december 9

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Soul Taine EAR-20-D Gehoorbescherming Review | Waar Voor Je Geld?

Soul Taine EAR-20-D Gehoorbescherming Review | Waar Voor Je Geld?

Door: Rob Boom

december 9, 2020


In deze Soul Taine EAR-20-D review ontdek je wat mijn ervaringen met deze gehoorbescherming met radio zijn. Hoe goed is de kwaliteit van de radio en hoe is de geluiddemping?

Zit de koptelefoon fijn op je hoofd of doen de kappen zeer aan je oren? Werkelijk niks wordt onbehandeld in deze volledige review over de Soul Taine EAR-20-D.

Dit is niet mijn eerste gehoorbescherming met radio dus ik neem ook andere oorkappen mee in mijn review over deze Soul Taine. Klaar om te ontdekken wat je allemaal van deze gehoorbescherming kan verwachten?

1.0 Soul Taine EAR-20-D gehoorbescherming review samenvatting

De Soul Taine EAR-20-D gehoorbeschermer is wat mij betreft een fijn staaltje vakwerk. De koptelefoon zit erg fijn om de oren en zit straks genoeg om te blijven zitten tijdens het werken, bukken of lopen. Maar niet vervelend strak en dat is direct een onderscheidende factor met zijn concurrent.

De DAB+ radio werkt (in de meeste gevallen) prima. Soms kraakt deze wat en is het geluid niet helemaal helder, maar het blijft radio en dit doet het in sommige gevallen niet heel lekker.

Sommige mensen verwachten dat de kwaliteit van het geluid hetzelfde is als de nieuwste JBL of Sony koptelefoon, maar dan moet ik je helaas teleurstellen. Dat komt namelijk niet in de buurt en dat is ook wel logisch aangezien de voornaamste taak het beschermen van je oren is.

Toch is het geluid hard genoeg en kun je de muziek goed horen. Zelfs als je machines aan hebt staan. Ik luister graag mijn eigen Spotify lijsten en dit gaat prima dankzij de 5.0 bluetooth. Er is ook de mogelijkheid tot AUX.

Kortom: voor een vrij lage prijs heb je een hoge kwaliteit koptelefoon, van een goed merk. Een absolute aanrader en zeker het proberen waard! Hier kun je direct meer leren over de koptelefoon en bestellen.

Wil je meer weten over de Soul Taine EAR-20-D? Lees dan mijn volledige review!

2.0 Duurzaamheid, demping & geluidkwaliteit

Als ik op zoek gaan naar een nieuwe set gehoorbeschermers dan zoek ik altijd naar een aantal kenmerken. Dit zijn:

 1. Duurzaamheid
 2. Demping
 3. Geluidkwaliteit 

Duurzaamheid is eigenlijk het belangrijkste voor mij. Ik wil dat het een stevige koptelefoon is dit wel tegen een stootje kan. Vaak zie je bij gehoorbescherming met radio dat ze binnen no-time kapot gaan en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Daarnaast wil je dat de gehoorbescherming lang mee gaat. Duurzaamheid is dus een vereiste voor mij.

Ook de demping is erg belangrijk. Hier koop je tenslotte de koptelefoon voor. Als de demping niet goed is dan kun je beter op zoek gaan naar een andere. En de kwaliteit van het geluid van de radio of van je eigen muziek vind ik ook belangrijk.

Het moet hard genoeg kunnen en zuiver genoeg zijn. Aan de hand van deze criteria kwam ik uit bij de Soul Taine EAR-20-D. Deze kocht ik en heb ik inmiddels een aantal maanden in gebruik. Hieronder lees je mijn ervaring met de belangrijkste aspecten.

Ik ga niet puntsgewijs alle specificaties opnoemen. Deze kun je zelf ook gewoon vinden bij de productinformatie op deze pagina!

3.0 Soul Taine EAR-20-D gehoorbescherming review

Hieronder vind je mijn volledige ervaring en mening over de Soul Taine EAR-20-D. Je leest wat er in mijn optiek goed is, maar ook zeker wat ik minder vind aan deze oorkappen. Nu moet ik wel zeggen dat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed is bij dit product.

3.1 Het design, de duurzaamheid en de kwaliteit

Allereerst het design: ik vind het prachtig. Het is wat mij betreft een van de mooiste gehoorbeschermers op de markt. Zwart, stoer en robuust. Ik hou niet van al die gekke kleurtjes en opvallende dingen. Wellicht maakt dit voor jou niet uit, maar ik neem dit wel mee in mijn beslissing.

Ook de duurzaamheid van deze gehoorbeschermers is erg goed. Het heeft een harde robuuste buitenkant wat goed tegen een stootje kan. Je ziet vaak anders bij dit soort producten. Dan hebben ze een prima radio, maar 1 keer laten vallen of stoten en ze zijn kapot.

Dat is bij deze Soul Taine wel anders. Ik ga niet bepaald zuinig om met de oorkappen, aangezien ik het overal gebruik en neerleg. Zijn zijn meermaals gevallen en ik stoot ook minimaal 1x mijn hoofd met dat ding op. Ze doen het nog alsof ze net nieuw zijn dus ook dit is zeer goed te noemen.

De kwaliteit van de oorkappen is dus over het algemeen erg goed, maar hoe zit het met de demping en alle andere functies?

soul-taine-EAR-20-D-gehoorbescherming-review-ervaringen-2 (1)

3.2 Hoe is de geluiddemping van de Soul Tain EAR-20-D?

De demping van de oorkappen is meer dan prima te noemen. Uiteindelijk koop je gehoorbescherming om het geluid zo goed mogelijk te dempen. Dit doet de Soul Taine naar behoren. Perfect is het niet, maar dat gaat ook erg lastig aangezien het hoofd van een ieder anders is.

Zet je de radio aan? Dan is de geluiddemping wat mij betreft meer dan voldoende te noemen. Ik zag wat geluiden waarbij mensen hier niet helemaal tevreden mee waren, maar dat snap ik niet helemaal. Tot nu toe werkt het voor mij nog prima.

Ik werk dan weliswaar niet met hele grote en herrie makende installaties, maar voor elektrisch gereedschap zoals cirkelzagen werkt het ontzettend goed! De koptelefoon heeft een SNR-waarde van 30, meer dan voldoende!

3.3 De kwaliteit van de DAB+ radio

De DAB+ radio is ook fijn. Je hebt dit namelijk naast de 'gewone' radio. Met DAB+ kun je ontzettend veel verschillende digitale zenders ontvangen. Het bereik van de DAB+ radio is overigens niet perfect te noemen. Het ligt eraan waar je de oorkappen gebruikt.

Op de ene locatie werkt het beter dan op de andere locatie. Schrik niet hoor, want het werkt gelukkig veel meer wel dan niet. Maar toch wilde ik het even genoemd hebben. Denk aan een 70/30 verhouding, waarbij 70% goed is en 30% minder.

soul-taine-EAR-20-D-gehoorbescherming-review-ervaringen-1

3.4 De gewone AM/FM radio

De gewone radio werkt gewoon goed. Hier is niks op aan te merken. Het geluid is goed, de ontvangst is goed en hier ben ik meer dan tevreden over. Het is jammer dat je niet alle digitale zenders bij de DAB+ radio goed kan ontvangen, maar ik luister toch niks anders als de standaard zenders.

Denk hierbij aan Veronica, 538 of QMusic. Dit is uiteraard met de normale radio gewoon goed te ontvangen, zoals je dit van de radio gewend bent.

3.5 De 5.0 bluetooth + AUX aansluiting

Alright! Dan zijn we beland bij de functie om je eigen muziek af te spelen. Dit is eigenlijk de functie die ik het meest gebruik, omdat ik vrijwel altijd naar mijn eigen Spotify lijsten luister.

Ik ben geen fan van AUX, aangezien je dan een kabeltje naast je hebt hangen waar vaak 2 dingen mee gebeuren:

 1. Je blijft hangen, wat slecht is voor je koptelefoon
 2. Je sloopt de AUX-kabel met iets wat je aan het doen bent

En dan is er eigenlijk ook nog een 3e: het is ontzettend gevaarlijk. De kabel kan ook tussen een machine komen en dan ben je verder van huis. Hier hoef ik de gevolgen niet van uit te leggen.

Daarom ben ik ontzettend blij dat er een bluetooth 5.0 functie op deze gehoorbescherming zit. Hierdoor kun je moeiteloos muziek vanaf je smartphone of van elk ander apparaat afspelen.

Je hoeft je telefoon dan niet eens in je zak te hebben, maar wel in de buurt. Anders loopt de verbinding niet heel goed, maar dat is nooit anders geweest met bluetooth. Je kunt maar een bepaalde afstand van het apparaat.

3.6 Hoe is de Li-Ion batterij van 2000 mAh van de Soul Taine EAR-20-D?

Je hebt oorkappen met batterijen, maar je hebt ze ook oplaadbaar. Deze gehoorbescherming heeft een ingebouwde batterij die je op kan laden. Hier ben ik meestal niet zo blij mee.

Waarom? Als het apparaat dan op is, moet je hem af doen om hem in de oplader te leggen. In de tijd dat het aan het opladen is, kun je het dus niet gebruiken.

Ik heb de Soul Taine EAR-20-D vaak voor 8 uur per dag opgehad en heb nog nooit gehad dat deze leeg was. Ik leg hem simpelweg na elke werkdag in de oplader en haal hem pas de dag daarna uit de lader.

Hoelang de oorkappen precies mee kunnen met 1 keer opladen weet ik niet. Dit heb ik ook niet online kunnen vinden, maar ik weet dus dat 8 uur in ieder geval prima lukt. Dit moet voor de meeste toch genoeg zijn!

En mocht die wel op zijn in de laatste uurtjes, dan kun je hem uiteraard gewoon ophouden voor de demping. Alleen de radio kun je dan even geen gebruik van maken dus zo'n ramp is het nu ook weer niet.

soul-taine-EAR-20-D-gehoorbescherming-review-ervaringen-3

3.7 Het lichtgevende LCD scherm

De gehoorbescherming met radio is te bedienen door het lichtgevende LCD scherm op de rechterkant van de oorkappen. Dit zijn enkele knoppen met een lichtgevend schermpje.

Op dit schermpje zie je de frequentie, verbinding etc. Makkelijk te gebruiken, ook als je deze op je hoofd hebt. Omdat het weinig knoppen zijn weet je na een tijdje gebruiken exact welke je nodig hebt.

3.8 Het is uiteraard niet te vergelijken met een Sony of een JBL

Waar ik toch veel mensen de fout in zie gaan is dat ze op zoek gaan naar gehoorbescherming met het geluid van een nieuwe JBL of Sony koptelefoon. Hier moet ik je toch echt teleurstellen, want dit ga je niet vinden.

Gehoorbescherming is er om je oren te beschermen en daar ligt de focus dan ook op. Uiteraard heb je oorkappen met prima geluid, zoals de Soul Taine.

Maar als je het geluid van een JBL of Sony koptelefoon zoekt dan kun je beter een JBL of Sony koptelefoon kopen en de demping en bescherming van het geluid van buitenaf laten voor wat het is.

Deze gehoorbescherming worden zo gemaakt dat ze tegen een stootje kunnen, lang mee gaan, je oren goed beschermen en als extra functie de radio, bluetooth en AUX-aansluiting hebben. Dat neemt niet weg dat ik positief verrast ben over de kwaliteit van de Soul Taine EAR-20-D gehoorbescherming met radio!

4.0 Wat ontvang je allemaal bij levering van de Soul Taine Ear-20-D?

Bij ontvangst van de gehoorbescherming met radio krijg je niet alleen de oorkappen zelf. Er zitten nog wat extra accessoires en toebehoren bij die niet geheel onbelangrijk zijn. Je krijgt namelijk:

 • De Soul Taine EAR-20-D
 • Hardcase beschermtas
 • Eeen USB adapter en een kabel om de gehoorbescherming op te laden
 • Een AUX-kabel om andere apparaten zonder bluetooth aan te sluiten
 • Een handleiding

Je krijgt dus echt het volledige pakketje. Je hoeft niks extra's te kopen om lekker aan de slag te gaan met deze oorkappen. Dit is bij sommige concurrenten nog wel anders!

soul-taine-EAR-20-D-gehoorbescherming-review-ervaringen-inhoud (1)

5.0 De prijs en de garantie

Voor de Soul Taine EAR-20-D hoef je niet gek veel geld te besparen. Sterker nog: voor een set oorkappen met gehoorbescherming als deze vind ik het een bijzonder scherpe prijs. Je betaalt namelijk op het moment van schrijven een kleine €119,95 voor deze oorkappen met toebehoren.

Daar komt ook nog eens bij kijken dat je 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren van bol.com krijgt. Van Soul Taine krijg je een 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug, maar de gehoorbescherming mag je natuurlijk niet houden... ;-)!

6.0 Soul Taine EAR-20-D oorkappen review conclusie

Al met al is de Soul Taine EAR-20-D een goede keus als het aankomt op gehoorbescherming met radio. Alle functies werken naar behoren, de oorkappen zitten fijn op je hoofd en de demping is meer dan voldoende.

Zeker voor deze prijscategorie krijg je simpelweg waar voor je geld. Want eerlijk is eerlijk, duur zijn deze oorkappen absoluut niet te noemen. Daarnaast is er ook een prima garantieregeling, waardoor je eigenlijk geen enkel risico loopt bij de aanschaf.

Ik heb de Soul Taine de afgelopen maanden met plezier gebruikt en dat zal ik ook zeker blijven doen de komende maanden. Wat mij betreft is het een absolute aanrader voor iedere doe-het-zelver, maar ook zeker voor de professional.

Waar je ook aan het klussen bent: als er herrie is dan is de Soul Taine jouw beste vriend!

soul-taine-EAR-20-D-gehoorbescherming-review-ervaringen (1)

6.1 Voor- & nadelen van de Soul Taine EAR-20-D

 • Enorm duurzaam, gaat lang mee
 • De demping is perfect
 • De gehoorbescherming past heel fijn over de oren
 • Uitgebreide functies
 • Goed leesbaar LCD scherm
 • Oplaadbare koptelefoon, geen batterijen nodig
 • Handsfree bellen

 • Met vrij intensief werken komt er zweet rondom de oren (kan je niet voorkomen)
 • Radio is niet altijd zuiver

Deze koptelefoon toch niks voor jou? Lees dan ook mijn artikel met de 5 beste gehoorbescherming met radio!

Soul Taine EAR-20-D

9.1

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Opties

9.0/10

Demping

9.5/10

Radio

9.5/10

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.