februari 22

2 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gereedschapskoffer op Wielen Kopen? #5 Fenomenale Keuzes!

Gereedschapskoffer op Wielen Kopen? #5 Fenomenale Keuzes!

Door: Rob Boom

februari 22, 2021


Het kopen van een gereedschapskoffer op wielen is voor vele klussers een geweldige oplossing. Als klusser werk je namelijk bijna elke dag op een andere plek. Dit kan op dezelfde klus zijn, maar het kan ook zo zijn dat je van klus naar klus gaat.

Als je continue jouw zware gereedschapskoffer moet tillen, draagt dat niet bij aan jouw humeur en bovendien zal je vroeg of laat gaan merken dat je lichaam hier ook niet echt beter van wordt.

Een gereedschapskoffer op wielen kopen is hier een geweldige uitkomst. En het mooie is: veel duurder dan een gewone gereedschapskoffer is het niet eens! Voor dit artikel ben ik op onderzoek uitgegaan en heb ik op basis van eigen ervaring, die van collega's en het internet een top 5 beste gereedschapskoffers op wielen gemaakt.

Je vindt zowel gevulde gereedschapskoffers op wielen als lege en van goedkopere versies tot wat duurdere professionele. Voor iedereen zit hier een geschikte koffer bij; daar ben ik van overtuigd!

1.0 Gereedschapskoffer op wielen aanschaffen: samenvatting

Geen tijd en/of zin om het volledige artikel te lezen? Geen zorgen, hier heb ik over nagedacht. Hier vind je namelijk een samenvatting van dit volledige artikel. Je ziet wat de beste koop is, de beste professionele en de beste goedkope gereedschapswagen op wielen.

Toch liever het volledige artikel lezen? Ga dan rustig verder met waar je mee bezig was ;-)!

Beste koop:
Kraft Muller Gereedschapskoffer - 326-delig - Trolley

Beste professionele:
STANLEY FatMax 1-95-622 Gereedschapswagen

Beste goedkope:
STANLEY STST1-80151 Gereedschapswagen - 3 IN 1

Kraft-Muller-Gereedschapskoffer - 326-delig - Trolley
STANLEY-FatMax-1-95-622 Gereedschapswagen
STANLEY-STST1-80151-Gereedschapswagen - 3 IN 1

2.0 Top #5 beste gereedschapskoffers op wielen om te kopen

Hieronder vind je mijn volledige top 5. Ik heb hierbij gekeken naar prijs/kwaliteit verhouding, mijn eigen ervaring heb ik hier in meegenomen en uiteraard heb ik even gedubbelcheckt of andere consumenten hetzelfde dachten als ik.

Je kan er vanuit gaan dat al deze 5 gereedschapskoffers op wielen erg goed zijn. Hierbij geldt uiteraard wel dat ik plek 1 beter acht dan plek 5, maar de keuze is altijd aan jou. Maak helder voor jezelf waar je naar op zoek bent en wat je budget is. Vanuit deze basis kan je volgens mij een erg goede keuze maken.

Nog niet helemaal zeker over wat je nou precies wil? Lees dan mijn volledige koopgids onderaan dit artikel!

2.1 - #5: Stanley Mobile Work Center 2in1

De nummer 5 van deze lijst trappen we direct af met een stanley gereedschapskoffer op wielen, namelijk de Stanley Mobile Work Center 2in1. Het gaat hierbij om een lege koffer met 2 grote gereedschapskisten die op elkaar staan, met daartussenin nog een heel erg toffe halfronde uitschuiflade. Hier kunnen al jouw pluggen en schroeven in wat dus betekent dat deze niet door de hele koffer heen liggen. Daar komt direct de kwaliteit van Stanley naar boven.

In deze gereedschapskoffer kun je werkelijk alles kwijt. Dankzij het grote compartiment aan de onderkant, kan je hier elektrische en andere grote gereedschappen in opbergen. De indeling van de bovenste koffer is jou waarschijnlijk wel bekend. Als je deze opent heb je eerst een uitneembare lade en vervolgens een groter vak (wat je kent van de normale gereedschapskisten).

Naast de vakken voor pluggen, schroeven en dergelijken in het midden; heb je ook de bekende dekselorganisers waar je nog meer van dit soort spul in kwijt kan. Het volume van deze gereedschapskoffer op wielen is enorm. Er past namelijk 25 liter in en een maximaal belastbaar gewicht van 17 kg. Een klein minpuntje is dat als deze koffer niet echt vol zit, deze makkelijk achterover valt als je de deksel van de koffer open hebt staan.

Naast de vele opbergvakken voor gereedschappen heeft Stanley, zoals we eigenlijk gewend zijn van dit merk, ook gedacht aam comfort. Zo heb je een telescopische handgreep waardoor zowel de langere, maar ook de kortere mensen deze gereedschapskoffer fijn kunnen vervoeren. 

Dankzij de kunststof behuizing en de metalen sluitingen en grote wielen zorgt deze gereedschapskoffer op wielen ervoor dat je een hele fijne werkervaring hebt en als je hier goed mee omgaat, ook levenslang van kan genieten.

Als extraatje komt deze koffer met een oog voor een hangslot. Zo kan je deze koffer ook onbemand laten staan zonder dat er gereedschap uit jouw koffers gestolen wordt. De afmetingen van deze unit zijn: 47.3x62.7x30.2 cm. 

Voor de belachelijk lage prijs van een kleine 50 euro kan je deze gereedschapskoffer op wielen al kopen. Natuurlijk zijn en wat mindere punten, hij is hier en daar wat gammel als er weinig gereedschap in zit, maar daar is de prijs dan ook naar. Ik acht hem zeer geschikt voor de doe-het-zelver. Wellicht ook nog voor de professional.


Stanley Mobile Work Center 2in1
Stanley Mobile Work Center 2in1

2.2 - #4: Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer met gereedschap

De volgende gereedschapskoffer op wielen die ik met je wil bespreken is een gevulde. De prijs is ontzettend gunstig voor zo'n mooie gereedschapstrolley als deze en daarnaast komt het dus ook nog vol met gloednieuwe gereedschap! Heb je dit niet nodig en heb je zelf al vrijwel alle gereedschappen? Dan is dit wellicht niet de koffer voor jou.

Het gaat hier namelijk om de Hanse Werkzeuge 1050-delige gereedschapskoffer inclusief gereedschap. Het is een mooie hardcase koffer die volledig van Chroom-vanadiumstaal in aluminium gemaakt is. Dit betekent dat de gereedschappen ongekend goed beschermd zijn en dat de koffer zelf ook tegen een aardig stootje kan.

De koffer komt uiteraard met wielen en heeft ook, net als de vorige, een telescopisch handvat, zodat deze voor een ieder goed en makkelijk te verplaatsen is. Dankzij het bizar uitgebreide assortiment van gereedschappen die je krijgt (1050 stuks) kun je eigenlijk overal uit de voeten in en rondom het huis. Het mooie is dat de gereedschappen ook van chroom-vanadium staal gemaakt zijn. Hierdoor zijn de gereedschappen beter beschermd tegen corrosie en oxidatie.

Normaliter als je deze set met gereedschappen lost koopt, ben je aardig wat geld kwijt. Nu krijg je nog voor geen 8 tientjes alle gereedschappen die je nodig hebt en ook nog eens verwerkt in een prachtige koffer.

Over de koffer gesproken. Deze komt met 5 verschillende lades waarbij alle gereedschappen hun eigen plek hebben. Ik raad je niet aan om deze koffer te kopen als je zelf gereedschappen hebt. Goede kans dat deze namelijk niet allemaal op de precieze plekken passen.

De wielen hadden in mijn optiek wel beter gekund. Dit lijken net wieltjes van een weekendtas en daarmee kun je niet echt op de wat ruigere ondergronden rijden. Deze gaan dus sneller kapot. Je moet hier voor jezelf bepalen of dat voor jouw klussen een probleem is of niet.

Een mooie toevoeging aan deze koffer vind ik wel dat deze op slot gedaan kan worden middels een ingebouwd slot. Wil je meer weten over de gereedschappen die ontvangt en wat andere klussers van deze koffer vinden? Klik dan hier om dit te bekijken!

Hanse-Werkzeuge-1050-delige-Gereedschapskoffer

2.3 - #3: STANLEY STST1-80151 Gereedschapswagen - 3 IN 1

Op de nummer 3 van deze lijst vinden we de beste goedkope gereedschapskoffer op wielen in mijn optiek. Deze gereedschapskoffer is geliefd onder vele klussers en kost je nog geen 45 euro. Dat is uiteraard geen geld voor een uitgebreide gereedschapskoffer als deze.

Het gaat hier, wederom, om een Stanley. Namelijk de Stanley STST1-80151 gereedschapswagen. Ik vind het zelf een fenomenale gereedschapskoffer voor elke klusser. Houd er rekening mee dat deze koffer leeg is en dat deze dus echt is bedoelt voor klussers die zelf al gereedschap hebben.

Dit is een 3 in 1 gereedschapskoffer wat betekent dat er 3 verschillende vakken voor jouw gereedschappen zijn. De eerste koffer is echt een gereedschapskoffer. Deze heeft een uitneembare lade voor de kleine gereedschappen en daarna een wat groter vak. Ook beschikt deze koffer over dekselcompartimenten. 

Vervolgens heb je de grote gele bak waar al wat grover gereedschap in opgeslagen kan worden. Deze bak kun je ook meedragen middels het handvat dat in het midden zit. Als laatste heb je de echte grote bak waar de grotere (elektrische) gereedschappen in opgeborgen kunnen worden.

Ook deze trolley komt met een telescopische handgreep en duurzame, grote, wielen om op elke terreinen te kunnen rijden. Overigens is deze koffer ook vergrendelbaar middels een hangslot. Deze moet je er alleen wel los bij kopen of je moet er een gebruiken die je al hebt liggen.

De afmetingen van deze kist zijn: 63x47.5x28.5 cm. Het totale gewicht is leeg 4 kg en de koffer is volledig gemaakt van kunststof. Omdat de koffer zo groot is, vind ik wel dat deze zo nu en dan wat 'goedkoop' aanvoelt. Hier is de prijs dan ook wel naar moet ik zeggen.

Ik acht deze koffer geschikt voor de gemiddelde doe-het-zelver, maar niet voor de professional.

STANLEY-STST1-80151-Gereedschapswagen - 3 IN 1
STANLEY STST1-80151 Gereedschapswagen - 3 IN 1 - afneembaar

2.4 - #2: Kraft Muller Gereedschapskoffer - 326-delig - Trolley

Op plek 4 vind je weer een gevulde gereedschapskoffer op wielen terug. Het is de Kraft Muller Gereedschapskoffer met 326 verschillende gereedschappen. Deze koffer is qua looks ontzettend mooi, aangezien het op een nette zwarte koffer lijkt. De wieltjes lijken echter ook op een normale rolkoffer en dit valt mij wel tegen. Dat is ook direct het enige minpuntje wat ik met je wilde bespreken.

Verder heeft deze koffer alles waar je naar zoekt als je op zoek bent naar een gevulde gereedschapskoffer op wielen. Deze koffer bestaat uit een aluminium buitenkant en biedt 326 verschillende stukken gereedschap.

Besluit je om deze koffer te kopen dan kun je direct overal aan de slag. Dit kan als doe-het-zelver, maar ook zeker als professional. De gereedschappen van Kraft Muller zijn namelijk van ongekend hoge kwaliteit. Hier ben ik zeer over te spreken. 

Deze gereedschappen zijn opgeborgen in 4 verschillende lagen die gerangschikt in de koffer zitten. Deze koffer is relatief klein vergeleken met de rest van deze lijst. De afmetingen zijn 37x20x50 cm. Het totale gewicht met gereedschappen is zo'n 15 kg.

Als je meer wil weten over welke gereedschappen je exact krijgt, klik dan even hier om de volledige lijst te bekijken.

Er is echter nog één groot nadeel aan deze koffer. Als je de koffer sluit, vervoert en dan vervolgens opent; liggen de gereedschappen door de hele koffer heen. De zakjes waar deze inzitten zijn alles behalve goed in mijnoptiek. Hoe is dit op te lossen? Door deze rechtop te vervoeren. Niet ideaal, maar het werkt.

Zeker voor deze lage prijs mag je absoluut niet klagen over wat je krijgt als je deze gereedschapskoffer op wielen koopt. Ik denk dat het een goede aankoop is voor klussers die nog niet veel gereedschappen hebben of toe zijn aan nieuwe. Voor klussers die wel gereedschappen hebben, raad ik uiteraard plek 1 aan!

Kraft-Muller-Gereedschapskoffer - 326-delig - Trolley

2.5 - #1: STANLEY FatMax 1-95-622 Gereedschapswagen

Op nummer 1 vinden we de gereedschapswagen op wielen die toch echt wel met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Het is, heel verrassend, wederom een gereedschapskoffer van Stanley; en wat voor een. Het gaat hier om de Stanley FatMax 1-95-622 gereedschapswagen.

Deze wagen is echt de Tiger Tank onder de gereedschapswagens. Mocht je het budget van 130 euro klaar hebben liggen en graag een echt goede investering willen doen, dan is dit voor jou een absolute no-brainer. Niet over nadenken, maar aanschaffen. Als doe-het-zelver, maar ook zeker als professional. Juist als professional!

Deze koffer komt in 4 delen welke alle 4 uit te schuiven zijn tot een heuse gereedschapskast. Daarnaast zijn deze 4 delen ook nog eens los te koppelen. Je krijgt aan de bovenkant een echte gereedschapskoffer, die je dus ook af kan nemen voor een snelle klus. Vervolgens krijg je 2 lades waarin je kleinere gereedschappen kan opbergen en daarna het mega grote vak onderop de koffer.

Deze unit is gemaakt van kunststof en heeft een telescopische aluminium handgreep. Ook komt deze koffer met een paar super robuuste wielen waarmee je op elk terrein kan rijden. Het handige kliksysteem van Stanley zorgt daarnaast ook voor veel gemak. Dankzij de gebruikte materialen is deze gereedschapskoffer erg duurzaam. 

Het heeft de afmetingen van 56,8x38,9x89,3. Aardige unit he? Ook werkelijk geschikt voor alle gereedschappen die je nu hebt liggen. Van groot tot klein, het past allemaal.

Als echte professional kan ik niet anders dan jou adviseren om deze gereedschapskoffer op wielen te kopen. Ik kan je vertellen dat je hier absoluut geen spijt van gaat krijgen. Bovendien krijg je een mooie 2 jaar garantie en 30 dagen bedenktijd + gratis retourneren. No brainer!

STANLEY-FatMax-1-95-622 Gereedschapswagen

3.0 Gereedschapskoffer op wielen: koopgids

Oké, je bent er nog niet helemaal over uit over wat je nu eigenlijk zoekt. Dat kan en dat is uiteraard geen probleem. Ook hier ga ik je namelijk gewoon bij helpen. Het is namelijk niet zo lastig als je weet waar je naar moet zoeken.

3.1 Wat voor soort gereedschapskoffer op wielen zoek je?

Het eerste wat je voor jezelf moet gaan bepalen is naar wat voor gereedschapskoffer jij op zoek bent. Je hebt namelijk veel verschillende soorten. En ja; ik weet het. Dit artikel gaat over het aanschaffen van een gereedschapskoffer op wielen. Maar juist ook hier heb je verschillende modellen.

Denk bijvoorbeeld aan echte koffers met verschillende vakken of zakken. Zelf ben ik hier niet zo'n fan van, want dit vliegt continue alle kanten op als je deze koffer gaat vervoeren. Daarnaast heb je ook koffers met uitschuifbare lades of zelfs koffers waarbij je volledige delen af kunt nemen.

Bepaal waar je naar zoekt. Wil je echt iets stevigs en vasts? Zoek dan naar een koffer met lades en goede sluitingen. Zoek je een wat mobielere gereedschapskoffer, dan kun je zoeken naar kleinere koffers die minder zwaar zijn

3.2 Gevulde of lege gereedschapskoffer op wielen?

De volgende keus om te maken is eigenlijk vrij simpel, maar zorgt er al wel voor dat je een stuk specifieker gaat. Wil je een gereedschapskoffer inclusief gereedschappen of zonder gereedschap? Ik moet zeggen dat de koffers met gereedschap niet zo zeer veel duurder zijn.

Echter is het wel vervelend om jouw eigen gereedschappen in zo'n koffer te stoppen. Vaak past dit net niet lekker. Heb je dus al gereedschappen liggen? Kies dan voor een lege gereedschapskoffer op wielen. Heb je geen of weinig gereedschappen of is dat van jou toe aan vervanging? Zoek dan naar een gevulde gereedschapskoffer op wielen!

Lees ook: beste gevulde gereedschapskoffer om te kopen of beste lege gereedschapskoffer om te kopen

3.3 Materiaal

Welk materiaal moet de koffer van gemaakt zijn? Ook goed om eens aan te denken! Ben jij iemand die niet zuinig met zijn/haar gereedschappen om kan gaan? Dan kan je beter kiezen voor een koffer van aluminium of hard kunststof. Daarnaast is dit ook slim als je op plekken werkt waar de kans op schade groot is. Of wellicht in de werkbus. Denk na over wat voor jou goed werkt, alles is mogelijk.

3.4 Budget

Als laatste: het budget. Heel simpel! Bepaal welk bedrag jij maximaal uit wil geven bij het kopen van een gereedschapskoffer op wielen en houd je hier ook aan. Dit verkleint de zoekopdracht aanzienlijk in de meeste gevallen. Maakt het budget niet uit? Dan kan ik de nummer 1 van deze lijst absoluut aanraden 😉

Bij vragen kan je ze altijd stellen onder dit artikel, succes!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Ik zou ook graag een stalen gereedschapskist willen kopen. Deze gaan lang mee en je kan je materialen veilig opslaan. Ook kan je deze kisten goed beveiligen tegen diefstal.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.