januari 12

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Makita DDF453SFE Accuboormachine Review | Kopen of Niet?

Makita DDF453SFE Accuboormachine Review | Kopen of Niet?

Door: Rob Boom

januari 12, 2021


Als je op dit artikel terecht bent gekomen dan acht ik de kans groot dat je de Makita DDF453SFE wilt kopen. Goede zet in mijn optiek, want deze accuboormachine van Makita bevalt mij behoorlijk goed.

In deze Makita DDF453SFE review vertel ik je dan ook graag wat mijn ervaringen en bevindingen zijn met dit apparaat. Zo ontdek je meer over hoe fijn deze accuboormachine in de hand ligt, wat zijn capaciteiten zijn en hoe de duurzaamheid is.

Klaar om te ontdekken of dit apparaat ook voor jou geschikt is?

1.0 Makita DDF453SFE review samenvatting

Geen zin om de volledige Makita DDF453SFE review te lezen? Jammer, maar begrijpelijk! Daarom heb ik hier de review even samengevat en heb ik hier ook een video bij gemaakt. Deze is hieronder te bekijken.

De Makita DDF453SFE is wat mij betreft een hele goede stap richting professionaliteit. Deze accuboormachine is voor vrijwel elke klus geschikt als het gaat om schroeven of boren. Echter voor de hele zware boorklussen, in beton bijvoorbeeld, adviseer ik je om en volwaardig boorhamer te kopen.

Verder is dit apparaat heel allround en voor alle klussen te gebruiken. De power is meer dan voldoende, de duurzaamheid is vanwege de gehard stalen tandwielaandrijving ook erg goed en daarnaast ligt hij heerlijk in de hand.

Deze machine is op te pikken voor een belachelijk lage prijs aangezien je er ook 2 Makita 18v accu's en een oplaadstation bijgeleverd krijgt. Ik kan hem van harte aanraden aan iedere klusser; professioneel of amateur!

Leer hier meer over deze accuboormachine en de precieze specificaties!

2.0 Duurzaamheid & power is waar ik naar zoek

Bij het zoeken van nieuwe gereedschappen ga ik altijd op zoek naar duurzaamheid en power. Ik wil namelijk dat het stuk gereedschap dat ik koop, ook meegaat op de lange termijn. Zo leer je het apparaat echt goed kennen en zal je allemaal beter worden.

Daarnaast heb ik in het verleden genoeg apparaten gehad die niet genoeg power in zich hadden. Denk aan schroeftollen van Bosch & Black+Decker. Deze hadden niet genoeg power en dit beperkt je in jouw werkzaamheden.

Na mijn lange zoektocht van een aantal maanden terug, kwam ik uit bij de Makita DDF453SFE. Ik besloot om deze accuboormachine te kopen aangezien de specificaties ontzettend goed waren en de ervaringen van andere gebruikers ook zeker niet liegen.

Inmiddels heb ik dit apparaat dus al enkele maanden in gebruik; met plezier. In deze review over de Makita DDF453SFE ga je dan ook lezen waarom ik dit apparaat met plezier gebruik. Natuurlijk zijn er ook wat kleine minpuntjes, maar dit zijn bijzaken. 

3.0 Makita DDF453SFE review

In deze review focus ik mij vooral op mijn eigen gebruikerservaringen. De specificaties zelf kun je op elke website terugvinden, dus hier zal ik niet te diep op ingaan. Als je dit interessant vindt, dan adviseer ik je om hier even een kijkje te nemen.

Wil je mijn ervaringen met de Makita DDF453SFE lezen? Ga dan rustig door met het lezen van deze review.

3.1 Hoe is de duurzaamheid van deze boor-/schroefmachine?

Het eerste aspect waar ik het over wil hebben met jou is de duurzaamheid van deze accuboormachine. De meeste mensen weten inmiddels wel dat ik een fan van het merk Makita ben, en dat is niet zonder reden.

Makita maakt werkelijk altijd enorm duurzame apparaten en gereedschappen. De vorige accuboormachine die ik had, werkte nog prima en was zo'n 9 jaar oud. Dat zijn nog eens waardevolle investeringen als je het mij vraagt.

Ook deze Makita accuboormachine doet niet onder van de vorige modellen qua duurzaamheid. Het geen wat belangrijk is op een schroeftol zijn de tandwielaandrijvingen. Het materiaal moet sterk zijn als je lang van dit apparaat wil genieten.

Gelukkig zijn de tandwielen in deze accuboormachine gemaakt van gehard staal. Dit betekent dat het bijna onverwoestbaar is en dat het kopen van de Makita DDF453SFE wel eens de laatste accuboormachine kan zijn die je koopt.

De rest van de body is ook van sterk materiaal en afgewerkt met een laag rubber om te zorgen voor een uitstekende schokdemping voor als het apparaat valt. Ik denk echt dat als je zuinig omgaat met dit apparaat, je deze voor de rest van je leven met plezier kan gebruiken!

Makita DDF453SFE Boor-Schroefmachine-review-ervaring (1)

3.2 Hoe ligt de Makita DDF453SFE in de hand?

Goed, maar hoe ligt het apparaat dan in de hand? Werkt het ook prettig Rob? Dit soort vragen krijg ik regelmatig gesteld. Als je al eens met een Makita accuboormachine gewerkt hebt, dan weet je exact hoe deze machine in de hand ligt en hoe hij werkt.

Het is namelijk echt een identieke gebruikerservaring in vergelijking met oudere modellen. Ze zien er dus niet alleen hetzelfde uit, ze werken ook hetzelfde. Alleen de binnenkant wordt steeds nieuwer en krachtiger. Naar mijn idee is het ook goed dat de buitenkant en het gebruik hetzelfde blijft.

Ik vind deze accuboormachines namelijk altijd perfect werken. Het lijkt altijd wel alsof jouw hand specifiek gemaakt is voor de Makita accuboormachine. Hij houdt lekker vast en werkt ook echt heerlijk zonder trillingen of wat dan ook. 

Het is ook goed om te vermelden dat er softgrip aanwezig is op dit apparaat. Dat maakt het een uitstekende accuboormachine om mee te werken. Echt niks op aan te merken.

Makita DDF453SFE Boor-Schroefmachine-review-ervaring2.PNG

3.3 Voor welke werkzaamheden is deze machine geschikt?

De Makita DDF453SFE is een echte allround machine die dus te gebruiken is voor ontzettend veel klussen. Deze machine heeft namelijk 2 functies:

 • Boren
 • Schroeven

Schroeven doet deze accuboormachine perfect. Boren ook, maar als je echt in beton of andere hele zware materialen moet gaan boren, dan adviseer ik je toch echt om een grote boorhamer aan te schaffen.

Met deze accuboormachine kun je 36 mm in hout boren en 13 mm in metaal. Het is dus een apparaat dat echt geschikt is tot en met de middelzware klussen. Voor de echte zware boorwerkzaamheden kun je beter een volwaardig boorhamer kopen.

Verder is de toerenregeling van het apparaat aan te passen, waardoor je op verschillende snelheden en krachten kunt schroeven. Hierdoor is deze Makita accuboormachine zeker geschikt voor alle schroefwerkzaamheden. Het heeft 16 verschillende versnellingen die je kan kiezen door aan de voorkant te draaien.

Daarnaast vind ik het ook bijzonder dat, ondanks de power, deze accuboormachine stiller werkt dan de vorige. Ze zijn echt continu bezig met innovatie op elke gebied!

3.4 De Makita 18v accu

Deze machine werkt op de welbekende 18v Makita accu. Je kan met één enkele accu makkelijk 4 uur non-stop achter elkaar doorwerken zonder het apparaat uit te zetten. Gelukkig doe je dat nooit, aangezien je een schroef binnen enkele seconde aanschroeft 😉

Hiermee wil ik zeggen dat je prima een hele dag kan werken met de accu zonder dat deze leeg gaat. Mocht de accu toch onverhoopt leegraken, dan kun je gewoon de tweede accu er bij pakken! 

Ja, that's right! Je krijgt 2 accu's meegeleverd als je besluit om deze Makita DDF453SFE te kopen. Normaal krijg je één accu of zelfs geen accu meegeleverd en moet je ze er dus nog los bijbestellen. Dit is niet goedkoop kan ik je vertellen.

De prijs/kwaliteit verhouding maakt deze accuboormachine dan ook extra aantrekkelijk. Naast dat de kwaliteit hoogstaand is, is de prijs ook nog eens behoorlijk scherp. Ik zou zeggen; echte no-brainer voor zowel de professional als de doe-het-zelver. Dit is de beste investering die je dit jaar gaat doen.

Makita DDF453SFE-accu (1)

3.5 Makita DDF453SFE test

In onderstaande video vind je een unboxing van deze accuboormachine en zie je wat je krijgt en hoe dit apparaat werkt. Alleen de meegeleverde opbergdoos is iets anders. Ik vermoed dat het niet de doos is waar deze Makita in geleverd is. De rest is precies wat je krijgt!

3.6 Wat ontvang je allemaal bij de levering?

Als je een beetje opgelet hebt tijdens het lezen van deze Makita DDF453SFE review dan weet je wel wat je krijgt bij de levering. Je ziet het ook terug in bovenstaande video én in onderstaande afbeelding.

Toch wil ik je nog even meegeven hoe bijzonder het is dat je 2 Makita accu's en een laadstation meegeleverd krijgt voor deze ontzettend scherpe prijs.

Voor een set van 2 nieuwe Makita accu's betaal je nu al €147,99 ZONDER laadstation. Een los laadstation van Makita kost je ook nog eens €50,- euro. Dan ben je duurder uit dan deze accuboormachine kopen! Je hebt dus als het ware een gratis accuboormachine van Makita met deze set.

Concreet wat je krijgt: 2 accu's van 18v, laadstation, Makita DDF453SFE en dit alles netjes in de welbekende blauwe Makita opbergdoos!

Makita-DDF453SFE-review-ervaring

3.7 De garantie en de prijs van de Makita DDF453SFE

Als je jouw accuboormachine bij Makita registreert dan krijg je maar liefst 3 jaar fabrieksgarantie op het apparaat. Mocht er in deze 3 jaar iets kapot gaan, dan wordt de machine gratis gemaakt of krijg je een nieuwe.

Bij bol.com, waar ik al mijn gereedschappen graag bestel, krijg je ook 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren. Dit betekent dat je deze Makita accuboormachine gewoon 30 dagen kan proberen. Bevalt het niet? Dan stuur je hem terug!

Voor deze machine betaal je op dit moment nog geen €200,- euro. Dat is dus inclusief de accu's en het laadstation. Ik vind het werkelijk een belachelijk goede deal.

4.0 Makita DDF453SFE review conclusie

Tussen neus en lippen door heb je vast wel kunnen lezen dat ik enorm enthousiast ben over deze accuboormachine van Makita. De specificaties zijn goed, maar dat zegt in mijn optiek nooit zo veel. Het apparaat kan nog zo veel power hebben, maar als deze niet lekker werkt dan is het 10x niks.

Daarom moet je een accuboormachine echt eerst proberen alvorens je kunt besluiten of deze wel of niet geschikt is. Dit ben ik dus gaan doen en ik heb deze met veel plezier gebruikt. Hij ligt heerlijk in de hand, werkt heel stil en is geschikt voor alle werkzaamheden waar ik hem voor nodig heb.

Toen ik dit apparaat kocht was de huidige deal er nog niet. Het lijkt me ook dat deze deal niet lang blijft aangezien je 2 accu's, een laadstation en een accuboormachine van Makita krijgt voor nog geen €200,- euro. Bizar en echt een no-brainer als je het mij vraagt!

4.1 Voor- & nadelen van deze accuboormachine

 • Allround apparaat dat voor bijna alle werkzaamheden geschikt is
 • 2 standen, zowel boren als schroeven
 • In staat om diep te boren in zowel hout als staal
 • Geleverd met 2 Makita accu's en een laadstation
 • Bizar scherpe prijs voor wat je krijgt
 • Accu's hebben een lange levensduur
 • Het apparaat is super duurzaam en gaat dus erg lang mee
 • Kwaliteit is bizar hoog
 • Geen klipje aan accu om de machine aan je broek te hangen
 • Niet geschikt voor grote en zware boorwerken

Makita DDF453SFE

9.4

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

8.5/10

Reviews

10.0/10

Accessoires

10.0/10

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.