juni 6

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Zelf Een Steigerhouten Bed (Met Opbergruimte) Maken?

Zelf Een Steigerhouten Bed (Met Opbergruimte) Maken?

Door: Rob Boom

juni 6, 2020


Als echte doe-het-zelver weet ik maar al te goed hoeveel voldoening het kan geven om zelf iets te maken. Zelf een steigerhouten bed (met opbergruimte) maken is een van die klussen.

Elke avond als je naar bed gaat dan ben je weer trots op dat prachtige robuuste bed wat je zelf gemaakt hebt.

Wellicht maak je hem niet voor jezelf, maar voor je kinderen, familie of vrienden. Het maakt allemaal niet zoveel uit. De klus blijft namelijk hetzelfde.

Zelf een steigerhouten bed maken is een hele mooie en relatief simpele klus wat ontzettend veel voldoening geeft.

In dit artikel lees je aan de hand van een aantal simpele stappen hoe je dit aan moet gaan pakken!

Waarom Zelf Een Steigerhouten Bed Maken?

Laten we voorop stellen dat je natuurlijk ook een bed kunt aanschaffen. Dit doe je al snel bij een winkel als bijvoorbeeld de IKEA. 

Een bouwpakketje van de IKEA levert niet alleen altijd frustratie op, ook zijn deze bedden vaak goedkoop gemaakt waardoor ze snel gaan kraken en ook een zeer korte levensduur hebben.

Dit levert direct minder comfort op. 

Daarnaast is het zelf maken van een steigerhouten bed een ontzettend leuke klus. Het is niet zo heel lastig als je de juiste materialen ter beschikking hebt.

De voldoening, kan ik uit eigen ervaring vertellen, is geweldig. Vooral de eerste nacht dat je in je nieuwe bed gaat slapen terwijl je de verse houtgeur nog ruikt!

Als daar menig klusharten niet sneller van gaan kloppen dan weet ik het ook niet meer...

Natuurlijk is het andere grote voordeel van een bed zelf maken dat je de maten en indeling van het bed exact zelf kunt bepalen.

Denk aan het zelf bepalen van:

 • De lengte
 • De breedte
 • De hoogte
 • De opbergruimte
 • Het materiaal 
zelf-steigerhouten-bed-maken-hoogslaper.PNG
steigerhouten-bed

Hoe Kun Je Zelf Een Steigerhouten Bed Maken?

Zoals al eerder gezegd is het zelf maken van een steigerhouten bed niet zo lastig mits je de juiste materialen ter beschikking hebt.

In dit simpele 2 stappenplan leer je hoe je binnen 1 dag een nieuw bed in huis kunt hebben staan. Afhankelijk van je motivatie en kluservaring natuurlijk!

#1 - Bepaal De Locatie

Als eerste stap is het belangrijk om de locatie te bepalen. Als je de locatie bepaald hebt dan kun je alle maten gaan opnemen die je nodig hebt.

Je kunt het zelf zo gek maken als je wil. Denk aan:

 • Een zwevend bed tegen een verhoogd plafond
 • Stapelbed
 • Extra groot tweepersoonsbed 
 • Steigerhouten bed met lades
 • Of je kunt zelf een bed maken met opbergruimte

Wees creatief en uniek, dit geeft extra voldoening 😉

#2 - Doe-Het-Zelf Pakket Steigerhouten Bed

Als je stap 1 doorlopen hebt dan is stap 2 echt een onvermijdelijke stap. Een stap die ik zelf jaren geleden ook genomen heb en tot op de dag van vandaag bij elke klusser aanraad.

Kies een GOED doe-het-zelf pakket voor een steigerhouten bed. Dit pakket gebruik ik zelf al jaren lang. Hier staan namelijk 10.000+ bouwtekeningen in voor elke klus.

Ook tientallen bedden van enkele bedden tot aan bedden met opbergruimte enz. Ideaal als je het mij vraagt en absoluut met kop en schouders het beste pakket wat er te krijgen is voor een bizar lage prijs!

Lees voor meer informatie en mijn ervaring: Freds Bouwtekeningen review
zelf-een-steigerhouten-bed-maken

Zelf Een Bed Maken Met Welk Hout?

Je kunt zelf een bed maken van verschillende materialen. Het hout wat echter het meest gebruikt wordt en in mijn optiek ook het mooiste is, is steigerhout.

Steigerhout kun je in verschillende vormen en maten krijgen en je kunt zelfs al kleuren steigerhout kopen of steigerhout dat al bewerkt is.

Mijn advies is om gewoon ''kale'' steigerhout te kopen. Deze kun je vervolgens zelf bewerken naar eigen keuze.

Zaaglijsten

Heb je het bouwtekeningen pakket aangeschaft dan zie je direct ook de verschillende lijsten die je bij elke tekening krijgt.

Zo is de eerste lijst een zaaglijst. Je kiest een bed en deze lijst geeft je vervolgens alle planken met de maten erbij.

Hier kun je direct mee naar de bouwmarkt. Je koopt het hout, laat het zagen en kunt thuis direct aan de slag met het stappenplan.

Materialenlijsten

Voordat je met het stappenplan aan de slag gaat kun je ook nog eens de materialenlijst langslopen om te kijken of je alle materialen in huis hebt.

Mis je nog wat? Dan kun je dit direct meenemen bij de bouwmarkt. Sinds de aanschaf van het bouwtekeningen pakket hoef ik nooit meer voor een tweede keer terug naar de bouwmarkt.

We weten allemaal hoe frustrerend het is om midden in een klus erachter te komen dat je te weinig hebt van bepaalde materialen of simpelweg iets vergeten bent!

Stappenplan

Als je beide lijsten compleet hebt is het echt appeltje eitje. Je pakt het stappenplan erbij en bouwt het bed binnen enkele uurtjes in elkaar.

Alles is gewoon in het Nederlands, want het is tenslotte een Nederlands product. Elke tekening is compleet voorzien van alles wat je nodig hebt.

Geen dure losse tekeningen meer die niet compleet zijn dus. Een bouwtekeningen pakket waar je de rest van je leven toegang tot hebt. Ook tot de nieuw toegevoegde tekeningen!

Wat Kan Ik nog Meer Zelf Maken?

Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden en bedden die je kunt maken. Zo kun je ook bedden op maat laten maken of kiezen uit bijvoorbeeld:

 • Zelf een steigerhouten bed met opbergruimte maken;
 • Bouwtekeningen van een steigerhouten bed met lades;
 • Zelf een bed van pallets maken;
 • Zelf een kinderbed maken;
 • Of zelfs een kajuitbed zelf maken.

Niks is gek genoeg en echt alles is hiermee mogelijk! 

Bekijk de bouwtekeningen direct!

Gratis Bouwtekeningen Ontvangen?

gratis-loungeset-bouwtekeningen-pakket

Vul hieronder je naam + emailadres in en ontvang direct 3 volledig GRATIS bouwtekeningen in je mailbox!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.