april 9

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bosch ARM 32 Cirkelmaaimachine: Wil Zeker Geen Ander Meer!

Bosch ARM 32 Cirkelmaaimachine: Wil Zeker Geen Ander Meer!

Door: Rob Boom

april 9, 2021


Bosch Circelmaaimachine ARM 32. Bij het maken van een tuinontwerp moet je enkele belangrijke keuzes maken. Zo moet je nadenken over de indeling van de tuin, maar ook over de algehele uitstraling van de tuin. In elke tuin kan ik in ieder geval een grasmat aanraden; een grasmat brengt namelijk al direct de nodige voordelen met zich mee.

Eén van deze voordelen is de vrolijkheid. Het groene gras brengt een leuke en vrolijke sfeer met zich mee. Voor mij was dit dan ook dé reden om te opteren voor een grasmat in de tuin.

Als je eenmaal voor een grasmat gekozen hebt, moet je het gras uiteraard wel gaan onderhouden. Eén van de benodigdheden die je hiervoor absoluut nodig hebt, is een grasmaaier. Tijdens mijn zoektocht naar de beste grasmaaier kwam ik echter ongekend veel varianten tegen, waardoor het maken van een vergelijk relatief lastig was.

Uiteindelijk kwam ik de Bosch ARM 32 grasmaaier tegen. Na het maken van een goede vergelijking hakte in uiteindelijk de knoop door; ik kocht deze grasmaaier. Heb ik daar ooit spijt van gekregen? Het antwoord op onder meer die vraag ga je vinden in deze Bosch ARM 32 review.

Wat kun je met de Bosch ARM 32 cirkelmaaimachine?

Met deze grasmaaier ben je in staat om op een makkelijke, snelle en handige manier het gras te maaien. Je weet het grasveld hierdoor strak te houden, terwijl je hiermee ook de groei van de grassprieten weet te stimuleren. Dit komt de uitstraling van het gazon uiteindelijk alleen maar ten goede.

Tijdens het maaien van het gras merk je al snel handige features op. Deze features zijn veelal door Bosch zelf ontwikkeld en dragen echt bij aan het plezier. Nadat je het gazon met deze grasmaaier gemaaid hebt, kun je plaatsnemen in jouw loungestoel. Samen met de Bosch ARM 32 heb je immers prima werk afgeleverd!

Persoonlijk maak ik met enige regelmatig gebruik van deze grasmaaier. Zeker in het voorjaar en in de zomer maai ik eigenlijk elke week wel het gras in mijn tuin. Door veel aandacht aan mijn gazon te besteden, geniet ik in ieder geval van een fraai en groen gazon. Een gazon dat echt het middelpunt in mijn tuin is.

Voor wie is de Bosch ARM 32 geschikt?

Bij het uitzoeken van een nieuwe grasmaaier moet je op meerdere criteria letten. Eén van de belangrijkste criteria hierbij is het maximale gazonoppervlakte. Dit criteria geeft eigenlijk aan hoe groot het gazon maximaal in jouw tuin ‘kan zijn’ voor deze grasmaaier.

De Bosch ARM 32 heeft een maximaal gazonoppervlakte van 150 vierkante meter. Dit betekent dat deze grasmaaier met name voor de kleinere grasmatten geschikt is. Als je een groter gazon in jouw tuin hebt liggen, kun je beter voor een grotere en krachtigere grasmaaier kiezen. Je kunt een groter gazon overigens ook met deze grasmaaier maaien, maar daar ben je dan al snel veel tijd aan kwijt.


Bosch ARM 32

Daarnaast is deze grasmaaier ook echt geschikt voor langere mensen. Ook als je bijvoorbeeld 2 meter lang bent, kun je van deze grasmaaier op een aangename manier gebruik maken. Dat is puur te danken aan de vormgeving. Over deze unieke vormgeving lees je verderop in deze Bosch ARM 32 review nog veel meer!

Al met al is deze grasmaaier voor vrij veel mensen/huishoudens geschikt. Zeker als je bijvoorbeeld in een rijtjeswoning woont, is dit een ideale grasmaaier. De grasmaaier kan een gazon van maximaal 150 vierkante meter immers op een snelle manier maaien. Bovendien neemt het opbergen van deze grasmaaier ook niet al te veel ruimte in beslag.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Bosch ARM 32?

Wil je een nieuwe grasmaaier aan gaan schaffen? Dan merk je al snel dat het aanbod zeer divers is. Je moet uit meerdere soorten grasmaaiers kiezen, terwijl je ook goed naar jouw eigen tuin en voorkeuren moet kijken. Alleen door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken.

Daarbij moet je ook goed naar de specificaties van de verschillende grasmaaiers kijken. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik de belangrijkste specs van de Bosch ARM 32 al voor je op een rijtje gezet:

  • Vermogen: 1200 Watt
  • Maximaal gazonoppervlakte: 150 vierkante meter
  • Maximaal geluidsniveau: 96 decibel
  • Grasopvangbak: 31 liter
  • Gewicht: 6,8 kilogram

Wat ik van deze specs vind? Nou, met name de grasopvangbak valt mij in positieve zin op. Een opvangbak van 31 liter is simpelweg bijzonder groot te noemen. Belangrijk voordeel hiervan is dat je de opvangbak niet al te vaak hoeft te legen en dus lekker door kunt werken. Des te eerder jouw gazon volledig netjes gemaaid is!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Bosch ARM 32?

Ik gaf het eerder in deze Bosch ARM 32 review al aan: enige tijd geleden was ik op zoek naar een geschikte grasmaaier. Uiteindelijk is mijn keus daarbij op de Bosch ARM 32 gevallen. Vanaf het allereerste moment heb ik daar géén spijt van gehad. Deze grasmaaier voldoet aan al mijn verwachtingen en is ook nog eens van de gewenste kwaliteit.

bosch circelmaaimachine


Graag zet ik de belangrijkste voordelen van deze grasmaaier even voor je op een rijtje. Dit zijn puur de voordelen waar ik tijdens het gebruik maken van deze grasmaaier van geniet.

Makkelijk te bedienen

Bij mijn vorige grasmaaier was ik voortdurend aan het klooien. Het lukte me niet om de grasmaaier recht te houden, om de grasmaaier te keren of om de grasmaaier even op te tillen. Bij de Bosch ARM 32 heb ik daar gelukkig een stuk minder last van. Of beter gezegd: helemaal niet. In mijn ogen is deze grasmaaier namelijk erg makkelijk te bedienen.

Deze makkelijke bediening komt onder meer door het minieme gewicht. Met een totaalgewicht van 6,8 kilo is dit echt een lichtgewicht te noemen. Daarnaast is deze grasmaaier ook makkelijk vooruit te duwen; dit komt onder meer door de duwstang. Deze duwstang kun je geheel naar wens instellen, waardoor je altijd een aangename houding aan kunt nemen.

Ondertussen geniet je ook nog van de vier wieltjes van deze grasmaaier. Deze wieltjes zijn stevig, draaien goed en geven je veel controle. Ook als het gras behoorlijk lang is, kun je deze grasmaaier op de gewenste manier bewegen.

Ideaal voor kleine tuinen

In mijn ogen is dit echt de beste grasmaaier voor kleine tuinen. Dit komt onder meer door de maaibreedte van 32 centimeter; ideaal voor de niet al te grote gazons. Ook is het vermogen van 1200 watt meer dan voldoende en is de opvangbak vrij groot te noemen.


Met een totale inhoud van 31 liter hoef je deze opvangbak niet al te vaak te legen. Onder meer daardoor ben je in staat om snel een klein(er) gazon perfect te maaien.

Ideaal voor de randjes

Als je weleens een gazon gemaaid hebt, weet je ongetwijfeld al dat de randjes altijd een uitdaging zijn. De randjes van het gras blijven laag staan, waardoor het gazon niet de gewenste uitstraling krijgt. Bosch heeft daar gelukkig iets handigs op gevonden.

Bosch ARM 32

Aan de zijkant van de Bosch ARM 32 is een graskam aangebracht. Deze graskam is in staat om de grassprietjes aan de rand, langs een muurtje of langs een tuinpad perfect te maaien. Hier hoef je bovendien géén extra handeling voor te verrichten. Met deze geweldige graskam weet je het gazon echt volledig naar wens te maaien!

Top kwaliteit

Zoals je wellicht al van Bosch gewend bent, is de kwaliteit uitmuntend. De grasmaaier heeft een lange levensduur, is tegen een stootje bestand en doet wat ‘ie moet doen. Bovendien heeft Bosch louter voor de beste materialen gekozen. Dat is ook iets wat ik terugzie aan het totale gewicht van deze grasmaaier.

Makkelijk op te bergen

Heb je een niet al te grote schuur of tuinhuisje? Ook dan is de Bosch ARM 32 ideaal. Deze grasmaaier kun je namelijk relatief makkelijk in elkaar vouwen, waarna je de grasmaaier makkelijk op kunt bergen. Als de grasmaaier eenmaal opgeborgen is, neemt deze amper ruimte in beslag. Geweldig!

Wat zijn de nadelen van de Bosch ARM 32?
Het mag duidelijk zijn: ik ben behoorlijk te spreken over deze grasmaaier. Met name dankzij de bovengenoemde voordelen maak ik met veel plezier gebruik van deze grasmaaier. Ben ik daarbij ook nog tegen minpunten aangelopen? Ja, dat is zeker het geval. Over de twee belangrijkste nadelen vertel ik je hieronder graag iets meer.

Flink geluidsniveau

Iets wat mij echt tegenstaat, is het geluidsniveau van deze grasmaaier. De Bosch ARM 32 maakt namelijk maximaal 96 decibel aan geluid; in mijn ogen is dat echt veel te luid. Mocht je uiteindelijk voor deze grasmaaier kiezen, is het aan te raden om direct gehoorbescherming aan te schaffen.

Kort snoer

Ook vind ik het onhandig dat het snoer van deze grasmaaier relatief kort is. Door een totale lengte van 6 meter moet je eigenlijk altijd wel een verlengsnoer gebruiken. Let er tijdens het grasmaaien dan wel goed op dat je niet per ongeluk over dit snoer heenrijdt!

Wat kost de Bosch ARM 32?

Heb ik je met deze Bosch ARM 32 review enthousiast weten te maken? Wil je ook graag profiteren van de vele voordelen van deze grasmaaier? En vind je de hierboven genoemde nadelen eigenlijk niet al te zwaar wegen? Dan kun je in principe direct in actie komen.

Bosch ARM 32

Voor deze grasmaaier van Bosch betaal je een bedrag van slechts 86 euro. Voor dat bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld. Zo is deze grasmaaier van een top kwaliteit en kun je veel kanten op met de grasmaaier.

Over dit prijskaartje ben ik hoe dan ook erg te spreken. In mijn ogen had de grasmaaier zelfs nog een stuk duurder mogen zijn; ook dan zou ik nog te spreken zijn over het prijskaartje. Dit prijskaartje, van slechts 86 euro, zie ik eigenlijk echt als een ‘koopje’.

Wat vinden andere kopers van de Bosch ARM 32?

In de afgelopen jaren is de Bosch ARM 32 bijzonder populair gebleken. Bij onder meer Bol.com kwam ik bijvoorbeeld al veel online reviews tegen. Ik ben eens in al deze reviews gedoken en deel hieronder graag mijn bevindingen.

Ik kan in ieder het volgende stellen: de meeste kopers zijn onwijs te spreken over deze grasmaaier. Dat komt onder meer door het gunstige prijskaartje, maar ook door de vele mogelijkheden. Ook de graskam en de makkelijke bediening komen in meerdere reviews uitgebreid naar voren.

Voor het overzicht heb ik twee veelzeggende beoordelingen hieronder geplaatst:

                                               

                                               

Al met al zijn de meeste beoordelingen echt super positief. In mijn ogen is ook dit een goed teken; het is niet voor niets dat de meeste kopers tevreden zijn.

Mijn persoonlijke bevindingen

Zo, ik ben aan het einde van deze Bosch ARM 32 review uitgekomen. Als je deze review op je gemakje doorgenomen hebt, is de kans groot dat je enthousiast geworden bent. Dat ben ik namelijk zélf ook. Ik maak al geruime tijd met onwijs veel plezier gebruik van deze grasmaaier!

Het is hoe dan ook een feit dat ik het volgende aan kan raden: schaf deze grasmaaier zo snel mogelijk aan. Met een prijskaartje van slechts 86 euro kun je echt niet de mist in gaan met deze grasmaaier. De maaier werkt bovendien prima, is van de gewenste kwaliteit en is makkelijk te bedienen. Al met al een ware aanrader voor alle bezitters van een klein tot middelgroot gazon!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.