maart 9

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar Review!

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar Review!

Door: Rob Boom

maart 9, 2021


Heb jij groene vingers? Vind je het superleuk om tijd in jouw tuin door te brengen op een actieve manier? En zorg je er eigenlijk altijd voor dat jouw tuin er netjes uit ziet? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat tuinieren makkelijker gaat met het juiste tuingereedschap.

Wat het juiste tuingereedschap is? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw voorkeuren. Als je bijvoorbeeld het gazon netjes wilt krijgen, kun je niet zonder een goede grasmaaier en een goede verticuteermachine. Wil je de struiken in jouw tuin netjes bijwerken? Dan heb je echter de keus uit meerdere gereedschappen.

Zo kun je voor een buxusschaar kiezen, voor een tuinschaar, voor een snoeischaar én voor een heggenschaar. In het aanbod van heggenscharen vind je meerdere varianten, waarbij de Black+Decker GTC1845L20-QW in positieve zin opvalt. Heb jij mogelijke interesse om deze heggenschaar aan te schaffen? Dan ben je in deze Black+Decker GTC1845L20-QW review aan het juiste adres.

In deze Black+Decker GTC1845L20-QW review bespreek ik deze heggenschaar van A tot Z. Ik richt me hierbij niet alleen op de specs en op de functies, maar ook op mijn persoonlijke bevindingen. Zelf maak ik namelijk al een tijdje gebruik van deze heggenschaar, waardoor ik exact weet waar ik het over heb. Dat ga je dan ook teruglezen in deze Black+Decker GTC1845L20-QW review!

Wat kun je met de Black+Decker GTC1845L20-QW?

Als je de struiken in jouw tuin op een snelle manier wilt snoeien, heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Dat is ook het geval als je bijvoorbeeld een grote heg in jouw tuin wilt snoeien. Voor het snoeien van een (grote) heg komt deze heggenschaar van het merk Black + Decker perfect van pas.

Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze heggenschaar een vrij lang zaagblad. Dankzij dit lange zaagblad kun je snel en moeiteloos de mest lange heggen netjes bijwerken. Doordat dit zaagblad ook nog eens van de hoogste kwaliteit is, geniet je echt van het best mogelijke resultaat.

Wil je graag kleinere heggen netjes bijsnoeien? Dan is dat ook mogelijk met deze heggenschaar van Black + Decker. In mijn ogen kun je eigenlijk alle soorten heggen perfect bijsnoeien met deze heggenschaar. Wel wil ik je daarbij wijzen op het volgende; de meest kleine struiken kun je niet met deze heggenschaar bijwerken. De heggenschaar is dus hoofdzakelijk geschikt voor de (grotere) heggen in jouw tuin!

Voor wie is de Black+Decker GTC1845L20-QW geschikt?

Heb jij één of meerdere grote heggen in jouw tuin staan? En wil jij deze heg graag netjes bijwerken? Dan is deze heggenschaar eigenlijk voor jou op het lijf geschreven. Dat is overigens ook het geval als je niet super veel kracht in je armen hebt; deze heggenschaar weegt namelijk niet al te veel. Daar kom ik later in deze Black+Decker GTC1845L20-QW review overigens nog even op terug.

In mijn ogen is deze heggenschaar in ieder geval voor veel mensen geschikt. Het maakt namelijk niet uit wat voor soort heg je in jouw tuin hebt staan. Zolang deze heg maar vrij groot is, is de Black+Decker GTC1845L20-QW voor jou geschikt.

Daarnaast is het ook nog goed om te weten dat je voor hele grote heggen beter een iets grotere variant aan kunt schaffen. Voor de echt grotere heggen heb je eigenlijk een variant nodig met een nóg langere zwaardlengte. Voor de middelgrote tot grote heggen komt deze heggenschaar in ieder geval prima van pas. Zoals je op de foto al kunt zien, is het mogelijk om bijvoorbeeld een coniferenhaag met deze heggenschaar netjes bij te werken!

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW0review

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Black+Decker GTC1845L20-QW?

Heb je interesse om een nieuwe heggenschaar aan te schaffen? Dan is het om meerdere redenen interessant om naar de Black+Decker GTC1845L20-QW te kijken. Verderop in deze review vertel ik je graag meer over de voordelen, maar nu kijk ik eerst graag naar de eigenschappen en functies van deze heggenschaar.

Laat ik allereerst vooropstellen dat dit een heggenschaar op accu betreft. Bij aanschaf krijg je direct een accu en een oplader meegeleverd. Zolang je voor een opgeladen accu zorgt, heb je dus te maken met een grenzeloze bewegingsvrijheid. Je kunt simpelweg alle kanten op met deze heggenschaar, waardoor je met veel plezier de heggen kunt snoeien.

Daarnaast betreft dit een 18V heggenschaar. Dit betekent dat de heggenschaar vrij krachtig is en dus dat je van de snoerloze vrijheid geniet. Ik kan je alvast één ding verklappen: ik zou nooit meer een heggenschaar op netstroom willen. Na regelmatig gebruik ben ik echt onwijs gewend geraakt aan het ontbreken van het snoer.

  • Laadtijd van de accu: 180 minuten
  • Zwaardlengte: 45 centimeter
  • Snijbreedte: 18 millimeter
  • Messlagen: 1300 strokes per minuut
  • Geluidsvermogen: 73,8 decibel

Tot slot wil ik graag nog het volgende meegeven. Bij mijn partner Bol.com wordt gesproken over het snoeien van kleine heggen. Volgens de specialist van Bol.com is deze heggenschaar daar bij uitstek geschikt voor. Dat is iets waar ik me in kan vinden, maar ik vind dat ook andere heggen prima bijgewerkt kunnen worden met deze heggenschaar.

In mijn ogen kun je ook prima middelgrote tot grote heggen met deze heggenschaar snoeien. Alleen de écht grote heggen zijn niet helemaal passend bij de zwaardlengte van deze heggenschaar. Uiteraard is het ook mogelijk om de echt grote heggen met deze heggenschaar te snoeien, maar daar moet je dan wel vrij veel tijd voor vrijmaken.

Wat zijn de voordelen van de Black+Decker GTC1845L20-QW?

Zoals je in deze Black+Decker GTC1845L20-QW review al hebt kunnen lezen, ben ik bijzonder te spreken over deze heggenschaar. Dit komt met name door de vele voordelen van deze heggenschaar, waarover ik je hieronder graag meer vertel. Ik heb de belangrijkste voordelen van deze heggenschaar voor je op een rijtje gezet!

Veelzijdig te gebruiken

Ben je op zoek naar een heggenschaar die je voor al jouw heggen in de tuin kunt gebruiken? Dan is de Black+Decker GTC1845L20-QW eigenlijk voor jou op het lijf geschreven. Zoals ik hierboven al aangaf, is deze heggenschaar in mijn ogen namelijk voor veel soorten heggen geschikt.

Heb je een hele kleine heg? Dan is het lastig om met deze heggenschaar de heg heel strak te snoeien. In dat geval kun je beter voor een kleinere schaar kiezen. Heb je een kleine, een middelgrote of een grote heg? Dan is deze heggenschaar van Black + Decker wél geschikt voor jou.

Juist deze veelzijdigheid is in mijn ogen erg fijn. Ik weet in ieder geval dat ik met deze heggenschaar alles in huis heb om alle heggen in mijn tuin netjes bij te werken. Daarbovenop komt ook ngo eens dat je zelfs de meest grote heggen hiermee kunt snoeien, maar dat je daar wel de nodige tijd voor uit moet trekken.

Grenzeloze bewegingsvrijheid

Heb jij wel eens tijdens het snoeien van een heg het snoer doormidden gezaagd? Dan ben je zeker niet de enige. Bij vrij veel mensen gebeurt dit, aangezien het snoer op een vervelende manier rondom je heen bungelt. Bij de Black+Decker GTC1845L20-QW heb je daar gelukkig geen last van.

Deze heggenschaar werkt namelijk op een krachtige accu. Doordat de heggenschaar op deze accu werkt, geniet je van een grenzeloze bewegingsvrijheid. Je hebt geen stopcontact meer nodig, je hebt geen verlengsnoer meer nodig en je hoeft ook niet bang te zijn dat je het snoer doormidden snoeit.

In plaats daarvan geniet je van veel bewegingsvrijheid, van veel gemak en van vrij veel kracht. De accu waar Black + Decker voor gekozen heeft, is namelijk subliem te noemen. Bijkomend voordeel: je krijgt bij aanschaf een oplader meegeleverd, waarmee je de accu ook weer snel op kunt laden!

Prima zaagblad

Ook over het zaagblad van de Black+Decker GTC1845L20-QW ben ik zeer te spreken. Dit zaagblad is naar mijn mening zeer scherp, zeer robuust en bovendien van metaal vervaardigd. Door deze materiaalkeuze geniet je van een lange levensduur. Een lange levensduur waarin duurzaamheid en robuustheid centraal staan.

Ook over de lengte van dit zaagblad ben ik zeer te spreken. Het zaagblad, ook wel zwaardlengte genoemd, is 45 centimeter. Door deze lengte kun je deze heggenschaar voor meerdere soorten heggen kiezen. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, ben ik zéér te spreken over deze veelzijdigheid.

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar - 18V - 45cm - incl. accu en lader

Zeer krachtig

Black + Decker heeft bij deze heggenschaar voor de zogeheten E-drive Technology gekozen. Dit is een technologie waardoor de heggenschaar óók door takken heen kan zagen. Je kunt deze heggenschaar dus eigenlijk ook als een soort van kettingzaag gebruiken.

Dankzij deze technologie geniet je ook van een constant toerental. Ook dit constante toerental zorgt ervoor dat je op een aangename en duurzame manier de heggen in jouw tuin kunt snoeien. Mocht deze heggenschaar tegen een dikke tak aankomen, merk je dat bovendien niet aan het toerental. Het toerental blijft te allen tijde constant; dit brengt zéker de nodige voordelen met zich mee.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Kies je voor gereedschappen van Black + Decker? Dan kies je voor een prima kwaliteit in combinatie met een gunstig prijskaartje. Dat is ook precies iets waar deze heggenschaar in uitblinkt. In mijn ogen is de kwaliteit prima, terwijl het prijskaartje echt heel gunstig te noemen is. Verderop in deze Black+Decker GTC1845L20-QW review vertel ik je graag iets meer over het prijskaartje!

Wat zijn de nadelen van de Black+Decker GTC1845L20-QW?

Voordat ik deze Black+Decker GTC1845L20-QW review ging schrijven, heb ik goed nagedacht over de afgelopen maanden. Tijdens deze periode heb ik namelijk meermaals van deze heggenschaar gebruik kunnen maken, waardoor ik precies weet wat de heggenschaar in zijn mars heeft. Tijdens deze periode ben ik tegen slechts twee nadelen aangelopen.

Slechts 2 jaar garantie

In mijn ogen is het onwijs jammer dat Black + Decker slechts twee jaar garantie op deze heggenschaar geeft. Waarom ik dit jammer vind? Omdat veel andere merken een veel langere garantie geven. Zo krijg je bij sommige merken tot wel 5 jaar garantie op een heggenschaar. Black + Decker heeft echter helaas gekozen voor slechts 2 jaar.

Geen softgrip handvatten

Tevens vind ik het zeer spijtig dat deze heggenschaar geen softgrip handvatten heeft. Als ik langdurig achtereen gesloten met deze heggenschaar aan het werk ben, krijg ik last van mijn handen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een stuk minder zou zijn, indien Black + Decker voor softgrip handvatten gekozen zou hebben.

Wat kost de Black+Decker GTC1845L20-QW?

Heb ik je met deze Black+Decker GTC1845L20-QW review weten te overtuigen? Wil jij het liefste direct deze heggenschaar aan gaan schaffen? Dan is het goed om te weten dat je bij mijn partner Bol.com slechts 87,98 euro voor deze heggenschaar hoeft te betalen. Dit is écht heel gunstig geprijsd in mijn ogen.

Tevens krijg je voor dit minieme bedrag enkele accessoires meegeleverd: een 18v 2.0 Ah accu, een bijbehorende acculader en een uitgebreide handleiding.

Wat vinden andere mensen van de Black+Decker GTC1845L20-QW?

Ben ik de enige die recent de Black+Decker GTC1845L20-QW gekocht heeft? Nee, zeker niet. Bij mijn partner Bol.com is bijvoorbeeld al door 45 kopers een beoordeling achtergelaten. Dankzij deze beoordelingen heb ik in ieder geval een duidelijk beeld gekregen van de ervaringen van andere kopers.

Eigenlijk kan ik maar één ding concluderen: de meeste kopers zijn super tevreden. Bij mijn partner Bol.com scoort deze heggenschaar namelijk een score van 4,6 op een schaal van 1 tot 5. Onder meer de volgende beoordelingen zijn in mijn ogen veelzeggend:

Black+Decker GTC1845L20-QW-ervaring

Mijn persoonlijke bevindingen

Het mag duidelijk zijn: ik ben onwijs te spreken over de Black+Decker GTC1845L20-QW. In mijn ogen werkt deze heggenschaar prima, is de prijs-kwaliteitsverhouding subliem te noemen en geniet je van de onbeperkte bewegingsvrijheid.

Wil jij ook van deze voordelen gaan genieten? Dat is iets wat ik je absoluut aan kan raden. In mijn ogen is de Black+Decker GTC1845L20-QW één van de beste heggenscharen die je op dit moment kunt kopen. Wat mij betreft is dat een mooi einde van de Black+Decker GTC1845L20-QW review!

Black+Decker GTC1845L20-QW

9

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

8.5/10

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.