februari 9

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gevulde Gereedschapskoffer Kopen? Top #5 Beste in 2021!

Gevulde Gereedschapskoffer Kopen? Top #5 Beste in 2021!

Door: Rob Boom

februari 9, 2021


Een gereedschapskoffer kopen en deze volledig zelf gaan vullen is een leuke klus, maar wel een klus die heel erg lang gaat duren. Uit eigen ervaring kan ik je ook vertellen dat je absoluut meerdere stukken gereedschappen gaat vergeten. En dus telkens weer nieuwe stukken moet kopen.

Niet ideaal als je het mij vraagt. Daarom kan je veel beter een goed gevulde gereedschapskoffer kopen. Zo weet je zeker dat je echt alles in de koffer hebt wat nodig is en heb je bovendien voor elk stuk gereedschap een aparte opbergplek.

Dit is fijn voor het overzicht en ook zeker voor de rommel. Het kan echter best lastig zijn om tussen die honderden gevulde gereedschapskoffers de juiste te kiezen. Dat is nou net waar ik jou vandaag mee ga helpen!

Je vindt in dit artikel de top 5 met beste gevulde gereedschapskoffers om te kopen. Weet je nog niet helemaal waar je nou naar moet kijken of waar je uit moet kiezen? Dan kun je altijd even de koopgids onderaan dit artikel raadplegen!

1.0 De beste gevulde gereedschapskoffers om te kopen (samenvatting)

Als je geen tijd of zin hebt om dit volledige artikel met de top 5 beste gevulde gereedschapskoffers te lezen, dan kun je deze beknopte samenvatting eens doornemen.

Je ziet hier de beste koop (qua prijs/kwaliteit verhouding), de beste goedkope en de beste professionele. Mocht je wel graag de volledige top 5 willen lezen, dan adviseer ik je om rustig door te gaan!

Beste koop:
TRESKO 735-delig - Gereedschapskoffer

Beste goedkope:
Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer

Beste professionele:
4Tecx Gereedschapswagen Gevuld 144 DLG

TRESKO-735-delig-Gereedschapskoffer
Hanse-Werkzeuge-1050-delige-Gereedschapskoffer
4Tecx-Gereedschapswagen-Gevuld -144-DLG

2.0 Top #5 beste gevulde gereedschapskoffers om te kopen

Hieronder vind je de volledige top 5 beste gevulde gereedschapskoffers om te kopen. Houd in gedachten dat al deze koffers dik in orde zijn. Alleen op basis van het aantal gereedschappen, ervaring en de prijs/kwaliteit verhouding heb ik deze koffers opgesteld in een lijst van 5 waarbij 1 de beste koop is.

Weet je niet waar te beginnen? Lees dan mijn koopgids eens om te weten waar je op kan letten!

2.1 - #5: Kraftwerk 1050 Gereedschapskoffer - 228-delig

We trappen deze lijst direct af met de nummer 5 en dat is de Kraftwerk 1050 gereedschapskoffer. Deze koffer beschikt over 228 delen en heeft een lekker compact design waardoor dit een uitstekende koffer is voor de klusser die veel op andere plekken moet werken.

De koffer zelf is van metaal en zorgt er dus voor dat er niks in de koffer kapot kan gaan en dat de koffer zelf een mensenleven lang mee kan gaan. Wat ik zelf erg prettig vind aan een gevulde gereedschapskoffer is, dat elk stuk gereedschap zijn eigen plekje heeft. Dit is ook te zien in de afbeelding hieronder.

Dankzij deze vakjes blijft je koffer netjes, weet je elk stuk gereedschap direct te vinden en heb je niet continue een ontzettende bende in je koffer. Dit had ik in het verleden vrijwel altijd en bezorgde mij echt een hele hoop irritatie.

De gereedschappen van Kraftwerk zijn doorgaans vrij duur en ook van goede kwaliteit. Dat is met het gereedschap wat in de koffer zit ook niet anders. Als je deze gereedschappen los wilt kopen, dan ben je een stuk meer geld kwijt. Over de kwaliteit van het gereedschap zelf hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken.

De koffer bevat 3 verschillende lagen om al jouw gereedschappen netjes in op te bergen. Daarnaast kan je de middelste laag vastzetten, waardoor je bij alle lagen tegelijk kan. Dit bevordert de snelheid van het werk aanzienlijk. De koffer heeft de afmetingen van 43,3 x 23,3 x 14,9 cm (lxbxh) en weegt 14,5 kg.

Wil je meer weten over welke exacte gereedschappen er in de koffer zitten, klik dan hier om hier meer over te leren.

Je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op de volledige set en uiteraard ook de 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren. Zo heb je niks te verliezen en alles te winnen bij het aanschaffen van deze gevulde gereedschapskoffer!

De koffer is voor vele klussen te gebruiken, aangezien het eigenlijk de meest gebruikte gereedschappen bevat. Ontzettend handig voor de doe-het-zelver, maar ook zeker voor de professional om in de bus te hebben bijvoorbeeld. De prijs ligt wat hoger, maar daardoor krijg je ook behoorlijke kwaliteit. Dat is wel de reden waarom deze koffer op plek 5 geëindigd is.

Kraftwerk-1050-Gereedschapskoffer

2.2 - #4: Kreator KRT951002 Gereedschapskoffer - 109 delig

Op nummer 4 vinden we een relatief goedkope gevulde gereedschapskoffer terug. Het gaat hier om de Krator KRT951002 gereedschapskoffer. De prijs van deze koffer is nog geen 90 euro en daarmee een behoorlijk interessante optie voor de klusser met een klein budget of die simpelweg niet veel geld uit wil geven.

Door de lage prijs ben je wel wat beperkter. Zo heeft het maar 109 gereedschappen in de koffer en vind ik de kwaliteit van de gereedschappen zelf wat minder. Dit is geen probleem als je zo af en toe eens klust, maar als je vaak klust dan zou ik niet voor deze optie kiezen.

De koffer is gemaakt van aluminium en daarmee zéér stevig te noemen. Het gereedschap bestaat uit hoogwaardig chroom-vanadium, maar dat zegt dus niet alles, en heeft een rubberen handvat. Dit werkt wel fijn!

Dit is een koffer die je echt hebt liggen voor als je 'even snel wat moet maken'. Het bevat de nodige gereedschappen, maar is niet zo uitgebreid als alle andere gevulde gereedschapskoffers uit deze lijst.

Ook hier heeft elk gereedschap een eigen plekje. De manier waarop deze vastzitten vind ik echter wat minder fijn. Je moet 'moeite' doen om deze uit hun plaats te krijgen, waarbij je bij de nummer 5 simpel het stuk gereedschap uit het vak kunt pakken.

Verder heeft de koffer aluminium hoeken, waardoor deze nog beter beschermd is en heeft het de afmetingen van 45,6 x 13,8 x 34 cm. Hier vind je meer over de inhoud en de gereedschappen in de koffer.

Als je besluit om deze gevulde gereedschapskoffer te bestellen dan krijg je 2 jaar fabrieksgarantie op de complete set, 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren als je niet tevreden bent. 

Voor de doe-het-zelver is dit een leuke set en ook zeker om in je bus te hebben liggen voor 'noodgevallen' als professionele klusser.

Kreator-KRT9-1002-Gereedschapskoffer

2.3 - #3: 4Tecx Gereedschapswagen Gevuld 144 DLG

De eerste echte gevulde gereedschapswagen of ook wel 'trolley' genoemd. Het is de 4Tecx gereedschapswagen en is gevuld met 144 verschillende delen.

Deze koffer is ontzettend handig voor in de werkplaats. Als je een klusser bent die continue op andere plekken aan get werk is, dan is deze koffer niet echt geschikt voor jou. Deze koffer staat namelijk op wielen en is absoluut niet lastig te tillen.

Wat ik zelf erg prettig vind aan deze koffer, is de ruimte en het overzicht dat je hier hebt. Bij de andere koffers uit deze lijst is alles zo op elkaar gepropt, waardoor je het gereedschap telkens op exact dezelfde manier in de koffer moet stoppen.

Hier heb je gewoon lades met een soort van 'foam' erin met de verschillende vormen er uitgesneden waar de gereedschappen dan inliggen. Deze kast beschermd jouw gereedschappen dus maximaal tegen schade en daarnaast ook tegen diefstal. Er zit namelijk een slot op. Draai je de kast op slot, dan is geen enkele lade meer te openen.

Verder vind ik ook niet dat de kast in de weg staat, want het is gewoon een soort extra werkbank. De bovenkant is hier zelfs speciaal voor gemaakt. In deze gevulde gereedschapskoffer vind je eigenlijk alle professionele gereedschappen die vaak gebruikt worden.

De prijs ligt dan wat hoger, maar voor de professional is een kast als deze onmisbaar. De kwaliteit is veruit het beste uit deze lijst. Benieuwd wat er precies in deze koffer zit? Klik dan hier en bekijk het zelf allemaal even op je gemak!


4Tecx-Gereedschapswagen-Gevuld -144-DLG

2.4 - #2: Hanse Werkzeuge 1050-delige Gereedschapskoffer

Op nummer 2 vinden we een gevulde gereedschapskoffer terug waar ik zelf ontzettend enthousiast over ben. Het is de Hanse Werkzeuge 1050-delige gereedschapskoffer. Als je de afbeelding zo ziet dan lijkt het een koffer te zijn die een hoop geld gaat kosten, maar niks is minder waar!

Deze Hanse Werkzeuge is namelijk de goedkoopste gereedschapskoffer uit deze lijst, maar ziet eruit alsof het de meest professionele en uitgebreide koffer is. Is dit ook zo en hoe kan dit dan? Ik vertel je hier graag meer over.

De koffer is gemaakt van aluminium en is uiteraard voorzien van wieltjes. Daarnaast heeft het ook een telescoop handvat waardoor deze kinderlijk eenvoudig te verplaatsen is. Een mooie extra functie van deze koffer is dat die ook op slot gedaan kan worden. Daardoor kan niemand ongezien een stuk gereedschap van jou stelen!

Het gereedschap zelf is overigens gemaakt van hoogwaardig kwaliteit staal en is hierdoor behoorlijk duurzaam, waardoor je lang van dit gereedschap kan gaan genieten. Het Chroom-vanadium staal waar deze gereedschappen van gemaakt zijn zorgt ervoor dat de gereedschappen harder zijn en beter tegen corrosie kunnen. 

Je verwacht hierdoor een aanzienlijk hogere prijs dan dit, maar je betaalt nog niet eens 80 euro! Dit is wat mij betreft nu al een echte no-brainer. Neem hier even een kijkje als je echt exact wilt weten over welke gereedschappen jij straks bezit als je besluit om deze gevulde gereedschapskoffer te kopen.

De trolley bestaat uit 4 lagen. Ik zal even kort samenvatten wat er op elke laag te vinden is:

  • Laag 1: tangen en steek-ringsleutels
  • Laag 2: uitgebreide doppenset
  • Laag 3: schroevendraaiers, bits en inbussen
  • Laag 4: griptang, waterpas, hamer, meetlint en andere handige spullen voor tijdens het klussen. Denk aan handschoenen, tie wraps enz.

Zoals je kan zien is het echt een overcomplete koffer waar je direct mee aan de slag kan gaan. Met deze koffer straal je echte klasse uit en laat je een goede indruk achter.

Met de afmetingen van 37,5 x 22,3 x 53,1 cm en het lichtgewicht van 11,5 kg is deze ook erg makkelijk te verplaatsen. 

Als besluit om deze koffer te bestellen dan krijg je 2 jaar garantie, 30 dagen bedenktijd en uiteraard ook gratis retourneren binnen die 30 dagen als je niet tevreden bent om wat voor reden dan ook. Maar trust me: dat ben je echt wel 😉

Hanse-Werkzeuge-1050-delige-Gereedschapskoffer

2.5 - #1: TRESKO 735-delig - Gereedschapskoffer

Op nummer 1 vinden we de beste koop terug waarbij er gelet is op de prijs/kwaliteit verhouding. Ja, de prijs ligt iets hoger dan die van plek 2, maar de kwaliteit is ook wat beter. Daar betaal je dan dus ook voor.

Het is de TRESKO 735-delige gereedschapskoffer. Stiekem ben ik best een fan van de gereedschappen van TRESKO, aangezien ik hier altijd zeer tevreden over ben. 

Deze trolley is behoorlijk lichtgewicht (12,9 kg) en heeft een aluminium buitenkant met een telescoop handgreep en daarnaast ook zeker wieltjes om de koffer makkelijk te kunnen transporteren.

Ook deze koffer bestaat uit 4 verschillende lagen die overeenkomen met de trolley van plek nummer 2. De afmetingen van deze koffer zijn 51 x 36,5 x 20,5 cm. Mocht je de exacte gereedschappen willen weten, dan kan je hier eens een kijkje nemen.

Deze koffer bevat werkelijk alles wat je nodig hebt en acht ik zeker geschikt voor de professionele klusser, maar daarmee ook natuurlijk voor de amateur en de doe-het-zelver. Je kan overigens kiezen tussen een zwarte versie, maar ook voor een zilveren versie. Deze versie is 5 euro goedkoper 😉

Voor relatief weinig geld heb je een super complete en gevulde gereedschapskoffer waar je direct mee aan de slag kan gaan als deze geleverd wordt.

Je krijgt 1 jaar garantie op de volledige set, 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren binnen de bedenktijd als de set niet bevalt. Ik kan je zeker aanraden om het in ieder geval eens te gaan proberen!

TRESKO-735-delig-Gereedschapskoffer

3.0 Gevulde gereedschapskoffer kopen: koopgids

Weet je nog niet helemaal waar je op moet letten als je een gevulde gereedschapskoffer gaat kopen? Dan adviseer ik je om deze korte koopgids eens te lezen. 

Veel valt er natuurlijk niet echt te zoeken. Het is geen elektrisch gereedschap of iets dergelijks, maar toch kan je wel naar het een en ander kijken.

Denk aan het soort gevulde gereedschapskist, het gewicht, het materiaal van de koffer en het gereedschap en het budget dat je ter beschikking hebt.

Hieronder vind je meer.

3.1 Wat voor soort gevulde gereedschapskoffer zoek je?

Er zijn een hele hoop verschillende gevulde gereedschapskoffers om te kopen. Wat hier dan ook vooral belangrijk is, is dat je voor jezelf gaat bepalen waar je de gereedschapskoffer allemaal voor gaat gebruiken. En ook vooral op welke plekken.

Je hebt namelijk bijvoorbeeld gereedschapskoffers op wieltjes. Deze zijn ontzettend handig als je vaak van hot naar her gaat met jouw gereedschap. Dit scheelt een hoop tilwerk en bespaart je rug ook flink wat belasting. Deze noemen ze ook wel een 'gereedschapstrolley'. 

Hier heb je ook weer verschillende versies van. Sommige trolleys zijn echt volwaardige kasten, maar andere zijn weer een stuk mobieler. Je kan dan bijvoorbeeld de bovenste koffer van de trolley afhalen en zo makkelijk vervoeren als je even snel een kleine klus moet doen bijvoorbeeld.

Verder heb je ook kleinere koffers van stof materiaal met bijvoorbeeld een schouderband. Dit is heel prettig vervoeren als je een stuk moet lopen waar bijvoorbeeld de auto niet kan komen. Of je kan gaan voor een klassieke gereedschapskoffer met handvat.

Bepaal dus alvorens je besluit om een gevulde gereedschapskoffer aan te schaffen, wat voor soort je zoekt. Zo ben je veel sneller klaar!

3.2 Gewicht en materiaal

Aansluitend op bovenstaande is natuurlijk ook het gewicht van de volledige gevulde gereedschapskoffer van belang. Als je deze vaak moet vervoeren en lange stukken moet lopen en/of tillen, dan wil je niet dat de koffer tientallen kilo's weegt.

Soms ontkom je er niet aan. Goed gereedschap weegt nou eenmaal wat, maar in sommige gevallen is het gewicht wel erg overdreven. Dan weegt de koffer bijvoorbeeld bijna meer dan het gereedschap zelf. Hier valt dus nog veel te winnen.

Staat jouw koffer hoofdzakelijk in jouw werkplaats, dan is dit natuurlijk geen probleem. Ga hier weer bij jezelf na of je dit belangrijk vindt of niet.

Het materiaal van zowel de koffer als het gereedschap is van groot belang. Ze zeggen niet voor niks ''goedkoop is duurkoop''. Dat is ook zeker bij het kopen van een gevulde gereedschapskoffer het geval.

Als je wel eens met gereedschap van de Action gewerkt hebt, dan weet je dat je voor de volgende klus alvast een nieuw setje aan kan schaffen. Je kan in mijn optiek beter nu wat meer geld uitgeven en echt goede kwaliteit kopen waar je tientallen jaren mee kan doen.

Qua koffer let ik zelf vaak op het gewicht van het materiaal. Je kan kiezen uit staal, aluminium of kunststof. Kunststofkoffers wegen veruit het minste, echter gaan ze wel sneller kapot en kun je hier minder gereedschap in bewaren.

Metalen of aluminium koffers zijn zwaarder, zeker met gereedschap erin. Maar zijn wel weer een stuk beter qua kwaliteit. Bepaal welke jij nodig hebt en schaf deze aan. Ik persoonlijk vind wieltjes erg prettig onder de koffer.

3.3 Wat staat je budget toe?

Wat staat je budget toe? Gebruik dit ook slim. Vaak betaal je een stuk meer voor een gereedschapskoffer met wieltjes, dan een zonder wieltjes. En het verschil is dan vaak alleen dat er wieltjes onder zitten. Als je een klein budget hebt, is het natuurlijk aan te raden om dan een koffer zonder wieltjes te kopen.

Als je handig bent kun je natuurlijk altijd zelf wieltjes onder de gereedschapskoffer maken. Bepaal je budget alvorens je echt goed gaat zoeken en zoek gewoon in die prijs-range. Er valt altijd wel iets moois te vinden.

De meeste gevulde gereedschapskoffers die je uit deze lijst kan kopen, hebben mooie prijzen. Bekijk ze even op het gemak. Nog vragen? Laat een reactie achter onder dit artikel!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.