen significante voordelen met zich meebrengt. Over de belangrijkste voordelen van deze hogedrukreiniger informeer ik je graag uitgebreid!

Veelzijdig in te zetten

Ja, de veelzijdigheid is wat mij betreft het grootste voordeel van deze hogedrukreiniger. Ik gebruik dit apparaat om mijn terrastegels te reinigen, ik gebruik dit apparaat om mijn auto schoon te spuiten en ik gebruik dit apparaat om mijn schutting te ontdoen van de mos en de alg.

Ongeacht wat de klus is; je kunt een beroep doen op deze veelzijdige en krachtige hogedrukreiniger. In mijn ogen is dit een voordeel waar je eigenlijk dagelijks van kunt genieten/profiteren!

Makkelijk te bedienen

Elke keer als ik gebruik van mijn Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger maak, geniet ik van de makkelijke bediening. Zo is de slang 6 meter lang, heeft deze hogedrukreiniger een parkeerstand en is de hogedrukreiniger makkelijk te verrijden. Dat laatste is te danken aan de stevige wieltjes van dit apparaat.

Met veel plezier maak ik gebruik van de parkeerstand. Dit is een functie waarmee ik de hogedrukreiniger kan parkeren, waarna ik de lans en het pistool makkelijk in/aan het apparaat op kan bergen. Gemak dient de mens!

Druk zelf te bepalen

Wil je jouw auto schoon gaan spuiten? Dan is het aan te raden om een niet al te hoge druk te gebruiken. Wil jij jouw schutting schoonspuiten? Dan kun je wel voor een hogere druk kiezen, aangezien de viezigheid op de schutting behoorlijk hardnekkig kan zijn.

Bij de Kärcher K 4 Full Control is het een groot voordeel dat je de druk zelf kunt bepalen. Ook dit is één van de redenen waarom je dit apparaat veelzijdig kunt gebruiken. Mijns inziens is dit ook echt één van de redenen waarom dit apparaat zo interessant te noemen is. Ik pas in ieder geval voor elke klus even de druk naar wens aan!

Topkwaliteit

Toen ik de Kärcher K 4 Full Control voor het eerst uit de doos tilde, was ik direct onder de indruk. Het apparaat voelde namelijk robuust uit, zag er netjes afgewerkt uit en leek dus van de gewenste kwaliteit te zijn. Toen ik eenmaal van het apparaat gebruik gemaakt had, wist ik het zeker: de kwaliteit van dit apparaat is top.

Dat is onder meer te danken aan de motor van deze hogedrukreiniger. Kärcher heeft namelijk gekozen voor een watergekoelde motor. Een dergelijke motor gaat lange tijd mee en zorgt dus voor een lange levensduur.

hogedrukreiniger review

Overige voordelen

Ik wil je in deze Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger review graag met nóg meer voordelen kennis laten maken. De belangrijkste overige voordelen heb ik daarom even voor je opgesomd:

Deze hogedrukreiniger is onwijs stabiel

Met dank aan het Plug ‘n’ Clean systeem kun je makkelijk reinigingsmiddel en water laten mengen

Deze hogedrukreiniger heeft een uitschuifbaar handvat, waardoor je ‘m nog makkelijker kunt verplaatsen

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Kärcher K 4 Full Control?
In deze Kärcher K 4 Full Control review wil ik je graag zo uitgebreid mogelijk informeren. Om dat te doen, wil ik ook graag mijn bedenkingen met je delen. Ik heb namelijk opgemerkt dat deze hogedrukreiniger ook enkele nadelen met zich meebrengt.

Weinig accessoires meegeleverd

Bij de Kärcher K 4 Full Control krijg je slechts enkele accessoires meegeleverd: een spuitpistool, een vuilfrees en een VarioPower spuitlans. In mijn ogen zou het handiger zijn geweest om ook nog de beschikking over andere accessoires te hebben. Zo krijg je bijvoorbeeld bij de K 5 en de K 7 varianten wel meerdere accessoires meegeleverd. Die varianten zijn echter weer een stuk(je) duurder.

Relatief zwaar

Ook ben ik erachter gekomen dat deze hogedrukreiniger vrij zwaar is. Als je niet al te veel spierkracht in je armen hebt, kan het hierdoor lastig zijn om de hogedrukreiniger op te tillen. Dit ervaar je met name als je de reiniger ergens op wilt bergen; even over bijvoorbeeld een drempel of ander obstakel tillen, kan vrij zwaar zijn.

Niet de goedkoopste

Als je graag voor weinig geld een hogedrukreiniger aan wilt schaffen, kun je beter even verder kijken. Het is namelijk zo dat deze hogedrukreiniger vrij prijzig is. Daar wil ik wel graag iets aan toevoegen: je krijgt onwijs veel waar voor je geld. Ik ben zeker te spreken over de prijs-kwaliteitsverhouding, maar je moet hoe dan ook rekening houden met een vrij forse investering.

hogedrukreiniger review

Wat kost de Kärcher K 4 Full Control?

Heb ik je met deze Kärcher K 4 Full Control review een mooi beeld kunnen geven van deze hogedrukreiniger? Dan wil ik graag een einde aan deze review gaan breien, maar niet voordat ik eerst besproken heb wat dit apparaat nou kost.

Als je op dit moment de Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger aan wilt schaffen, dien je ruim 250 euro te betalen. Voor dat bedrag krijg je wel veel waar voor je geld, zoals je in deze Kärcher K 4 Full Control review hebt kunnen lezen!

Deze hogedrukreiniger had zeker iets goedkoper mogen zijn. Neemt niet weg dat ik je de aanschaf van dit apparaat van harte aan kan raden. De prijs en de kwaliteit zijn wat mij betreft namelijk perfect met elkaar in verhouding!

Wat vinden andere kopers van de Kärcher K 4 Full Control?
Ben ik de enige die gekozen heeft voor de Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger? Nee, zeker niet. Vrij veel mensen kiezen voor dit apparaat, getuige de vele online beoordelingen. Enkele van deze beoordelingen heb ik er voor de beeldvorming even tussenuit gepikt:

Al met al zijn de meeste bevindingen over de Kärcher K 4 Full Control onwijs positief. Veel kopers roemen de kracht, het gemak en de veelzijdigheid. Precies dát zijn ook de punten die ik in deze Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger review uitgebreid besproken heb.

Mijn persoonlijke bevindingen
Onder aan de streep kan ik de aanschaf van de Kärcher K 4 Full Control van harte aanraden. Deze hogedrukreiniger ziet er robuust uit, levert geweldig werk af en is veelzijdig in te zetten.

De veelzijdigheid, maar ook de kwaliteit, zijn wat mij betreft echte pluspunten van deze hogedrukreiniger. Als je op dit moment op zoek nar een veelzijdige hogedrukreiniger bent, kan ik je daarom maar één ding adviseren: schaf de Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger zo snel mogelijk aan!


Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.