december 23

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 3M Peltor Worktunes Pro Review | FM/AM Radio | Bluetooth?

3M Peltor Worktunes Pro Review | FM/AM Radio | Bluetooth?

Door: Rob Boom

december 23, 2020


De 3M Peltor Worktunes Pro is populaire gehoorbescherming met radio die erg geliefd zijn onder de klussers. In deze 3M Peltor Worktunes Pro review ga je daarom lezen wat mijn ervaringen met deze set oorkappen zijn.

Aan het einde van dit artikel weet je exact of de 3M Peltor Worktunes Pro kopen wel wat voor jou is of dat je beter op zoek kunt gaan naar andere alternatieven. Uiteraard geef ik je deze ook.

Dit is niet de eerste gehoorbescherming met radio die ik gehad en gebruikt heb. Ik denk dus dat ik een goede objectieve review voor je kan maken. Klaar om te ontdekken wat je allemaal van de 3M Peltor Worktunes Pro kunt verwachten?

1.0 3M Peltor Worktunes Pro review samenvatting

Ik begin deze 3M Peltor Worktunes Pro review graag met een beknopte samenvatting voor de mensen die geen geduld hebben en alleen even bevestiging willen of ze de gehoorbescherming wel of niet willen kopen.

De 3M Peltor Worktunes Pro zit super comfortabel op je hoofd en kan je voor uren lang ophouden zonder last te krijgen. De FM/AM radio werkt prima en zonder ruis. Wat ik jammer vind is dat je geen bluetooth functie heeft, maar dat kun je ook niet verwachten voor de scherpe prijs.

Het heeft wel een AUX-functie, maar hier ben ik zelf niet zo'n fan van. Een draadje zit namelijk behoorlijk in de weg tijdens het werken. Tenzij je hem onder je shirt stopt, maar dan nog vind ik het persoonlijk niet fijn.

Verder werkt de gehoorbescherming op batterijen. Dit geniet mijn voorkeur, omdat je dan altijd door kan luisteren. Anders krijg je een ingebouwde batterij. Dit betekent dat je hem in de oplader moet leggen als hij leeg is.

De demping is perfect en er zitten allerlei handige extra's op. Een indicatie van een bijna lege batterij, 5 zender opslaan en de elektronica aan de buitenkant om roest door zweet te voorkomen.

3m-peltor-worktunes-pro-review-ervaringen (1)

2.0 Ik let op demping, kwaliteit van de radio en duurzaamheid

Er zijn altijd 3 indicatoren waar ik op let als ik nieuw gereedschap, of in dit geval nieuwe oorkappen, ga aanschaffen. Deze punten zijn:

 1. De demping
 2. Kwaliteit van de FM/AM radio
 3. Duurzaamheid

Waarom deze 3 pijlers? Simpel! De demping is uiteindelijk waar je de 3M Peltor Worktunes Pro voor koopt. Je wil dat je oren goed beschermd worden tegen de harde omgevingsgeluiden. Hier kijk ik dus als eerste naar.

Daarnaast wil je, als je gehoorbescherming met radio koopt, ook dat de radio van degelijk goede kwaliteit is. Anders kun je net zo goed een normale set oorkappen kopen. Dit is dus de tweede pijler.

Als laatste is de duurzaamheid. Dit vind ik zelf ook erg belangrijk, aangezien ik wel wil dat de spullen die ik koop ergens tegenkunnen en lang mee gaan. De bouw en klussen in het algemeen is namelijk werk waarbij de gehoorbescherming af en toe een klap te verduren krijgt.

3.0 3M Peltor Worktunes Pro review

Hieronder som ik enkele van de belangrijkste punten op. Punten die mij opvielen op zowel positieve als negatieve wijze. Als je alle exacte specificaties wilt weten dan kun je het beste hier een kijkje nemen.

3.1 het klassieke design en de duurzaamheid van het materiaal

Het eerste wat mij direct opviel aan de 3M Peltor Worktunes Pro was het design en het gevoel van robuustheid. Het is een mooie en klassiek zwarte set gehoorbeschermers. Zwart is altijd goed en past overal bij. Ik hou persoonlijk niet van die felle kleuren.

Daarnaast voel je aan aan deze set dat het sterk gebouwd is. Harde materialen en vooral lekker duurzaam. Er zijn geen dingen die snel kapot kunnen gaan of kunnen beschadigen. Op eventueel het AUX-kabeltje na als je die gebruikt. Maar dit staat wat mij betreft los van de oorkappen zelf.

Inmiddels gebruik ik deze set regelmatig voor een jaar of 2. De oorkappen werken nog altijd prima, waardoor een van de pijlers al direct afgevinkt kan worden, namelijk: duurzaamheid!

3m-peltor-worktunes-pro-review-ervaringen-design (1)

3.2 de gehoorbescherming zit prima

Als je deze gehoorbescherming vervolgens op je hoofd zet dan merk je ook direct dat die goed om je oren heen valt en ook echt de volledige omgeving afsluit. Je oren worden wel snel warm, maar dit is nog nooit anders geweest bij mij. Ook niet bij andere gehoorbescherming.

Een echt probleem vind ik het niet, want dit gebeurt pas na enkele uren werken. Schadelijk is het overigens ook niet, want Peltor heeft de elektronica aan de buitenkant geplaatst. Hierdoor kan er geen vocht bijkomen. Het vermijden van warme/zweet oren met oorkappen is simpelweg onmogelijk.

3.3 de kwaliteit van de 3M Peltor Worktunes Pro FM/AM radio

Op deze gehoorbescherming met radio zit alleen een FM/AM radio. Dit is wat mij betreft een enorm voordeel, want hierdoor hebben ze de volledige focus kunnen leggen op het ontwikkelen van een goede en kwalitatief hoge radio functie.

Ik heb dan ook nog geen enkele keer problemen gehad met de radio, welke je overigens niet eens hard hoeft te zetten om het goed te kunnen horen. Ook niet als je met machines werkt die veel geluid geven. Dit laat zien dat de oorkappen goed afsluiten.

3.4 met AUX-aansluiting, helaas geen bluetooth

Er zit een AUX-aansluiting op de 3M Peltor Worktunes Pro, alleen ben ik hier geen fan van. Dit komt niet, omdat de kwaliteit slecht is of iets dergelijks hoor. Ik ben gewoon zelf geen fan van werken met een draadje. Dit zorgt bij mij altijd voor irritatie.

Echter is het wel een manier om jouw favoriete muziek af te spelen vanaf bijvoorbeeld je smartphone. Veel mensen vinden dit wel een prettige functie. Ik geniet de voorkeur voor bluetooth, maar dat zit helaas niet op deze gehoorbescherming. Wil je dit wel? Lees dan eens mijn Soul Taine EAR-20-D review.

3.5  de 3M Peltor Worktunes Pro werkt op batterijen

Deze oorkappen met radio werken op batterijen, 2 om precies te zijn. Sommige mensen zullen dit jammer vinden of zelfs 'ouderwets' vinden. Ik niet! Ik heb juist altijd problemen met een ingebouwde batterij, waarom? Omdat je de oorkappen dan in de oplader moet leggen om hem op te laden.

Gehoorbescherming op batterijen kun je altijd blijven gebruiken, omdat je in enkele seconden de batterijen verwisseld hebt. Als je helemaal slim bent dan schaf je 4 oplaadbare batterijen en een oplader aan. Dit kost je iets van €20,- euro. Uiteindelijk scheelt dit enorm veel geld, omdat losse batterijen kopen ook duur is.

Op deze manier doe ik het ook en dat werkt meer dan prima! De batterijen krijg je overigens meegeleverd en gaat 40 uur mee op een paar batterijen.

3.6  kinderlijk eenvoudig bestuurssysteem

Het besturingssysteem kan niet makkelijker zijn. Je hebt namelijk een aan/uit knop en een harder/zachter knop. Met deze knoppen kun je ook de radio bedienen.

Tip: ga niet zelf lopen kloten, maar lees gewoon even de handleiding. Dan snap je direct hoe de gehoorbescherming werkt en hoe je radio zenders op kan zoeken en op kan slaan. Je ziet het niet heel goed op de afbeelding, maar onder de aan/uit knop zit nog een zachter knop.

Wat mij betreft echt een goede keuze om de 3M Peltor Worktunes Pro te kopen.

3m-peltor-worktunes-pro-review-ervaringen-besturing (1)

3.7  de demping is meer dan voldoende

Ik heb het al eerder kort benoemd, maar de demping is voldoende. Meer dan voldoende eigenlijk. Zonder muziek bescherm je jouw oren dus erg goed en dat is waar het om draait. Met de radio aan hoop je amper nog iets van de herrie.

Ik vind de samenstelling van deze gehoorbescherming erg goed. De SNR waarde is overigens 32 dB.

3.8 handige toevoegingen

Als laatste wil ik de 'extra functies' nog even benoemd hebben van deze gehoorbescherming. Niet alles wordt genoemd namelijk bij verschillende verkopers.

Zo zit er een functie op waarbij de gehoorbescherming aangeeft als de batterij bijna leeg is. Dit hoor je dan door een stemmetje die door de oorkappen heen komen. Verder gaat de Peltor vanzelf uit na 4 uur geen interactie. Als je hem dan is vergeet uit te zetten, lopen de batterijen niet helemaal leeg.

Verder kun je 5 zenders opslaan, om makkelijk te kiezen en switchen van zender. 

4.0 De prijs & garantie van de 3M Worktunes Pro

Voor de 3M Peltor Worktunes Pro verwacht je een prijs van rond de €100,- euro. Tot mijn verbazing zag ik dat de gehoorbescherming met radio momenteel een kleine €86,- euro kost. Dit vind ik een hele schappelijke prijs gezien de kwaliteit van de oorkappen.

Verder krijg je van bol.com 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren. 

5.0 3M Peltor Worktunes Pro review conclusie

Voor mij is het duidelijk: de 3M Peltor Worktunes Pro kopen is absoluut een goede beslissing. In deze review heb je mijn ervaringen kunnen lezen en heb je zelf kunnen bepalen of het je wat lijkt.

Ik kan deze gehoorbescherming in ieder geval van harte aanraden bij iedere klusser. Zowel de doe-het-zelver als de professional. Niet alleen vanwege de kwaliteit van de radio, maar ook vanwege de duurzaamheid en de pasvorm. 

Al met al werkt het erg lekker, beschermd het je oren goed en kan je naar de radio luisteren zonder ruis. Voor een enorm scherpe prijs met een goede garantieregeling zou ik zeggen: je moet het absoluut geprobeerd hebben. Je hebt niks te verliezen en alles te winnen!

3m-peltor-worktunes-pro-review-ervaringen (1)

5.1 voor- & nadelen

 • Duurzaam
 • Mooie, stoere uitstraling
 • Heldere en goed werkende FM/AM radio
 • Inclusief AUX-aansluiting
 • Zit heerlijk om de oren
 • Gaat 40 uur mee op 1 paar batterijen
 • Geen bluetooth
 • Warme oren na enkele uren (onvermijdelijk)

3M Peltor Worktunes Pro

9.3

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.5/10

Opties

8.0/10

Duurzaamheid

9.5/10

Demping

9.5/10

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.