februari 4

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Makita DDF482RTJ Review: Waardeloze Of Grandioze Schroefmachine?

Makita DDF482RTJ Review: Waardeloze Of Grandioze Schroefmachine?

Door: Rob Boom

februari 4, 2021


Het zoeken van een geschikte schroeftol, accuboormachine, schroefmachine of hoe je het ook wil noemen kan vrij pittig zijn, want waar begin je nu?

Als het goed is dan heb jij deze zoektocht al (deels) doorlopen en ben je uitgekomen bij de Makita DDF482RTJ. Een hele goede keuze in mijn optiek, zeker als je op zoek bent naar duurzaamheid en power.

In deze Makita DDF482RTJ review ontdek je mijn ervaringen met deze schroefmachine. Ik gebruik het apparaat nu inmiddels zo'n 1,5 jaar en ik kan je alvast verklappen dat dit met plezier is.

1.0 Makita DDF482RTJ review samenvatting

De Makita DDF428RTJ heb ik nu zo'n 1,5 jaar in gebruik en ik gebruik hem dan ook bijna elke dag. Elke keer als ik deze schroefmachine gebruik voelt het alsof ik hem voor het eerst uit de verpakking gehaald heb.

Ik ga altijd zuinig om met mijn gereedschappen en dit kan ik jou ook zeker aanraden. Als je dit doet dan gaat een machine als deze namelijk makkelijk 10 jaar mee. Het apparaat is bijzonder duurzaam dankzij de gebruikte materialen, de stof- en waterdichtheid en de beveiligingen die ervoor zorgen dat het apparaat nooit kapot kan gaan door het klussen.

De accu gaat makkelijk dagen mee en is ook zo weer opgeladen dankzij het meegeleverde oplaadstation. Het is een werkelijk totaalpakket voor de professionele klusser, maar daarmee natuurlijk ook de doe-het-zelver.

Gezien de prijs/kwaliteit verhouding en de goede garantie kan ik deze accuboormachine van harte aanraden. Klik hier voor meer informatie over de prijs, specificaties en ervaringen!

MAKITA DDF482RTJ-review

2.0 Duurzaamheid & powerrr!

Iedereen heeft zo zijn andere pijlers bij het zoeken naar nieuwe stukken gereedschap. Het geen waar ik naar op zoek ga is ten eerste: duurzaamheid en ten tweede: powerrr!

Beide zijn voor mij eigenlijk net zo belangrijk. Het is overigens ook de reden waarom ik altijd A kwaliteit gereedschap aanschaf. In het verleden kocht ik wel eens B merken, waardoor ik om de 2 jaar een nieuw apparaat kon kopen.

Tegenwoordig gebruik ik eigenlijk alleen nog maar Makita, omdat deze gereedschappen ontzettend duurzaam zijn en makkelijk 10 jaar mee kunnen gaan. 

Vaak als je hoogwaardig gereedschap koopt, dan zit er ook voldoende power in het apparaat. Je betaalt tenslotte niet voor niks wat meer geld. De Makita DDF482RTJ is geslaagd op beide punten en dat betekent voor mij: interessant!

Na meer uit te zoeken heb ik besloten om deze schroefmachine aan te schaffen. In dit artikel lees je hoe mijn ervaring met dit apparaat tot nu toe is. Zo kun je zelf besluiten of het wat voor jou is of niet!

3.0 Makita DDF482RTJ review

Hieronder vind je een aantal belangrijke punten waar je sowieso naar moet kijken bij het kopen van een nieuwe schroeftol. Als je echt alle specifieke specificaties wilt lezen dan kun je beter hier een kijkje nemen.

Dit kan je namelijk gewoon lezen op de product pagina en voegt niet echt iets toe aan deze review, waar ik mijn persoonlijke ervaring deel.

Uiteraard komen er hier en daar wat specificaties voorbij, maar niet alles!

3.1 Allereerst: waar is de Makita DDF482RTJ voor geschikt?

Voor veel mensen is het vaak niet helemaal duidelijk waar ze een apparaat precies voor kunnen gebruiken. Ze zijn in de war met klopboormachines, schroeftollen en boormachines,

Dus waar is de Makita DDF482RTJ nou allemaal voor geschikt? Laat ik vooropstellen dat deze machine NIET geschikt is voor het boren in steen. Er zit namelijk geen klopfunctie op. Hiervoor moet je een apparaat als deze hebben.

Het apparaat is geschikt voor het boren van gaten in allerlei soorten materialen (op steen na dus, zacht steen lukt wel prima). Je kan gaten boren tot een grootte van maximaal 38 mm en daarnaast kan je hier natuurlijk mee schroeven.

Denk aan hout, metaal en meer.

Dankzij de vele beveiligingen die op dit apparaat terug te vinden zijn, kan je dit ook nog eens zonder problemen doen. Overigens is het apparaat ook beschermd tegen stof en vocht.

Het is een echte allround machine waar je als doe-het-zelver en professional veel plezier van gaat beleven.

MAKITA DDF482RTJ-review-schroeven

3.2 Is dit apparaat duurzaam?

Dit apparaat is absoluut duurzaam te noemen. En dit is niet alleen door het bekende Makita materiaal dat gebruikt is voor de buitenkant en de binnenkant, maar ook door de verschillende beveiligingen die aanwezig zijn op dit apparaat.

Er zitten namelijk de volgende beveiligingen op de Makita DDF482RTJ:

 • Overbelastingbeveiliging
 • Oververhittingbeveiliging
 • Diepontlading van de accu

Deze functies en het feit dat deze schroefmachine bestemd is tegen stof en water, maken het een hoogwaardig en duurzaam apparaat waar je 10+ jaar van kan genieten zonder er iets van te merken dat het apparaat ouder wordt.

Persoonlijk vind ik dit een groot pluspunt!

3.3 De accu van de Makita DDF482RTJ

Deze Makita wordt geleverd met 2 18v accu's met 5 ampère. Het zijn de accu's die je gewend bent van Makita en dus ook te gebruiken op andere apparaten. 

Je kan de accu's van jouw huidige Makita apparaten dus ook gebruiken voor deze schroefmachine. Nodig is het niet, want deze accu gaat makkelijk een hele dag werken mee. Hoeveel uur het precies is, durf ik niet te zeggen.

Ik werk altijd een volle dag met deze schroefmachine en leg de accu vervolgens in de meegeleverde Makita LXT 18V opladerplatform. De volgende dag is de 18v accu weer vol en kan ik er weer tegenaan. 

Op de accu is niks aan te merken, eigenlijk gewoon zoals je gewend bent van Makita als je al eens gebruik hebt gemaakt van deze apparaten.


3.4 De accu van de Makita DDF482RTJ

3.4 Hoe zit het met de capaciteiten

De Makita DDF482RTJ is voor veel werkzaamheden geschikt, hier hebben we het al over gehad. Maar hoe zit het met de exacte capaciteiten van dit apparaat?

Je kan uiteraard gewoon schroeven met deze schroeftol. Ik heb schroeven van 120/140 mm moeiteloos zonder voorboren in alles van hout kunnen boren.

Ook het boren in staal (10mm) ging meer dan prima. Het apparaat heeft een maximale capaciteit van:

 • 13 mm in zacht steen
 • 38 mm in hout
 • 13 mm in metaal

Dat maakt deze accuboormachine super geschikt voor de professionele klusser. In de praktijk kun je altijd nog wel iets dieper komen 😉

3.5 De werkcomfort van de Makita DDF482RTJ

Goed, hoe zit het dan met de werkcomfort? Laat ik beginnen met vertellen dat deze schroefmachine aanvoelt als elke andere Makita; en dat is in mijn optiek een goed teken.

Ik vind deze apparaten namelijk altijd heerlijk in de hand liggen. Dankzij de softgrip kan je uren lang werken zonder een geïrriteerde hand te krijgen.

Verder is de Makita DDF482RTJ van alle gemakken voorzien. Zo zie je in onderstaande afbeelding ook het werklichtje wat op de schroeftol aanwezig is. Deze gaat aan zodra je de knop om te schroeven indrukt. 

Ook op plekken met minder licht kun je nu dus zonder enige problemen doorwerken. Uiteraard dragen de beveiligingen hier ook aan bij. Je hoeft niet bang te zijn dat je het apparaat kapot maakt. De beveiliging zal het apparaat uitschakelen alvorens dit kan gebeuren.

Zoals je op de afbeelding kan zien, zijn er ook verschillende aandraaimomenten. 21 om precies te zijn. Zo kan je het toerental zelf regelen en het apparaat voor elke klus goed instellen.

Ik ben ontzettend blij met dit mooie stuk gereedschap. Wil je hier nu al meer over weten? Klik dan even hier om de huidige prijs, reviews en specificaties te bekijken!

MAKITA DDF482RTJ-review-werkcomfort

3.6 Wat ontvang je allemaal bij levering?

Het is je vast niet ontgaan dat het hier alleen gaat om een schroefmachine. Je krijgt namelijk het complete pakket geleverd als je besluit om de Makita DDF428RTJ te kopen.

Zo ontvang je bij de levering:

 • De Makita DDF428RTJ
 • 2x Makita accu 18v
 • Makita LXT 18v laadstation
 • De welbekende Makita opbergkoffer

3.7 Makita DDF482RTJ prijs en garantie

Makita is over het algemeen gezien niet echt een goedkoop merk. Maar dit hoeft ik jou denk ik niet te vertellen. Wat ik zelf ondervonden heb (en jij wellicht ook), is dat goedkoop echt duurkoop is als het aankomt op elektrische gereedschappen.

Hier is het zaak om wat meer te investeren om ook echt goede, duurzame kwaliteit te krijgen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik deze prijs behoorlijk mee vind vallen.

Normaliter betaal je ontzettend veel geld voor een Makita oplaadstation en een accu. Deze krijg je er nu bij. 

Je betaalt nog geen €300,- euro! Dan krijg je dus én de schroeftol én alle bovengenoemde toebehoren. Een echte no-brainer als je het mij vraagt.

Daarnaast krijg je 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren en mocht er iets kapot gaan, dan kun je je altijd beroepen op de fabrieksgarantie van 1 jaar.

4.0 Makita DDF482RTJ review conclusie

Al met al vind ik deze Makita DDF428RTJ één van de beste accuboormachines die ik tot nu toe gebruikt heb. Deze machine ligt heerlijk in de hand, is van alle gemakken voorzien en wordt als compleet pakket geleverd. Vandaag bestellen is ook echt morgen direct aan de slag.

Gezien de prijs/kwaliteit verhouding mag je het ook zeker niet laten. Ik zou zeggen; probeer het apparaat eens. Je hebt niks te verliezen en alles te winnen dankzij de 30 dagen bedenktijd die bol.com jou geeft.

Ik bestel hier altijd mijn gereedschappen. Bol is veruit het voordeligste en heeft zeer goede levering en garantieregelingen. Laat je mij even weten wat je van het apparaat vindt?

MAKITA-DDF482RTJ-review (1)

4.1 Voor- en nadelen van deze accuboormachine

 • Geschikt voor vrijwel alle werkzaamheden
 • Voor de professional en doe-het-zelver
 • Werkcomfort ligt erg hoog
 • Voorzien van alle gemakken, zoals beveiliging en licht
 • Ontzettend duurzaam en gaat 10+ jaar mee
 • Komt inclusief accu, laadstation en opbergkoffer
 • Geen klopfunctie (dus je kan niet in hard steen boren)

4.2 Makita DDF482RTJ review video

Makita DDF482RTJ

9.3

Prijs

8.5/10

Kwaliteit

9.5/10

Opties

9.0/10

Kracht

9.5/10

Duurzaamheid

10.0/10

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.