april 3

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zaagtafel Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Zaagtafels Van 2020!

Zaagtafel Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Zaagtafels Van 2020!

Door: Rob Boom

april 3, 2020


Een zaagtafel kopen is een leuke en uitdagende klus. Vaak kosten deze apparaten relatief veel geld dus wil je wel de juiste koop doen.

In dit artikel heb ik de 5 beste zaagtafels van 2020 onder elkaar gezet. Er staan budget zaagtafels tussen, maar natuurlijk ook het dure professionele spul.

Daarnaast help ik je ook met hoe je een keuze kunt gaan maken tussen de verschillende zaagtafels.

Als je een professional bent, dan is dit geen probleem. Maar ben je een amateur klusser en een echte doe-het-zelver? Dan kan dit zeker van veel waarde voor je zijn.

Ik snap namelijk volledig dat het kopen van de juiste zaagtafel lastig is! Hier ga ik je zo goed mogelijk mee helpen.

Wat Is Een Zaagtafel?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is een zaagtafel nu eigenlijk? Er zijn namelijk een hoop verschillende zagen op de markt die allemaal op elkaar lijken!

Een zaagtafel is een tafel met een zaagblad in het midden. Dit blad wordt aangedreven door een elektromotor. Je hebt hier dus logischerwijs stroom voor nodig.

Een zaagtafel kun je instellen op gewenste lengtes en verschillende hoeken om zo ongelooflijk precies te kunnen zagen. Daarnaast hebben de meeste van deze zaagtafels enorm veel power.

Dit betekent dat je ook hele grove materialen kunt zagen. Een zaagtafel is veel preciezer dan bijvoorbeeld een cirkelzaag.

De zaagtafels worden tegenwoordig steeds lichter. Dit maakt ze ook mobieler, waardoor ze handiger mee te nemen zijn. 

De bladen van de zaagtafel zijn ook verwisselbaar om zo fijner of grover te zagen en om verschillende materialen zo nauwkeurig mogelijk te kunnen zagen.

zaagtafel-kopen

Een Zaagtafel Kopen: Waar Let Je Op?

Je weet nu exact wat een zaagtafel is. Maar waar moet je nu op letten als je een zaagtafel gaat kopen?

Ook dit is natuurlijk belangrijk tijdens jouw zoektocht naar de perfecte zaagtafel. Hieronder volgt zo een lijst met 5 van de beste zaagtafels.

Aan jou is dan de taak om hier de meest geschikte uit te kiezen. Ik denk dat dit je prima gaat lukken. Als je nog vragen hebt dan kun je natuurlijk altijd een reactie achterlaten!

Maar om je toch nog beter te helpen zal ik je ook nog vertellen waar je op kan letten bij het kopen van een zaagtafel.

  • Zaagdiepte: Een normale en gemiddelde zaagdiepte is tussen de 70 & 90 mm. De meeste zaagtafels voldoen aan deze eis. Bedenk goed wat je allemaal met de zaag wil doen en maak hier je keuze op.
  • Vermogen: Als je ook zwaardere klussen wil gaan uitvoeren met de zaagtafel dan is het belangrijk dat je een apparaat met veel vermogen kiest. Hoe hoger het aantal Watt is hoe meer vermogen de motor van de zaagtafel heeft. Vaak betaal je meer voor een krachtige motor.
  • Zaagblad: Wat voor zaagblad wil je bij je zaagtafel hebben? Ga je voornamelijk voor fijnere of grovere zaagklussen? Of een combinatie van beide? En welk materiaal? Kies hier je zaagblad bij of koop er meerdere.
  • Overige toevoegingen zoals: zaagtafel geleider, onderstel, stofafzuiging, laser, verstekzaag functie en een trekfunctie behoren ook tot de opties, maar zijn niet noodzakelijk.

Natuurlijk is het in veel gevallen fijn om een onderstel en een stofafzuiging te hebben bijvoorbeeld. Maar de meeste zaagtafels hebben dit al.

Bekijk de opties en toevoegingen dus goed voor je een zaagtafel gaat kopen.

Hieronder de selectie met de 5 beste zaagtafels. Je zit dus met elke tafel goed afhankelijk van de klussen die je gaat doen.

5 - BLACK & DECKER BES720-QS

We trappen de lijst af met de BLACK & DECKER BES720-QS. Een zaagtafel met maar liefst 1800 Watt en een nauwkeurige zaagsnede.

Het apparaat is voorzien van verschillende veiligheidsvoordelen, is voorzien van een stofzak, zaagt tot maar liefst 85 mm diepte op allerlei verschillende soorten hout.

Daarnaast word er een duwstuk, beschermkap, geleider en nog veel meer bij geleverd.

Absoluut een schot in de roos voor elke doe-het-zelver en professional!

Lees ook: Black & Decker BES720 QS Review voordat je deze zaagtafel gaat kopen.

BLACK & DECKER BES720-QS (1)
BLACK & DECKER BES720-QS-product-informatie

4 - Einhell TC-TS 2025/1 U

Deze zaagtafel is geschikt voor een professional en voor de doe-het-zelver. Vanwege de lage prijs is dit een product dat veel gekocht wordt.

Naast de goede prijs heeft het apparaat ook een stofafzuiging, een verstelbaar onderstel en de mogelijkheid om grotere zaagbladen erin te zetten. Hierdoor kun je dieper en meer zagen.

Daarnaast heeft het apparaat een behoorlijk goede motor van 2000 Watt. Dit is relatief veel voor een apparaat als deze.

Er word 1 zaagblad mee geleverd en geen duwstuk. Dit zijn 2 kleine nadelen aan dit apparaat.

Einhell TC-TS 2025 1 U
Einhell TC-TS 2025 1 U -product-informatie

3 - BOSCH PTS 10

De BOSCH PTS 10 is een zaagtafel die als beste uit de bus komt voor de doe-het-zelver. Het is de meest veelzijdige zaagtafel die je momenteel op de markt kunt vinden. Dit maakt het ook direct geschikt voor heel veel klussen.

Je kunt rechte stukken van maar liefst 75 mm zagen en in een hoek van 45 graden kun je 63 mm zagen. Dit kun je doen door het simpele draaiwiel.

Deze zaagtafel heeft een motor van 1400 Watt. Hiermee kun je dit apparaat goed gebruiken bij zware en lichte klussen. Let dan wel op dat je het juiste zaagblad kiest.

Bosch-PTS-10--300x211
Bosch PTS 10-product-informatie

2 - Metabo TS 216

Metabo is een merk dat steeds betere producten levert. De Metao TS 216 heeft plek 2 weten vast te stellen in deze lijst. En niet zonder reden!

Deze zaagtafel is snel uit te klappen en heeft ook nog eens tafelblad verlengingen. Daarnaast komt het met een tweepunts-spaanafzuiging wat er voor zorgt dat je zonder stof werkt. Er zit ook een herstart beveiliging op. Het apparaat gaat dus niet zomaar aan als de stroom eraf en erop gaat.

Deze zaagtafel is ontzettend goed voor zware klussen. Het heeft een buisframeconstructie en een enorm hoge treksterkte. Dit maakt deze zaagtafel geschikt voor alle klussen.

Je kunt deze tafel ook instellen voor zaagklussen dicht bij de vloer. Eigenlijk is dit een gedeelde 1e plaats!

Metabo TS 216 (1)
Metabo TS 216-kopen

1 - DeWalt DW745

Deze DeWalt DW745 is een lichtgewicht zaagtafel die geschikt is voor ALLE klussen. Door het lichte gewicht is hij dus makkelijk mee te nemen naar allerlei klussen.

De zaag is ook voorzien van een stalen rolkooi waardoor hij dus wel wat stoten kan verwerken. Met zijn goed leesbare maten en zijn enorme power kun je dit apparaat bij elke klus gebruiken. 

Zo wordt hij vaak ingezet bij verbouwingen om bijvoorbeeld massief houten vloeren of grote panelen op maat te zagen.

Je krijgt een zaagbreedtecapaciteit van een ongelooflijke 610 mm, een overbelastingsbeveiliging en een snelvergrendeling.

Dit is veruit de beste zaagtafel om te kopen.

DeWalt-DW745 (1)
DeWalt-DW745-product-informatie

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.