april 16

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Makita Grasmaaier ELM3320, Mooi En Gelijkmatig Top Resultaat

Makita Grasmaaier ELM3320, Mooi En Gelijkmatig Top Resultaat

Door: Rob Boom

april 16, 2021


Makita Grasmaaier, heb je in jouw tuin voor een mooi grasveld gekozen? Dan heb je wat mij betreft een goede keuze gemaakt. Persoonlijk ben ik namelijk echt groot fan van groen in de tuin. Door voor een grasveld te kiezen, heb ik zelf ook het gewenste groen in mijn tuin weten te creëren.

Als je eenmaal voor een grasveld in de tuin gekozen hebt, moet je wel rekening houden met het nodige onderhoud. Zo moet je het gras af en toe mesten, moet je af en toe kalk over het gras heen strooien en moet je het gras ook regelmatig maaien. Door het gras goed te maaien, weet je de groei van de sprietjes alleen maar te beïnvloeden.

Maar, met welke grasmaaier kun je nou het beste jouw gazon maaien? Die vraag heb ik mezelf ook gesteld, toen ik recentelijk op zoek naar een nieuwe grasmaaier ging. Al snel zag ik door de bomen het bos niet meer. Of beter gezegd: ik zag door de grassprietjes het gazon niet meer. Het aanbod van grasmaaiers was mijn inziens gewoon veel te uitgebreid en divers.

Gelukkig heb ik uiteindelijk toch een grasmaaier kunnen vinden die aan mijn wensen voldeed. Het gaat daarbij om de Makita ELM3320; in deze Makita grasmaaier ELM3320 review deel ik graag mijn bevindingen en ervaringen met je. Zo bespreek ik wat de pluspunten van deze maaier zijn, maar ook zeker met welke minpunten je rekening moet houden.

Na het lezen van deze Makita ELM3320 review weet je in ieder geval alles over deze grasmaaier. Je kunt vervolgens ook direct voor jezelf de knoop doorhakken: is dit de perfecte grasmaaier voor jou of niet? Het feit dat je deze review op dit moment leest, is in ieder geval een teken dat je (beginnende) interesse in deze variant hebt!

Wat kun je met de Makita ELM3320 grasmaaier?

Met de Makita Grasmaaier ELM3320 ben je in staat om kleine tot middelgrote gazons perfect te maaien. Je maakt daarbij gebruik van een krachtige motor in combinatie met een makkelijke bediening.

Deze grasmaaier is geschikt voor een gazon van maximaal 250 vierkante meter. Dit is niet al te groot, maar het is meer dan voldoende voor de meeste Nederlandse tuinen. In de meeste Nederlandse tuinen is immers een kleiner gazon te vinden.

Met de grasmaaier weet je in ieder geval op een snelle, aangename en makkelijker manier het gras te maaien. Dankzij een slimme technologie hoef je slechts één ronde over het gehele gazon te maken. Je geniet vanaf dat moment al direct van een prachtig gemaaid grasveld. Een grasveld dat er geweldig uit ziet én ook nog eens lekker ruikt.

Voor wie is de Makita ELM3320 geschikt?

Is het zo dat de Makita ELM3320 voor iedereen geschikt is? Nee, dat is niet het geval. Wel ben ik van mening dat deze grasmaaier echt voor veel mensen geschikt is. Dat komt onder meer door het maximale gazonoppervlakte; 250 vierkante meter. In de meeste tuinen in Nederland vind je een kleiner gazon terug.

Daarnaast moet je goed rekening met het volgende houden: het betreft een elektrische grasmaaier. Als je liever van bewegingsvrijheid wilt genieten, is dit niet de meest handige grasmaaier voor je.

Wil je liever profiteren van brute kracht en een gemakkelijke bediening? Dan is de Makita Grasmaaier ELM3320 wel voor jou geschikt. Met deze elektrische grasmaaier werk je namelijk snel, gemakkelijk en efficiënt. Waarover later meer in deze Makita ELM 3320 grasmaaier review!

Tot slot is deze grasmaaier ook geschikt voor mensen die niet al te veel geld uit willen geven aan een nieuwe grasmaaier. Dat is goed te begrijpen, aangezien je wellicht niet al te vaak van de grasmaaier gebruik wilt maken. Ook als je echt een klein gazon hebt, vind je de aanschaf van een hele dure grasmaaier wellicht zonde van je geld. In dat geval is prijstechnisch de Makita ELM3320 mogelijk erg interessant voor je.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Makita ELM3320?

Denk je op voorhand dat de Makita ELM3320 mogelijk iets voor jou is? Dan heb ik één advies voor je: maak een goede vergelijking tussen deze grasmaaier en andere grasmaaiers. Alleen als je echt een goede vergelijking weet te maken, kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken.

Voor het maken van deze vergelijking wil ik je graag helpen. Dat doe ik met deze Makita ELM3320 review, waarbij ik nu graag de belangrijkste specs voor je op een rijtje zet. Door deze specs door te nemen, krijg je direct een duidelijk beeld van deze elektrische grasmaaier:

Makita grasmaaier ELM3320

Maximaal gazonoppervlakte: 250 vierkante meter

Inhoud van de opvangbak: 30 liter

Maaibreedte: 33 centimeter

Maximaal geluidsniveau: 96 decibel

Gewicht: 12,7 kg

Aantal maaihoogten: 3 standen

Toen ik deze specs voor het eerst zag, was ik direct onder de indruk. Dat was met name het geval als ik ondertussen ook naar het prijskaartje keek. Voor de Makita ELM3320 hoef je namelijk niet al te veel geld te betalen, terwijl je dus wel van bovengenoemde specs geniet. Deze combinatie is in mijn ogen uniek te noemen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Makita ELM3320?


Zelf heb ik enige tijd geleden gekozen voor de aanschaf van de Makita ELM3320. Daar heb ik voor gekozen omdat deze grasmaaier het beste op mijn wensen aansloot. Heb ik uiteindelijk spijt gehad van mijn aankoop van de Makita ELM3320? Nee, dat is zeker niet het geval. Om meerdere redenen maak ik nu nog steeds met veel plezier gebruik van deze Makita grasmaaier.

Ideaal te bedienen

In het verleden heb ik regelmatig last gehad van het bedienen van een grasmaaier. Zo moest ik te veel bukken, kreeg ik last van mijn rug of reed de grasmaaier bijzonder moeizaam. Bij de Makita ELM3320 geniet ik echter juist van de makkelijke bediening.

Zo is het super dat de wielen van deze grasmaaier erg stevig uitgevoerd zijn. Je kunt deze grasmaaier dan ook makkelijk bedienen, waarbij de handgreep ook heerlijk in de handen ligt.

Opvangzak van 30 liter

Makita heeft bij deze grasmaaier gekozen voor een opvangzak van 30 liter. Doordat deze opvangzak vrij groot is, hoef je de zak niet al te vaak te vervangen. Juist daardoor kun je op een aangename en snelle manier jouw gazon maaien.

Heb je jouw gazon volledig gemaaid? Dan haal je de opvangzak makkelijk onder de grasmaaier vandaan, waarna je de opvangzak direct in de kliko kunt legen. Ondertussen geniet je ook nog eens van de heerlijke geur van het vers gemaaide gras.

Drie maaihoogte instellingen

Wil jij graag het gazon héél kort maaien? Of wil je graag iets langere grassprietjes houden? Dankzij de drie maaihoogte instellingen kun je dit bij de Makita ELM3320 volledig zelf bepalen.

Deze maaihoogten variëren van 20 mm tot aan 55 mm. Juist doordat je dit zelf kunt bepalen, weet je jouw gazon altijd naar wens te maaien. Zelf kies ik altijd voor de middelste maaihoogte; dat vind ik zelf prima werken.

Makkelijk op te bergen

Heb je een niet al te grote schuur? Of wil je jouw grasmaaier graag in jouw tuinhuisje opbergen? Als je voor de Makita ELM3320 kiest, kies je voor een grasmaaier die je moeiteloos op kunt bergen.

Dit is onder meer te danken aan de compacte afmetingen van de grasmaaier. Daarnaast heeft deze grasmaaier ook een handige opvouwbare duwbeugel. Ideaal dus als je jouw grasmaaier graag op een makkelijke manier op wilt bergen!

Maaien naast de wielen

Bij veel grasmaaiers is het een gekend probleem dat je de randjes niet direct kunt maaien. Dat komt puur doordat de messen alleen binnen het bereik van de wielen vallen. Makita heeft bij deze grasmaaier echter voor een uniek systeem gekozen. Dankzij dit systeem worden ook de randjes náást de wielen perfect gemaaid.

De belangrijkste nadelen van de Makita ELM3320

Vanwege bovengenoemde voordelen maak ik met veel plezier gebruik van deze grasmaaier. Tegelijkertijd heb ik in de afgelopen periode ook enkele nadelen opgemerkt. In deze Makita ELM3320 review wil ik je graag zo uitgebreid mogelijk informeren, waardoor ik hieronder ook in het kort deze nadelen bespreek.

Korte kabel

Doordat dit een elektrische grasmaaier betreft, heb je altijd te maken met een kabel die in het stopcontact geplugd moet worden. Een belangrijk nadeel is echter dat deze kabel véél te kort is. Als je van deze grasmaaier gebruik wilt maken, moet je daarom altijd een verlengsnoer bij de hand hebben.

Aan het begin vond ik dit bijzonder irritant, maar het wende op zich snel bij mij. Bovendien maken alle voordelen dit ruimschoots goed.

Niet zelfrijdend

Sommige grasmaaiers van Makita zijn zelfrijdend, maar dat is bij deze variant niet het geval. Als je deze grasmaaier vooruit wilt laten rijden, moet je deze dus zelf voortduwen. In mijn ogen is dit wel echt een luxe probleem; er is namelijk niks mis mee om de grasmaaier zelf voort te duwen. Althans, dat is mijn persoonlijke bevinding. Zelf vind ik het vele malen belangrijker dat ik deze grasmaaier op een aangename manier kan bedienen!

Geen mulching functie

Tot slot wil ik ook nog even aangeven dat deze grasmaaier géén mulching functie heeft. Met een mulching functie kan het gras direct versnipperd worden, waarna het versnipperde gras op het gazon terechtkomt. Bij deze Makita grasmaaier heb je die mogelijkheid niet; het gras komt dus altijd in de opvangzak terecht.

Wat kost de Makita ELM3320?


Eerder in deze Makita ELM3320 review gaf ik al aan dat deze grasmaaier zeer scherp geprijsd is. Maar, wat moet je dan precies betalen voor deze grasmaaier? Nou, je kunt rekening houden met een prijskaartje van maximaal 119 euro.

Hierbij heb ik het bewust over een maximale prijs. Zelf heb ik deze elektrische grasmaaier namelijk voor slechts 102 euro kunnen kopen. Voor dat bedrag ga je in mijn ogen echt geen betere elektrische grasmaaier vinden.

Bovendien is de levensduur van elke Makita grasmaaier prima te noemen. Als je nu het bedrag van pakweg 100 á 120 euro investeert, geniet je hier dus jarenlang van. Ook daarom is deze Makita grasmaaier in mijn ogen bijzonder voordelig te noemen.

Wat vinden andere kopers van de Makita ELM3320?

Ben ik de enige die gekozen heeft voor de Makita ELM3320 elektrische grasmaaier? Nee, zeker niet. Als ik naar mijn partners kijk, zie ik namelijk veel beoordelingen naar voren komen. Dit zijn puur beoordelingen van (tevreden) kopers.

Om je hier een indruk van te geven, heb ik enkele beoordelingen geselecteerd. Onder meer de volgende beoordelingen zijn wat mij betreft veelzeggend voor de ervaringen van andere kopers:

                                               

Al met al zijn de meeste kopers erg tevreden. Het doet mij in ieder geval om te zien dat ik niet als enige overtuigd ben van deze elektrische grasmaaier van Makita.

Mijn persoonlijke bevindingen

Het einde van deze Makita ELM3320 review is alweer aangekomen! De hoogste tijd dus om een algeheel eindoordeel te vellen. Als eindoordeel kan ik het volgende vellen: ik ben onwijs te spreken over deze grasmaaier. Als je op zoek naar een veelzijdige en betaalbare grasmaaier bent, is dit de beste koop voor jou.

Voor net iets meer dan 100 euro krijg je al de beschikking over deze grasmaaier. Je merkt direct dat de grasmaaier makkelijk te bedienen is, stevig is en over enkele handige extra’s beschikt. Extra’s waardoor je elke keer weer geniet van deze grasmaaier!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.