mei 17

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een Makita Cirkelzaag Kopen? Dit Is Jouw Beste Keuze!

Een Makita Cirkelzaag Kopen? Dit Is Jouw Beste Keuze!

Door: Rob Boom

mei 17, 2020


Een cirkelzaag is eigenlijk een must have voor elke doe-het-zelver die veel met hout klust. 

Je kunt kiezen voor een goedkope variant waar je uiteindelijk meer geld aan kwijt gaat zijn of je kunt een Makita cirkelzaag kopen.

Makita staat bekend om zijn extreem goede gereedschappen die jaren lang mee gaan. In dit artikel zet ik de beste Makita cirkelzagen op een rijtje voor je.

Hier zitten relatief goedkope versies tussen, dure versies, uitgebreide versie met veel accessoires en nog veel meer.

Na het lezen van dit artikel weet je wat voor jou de beste Makita cirkelzaag is en kun je hem morgen nog in huis hebben!

Waarom Een Makita Cirkelzaag Kopen?

Een Makita cirkelzaag gebruik je om lange rechte snedes te maken in verschillende materialen. Denk hierbij vooral aan plaatmateriaal.

Je kunt de zaag gebruiken voor metaal, hout of kunststof. Dit is ideaal voor elke klus. Je vind dan ook geen bouwplaats zonder cirkelzaag.

Als doe-het-zelver kun je deze super goed gebruiken als je het tof vind om zelf dingen te maken. Denk aan bijvoorbeeld bedden, kasten, overkappingen en nog veel meer.

Dit zijn allemaal klussen uit het Freds Bouwtekeningen pakket en daarbij kun je zo'n cirkelzaag perfect gebruiken.

Als professioneel klusser moet je er zeker een hebben. Dat hoef ik jou waarschijnlijk niet uit te leggen 😉

De Beste Makita Cirkelzagen

Je hebt losse cirkelzagen, maar ook cirkelzagen met een hoop accessoires erbij. Deze zijn uiteraard duurder. 

Ik geef je eerst de beste losse Makita cirkelzagen om te kopen. Daarna de Makita cirkelzagen met accessoires die je kunt kopen.

4 - Makita Cirkelzaag 18v DSS611z

Steeds meer klussers zij op zoek naar mobiele cirkelzagen. Een 18v cirkelzaag kopen is dan ook een logische stap.

Echter verliest gereedschap altijd wat vermogen als je het van het netstroom afhaalt. Daarom ben en blijf ik fan van gereedschap waar een snoer aan zit.

Een accu is echter erg handig voor klussen waar geen stroom te vinden is of als je het simpelweg lekker vind om zonder snoer te werken.

De Makita DSS611z 18v is hier een prima stuk gereedschap voor. Deze werkt dus op een 18v accu. De maximale zaagdiepte is 40 mm op 45 graden zagen en op 90 graden 57 mm diep.

Deze cirkelzaag heeft ook een stofafzuiging en gerichte verlichting op de zaaglijn. Dit vind ik persoonlijk altijd erg fijn, omdat je dan niet telkens hoeft te zoeken naar je lijn!

Je kunt deze cirkelzaag bestellen bij bol.com, waardoor je hem morgen al in huis hebt. Ideaal en zeker aanbevolen!

makita-cirkelzaag-18v (1)

3 - Makita Cirkelzaag 18v DHS680Z

Dit is een cirkelzaag voor linkshandig gebruik en mag dus niet in deze lijst ontbreken. Er zijn zat klussen die met hun linkerhand werken. Sommige helaas met 2 😉

Deze cirkelzaag werkt op een 18v accu. Let wel op dat deze er niet bijgeleverd worden en je dus los moet kopen.

De Makita DHS680Z komt met een stofafzuiging, ingebouwde verlichting, diepontladingsbeveiliging en kan zagen tot een maximale diepte van 57 mm.

Dit model werkt in mijn optiek ook iets lekkerder dan de nummer 5 van deze lijst. Het haalt nog niet dezelfde resultaten als een cirkelzaag die gewoon op stroom kan, maar komt wel meer in de buurt!

Makita-cirkelzaag-DHS680Z

2 - Makita Cirkelzaag 18v DSS501ZJ

Dit is alweer de laatste 18v cirkelzaag uit deze lijst. 18v gereedschap heeft helaas altijd wat minder power en daarom geniet het niet mijn voorkeur.

Wellicht is het in jouw situatie wel handig om een cirkelzaag op accu te kopen. In dat geval zit je met de Makita DSS501ZJ perfect.

Dit is een lichtgewicht cirkelzaag met beschermkap en is uitgerust met een RVS zool, zodat deze voor een extreem lange tijd mee kan. De luchtstroom zorgt ervoor dat het zaagsel direct weg wordt geblazen, zodat dat niet in de weg zit.

Met een maximale zaagdiepte van 51 mm kan deze zaag wel iets minder diep zagen dan de zagen die hierboven staan. Je moet dus voor jezelf bepalen of 51 mm genoeg is!

Verder zit er ingebouwde verlichting op, een asblokkering en een accubeveiliging. Verder werkt de zaag erg ''smooth'' en is het in mijn optiek de beste keuze voor een cirkelzaag met een 18v accu!

makita18V-Cirkelzaag-DSS501ZJ (1)

1 - Makita Cirkelzaag HS7601J

Eindelijk een cirkelzaag met echte powerrr! Uit eigen ervaring vind ik dit de fijnste cirkelzaag van Makita.

Hij werkt super fijn en heeft een goede handgreep. Dit is een cirkelzaag die voor elke klusser geschikt is door meerdere redenen.

De Makita HS7601J is relatief stil in geluid, weegt weinig en heeft een universele stofafzuiging. Je kunt deze cirkelzaag ook aansluiten op een geleiderail om zo nauwkeurig en veilig te werken.

De maximale zaagdiepte van deze zaag is 68 mm! Daarmee is dit de zaag die het diepste kan zagen uit deze lijst. Verder wordt deze zaag ook geleverd met een asblokkering en een handige opbergdoos.

Dit is de beste zaag qua prijs, specificaties en werking. Absoluut een aanrader!

MAKITA-Cirkelzaag-HS7601J (1)

Makita Cirkelzaag Met Accessoires

Naast de standaard cirkelzagen heb je ook cirkelzagen en invalcirkelzagen met accessoires. Hieronder vind je de 2 beste Makita cirkelzaag aankopen.

2 - Makita Invalzaag SP6000J1X2 (Enkele Geleiderail)

Deze Makita cirkelzaag werkt op netstroom. Ze noemen dit een ''invalzaag'', omdat je deze gebruikt op een geleiderails waarbij de zaag ''in de plaat valt''.

Zo kun je dus bijvoorbeeld een gat of sparing uit een plaat of ander stuk materiaal zagen. Denk aan klussen waarbij je een kookplaat of een keukenblad moet leggen.

Daarnaast kun je ook sparingen uitzagen voor bijvoorbeeld kozijnen. Je kunt hier van alles mee en het werkt ook nog eens erg lekker.

Je hebt deze in 2 versies. De versie met 1 geleiderail, dat is deze waar we het nu over hebben, en de zaag met twee geleiderails die op nummer 1 staat.

Je kunt met deze zaag splintervrij zagen, je hebt altijd dezelfde zaaglijn en de zaag is uitgerust met een softstart en constante elektronica.

De Makita SP6000J1X2 komt met een stofafzuiging nn je kunt hier mee zagen tot een maximale zaagdiepte gaan van 55 mm.

Een geleiderail en een opbergkoffer en tas worden bijgeleverd. Je hebt dus de hele set compleet voor een schappelijke prijs!

Makita-invalcirkelzaag-SP6000J1X2 (1)

1 - Makita Invalzaag SP6000J1X2 (Dubbele Geleiderail)

Deze zaag is hetzelfde als de vorige zaag, alleen krijg je hier wat extra accessoires bij.

Je krijgt hier namelijk 2 geleiderails en verbindingsstukken bij. Zo kun je over langere lengtes in een rechte lijn zagen.

Het is dus zaak dat je bepaald of je dit nodig hebt voor jouw klussen. Deze versie is namelijk wel €100,- euro duurder dan de zaag hierboven.

Als je maar 1 geleiderail nodig hebt, dan is dit niet de beste keuze, maar de zaag hierboven wel.

Makita-Invalzaag-SP6000J1X2 (1)

Losse Accessoires

Makita 18v Accu

Veel van de zagen worden niet geleverd met accu's. Als je dus een accucirkelzaag wil dan dien je hier goed naar te kijken bij aanschaf.

Zitten er geen accu's bij? Dan kan het handig zijn om een duopack mee te bestellen.

2 accu's zijn echt wel nodig. Als je er maar een hebt en deze is leeg dan zul je moeten wachten tot hij weer opgeladen is.

Niet ideaal om zo maar te zeggen!

Losse Cirkelzaagbladen

Een cirkelzaag kun je gebruiken voor allerlei klussen em materialen, mits je hier ook zaagbladen voor hebt.

Het is dus enorm belangrijk dat je goed kijkt naar welke zaagbladen er mee geleverd worden en voor welke klussen je de zaag wil gaan gebruiken.

Anders kun je hier zaagbladen vinden voor verschillende klussen.

Geleiderail

Je kunt ook een losse geleiderail kopen. Let er wel op dat zeker niet elke cirkelzaag van Makita een aansluiting heeft voor op een geleiderail.

Vaak is het wel goedkoper om een geleiderail los te kopen. Mocht je er een nodig hebben dan kun je hem hier aanschaffen.

Koppelstrips

Wil je een set losse geleiderails met elkaar koppelen? Dan kun je hier speciale koppelstrips voor aanschaffen.

Het is wel zaak om deze ook echt te gebruiken als je 2 geleiderails aan elkaar gaat leggen, anders kan het goed fout gaan.

Mijn Keuze & Advies

Als ik je een advies mag geven is dat je het beste alles in een ''pakket'' kunt kopen. Zo weet je in ieder geval zeker dat alles ook bij elkaar past en dat het goed werkt.

Het is dus afhankelijk van de klussen waarvoor je de zaag wil gaan gebruiken. Heb je geen losse zaag nodig? Dan adviseer ik je de Makita HS7601J die op nummer 1 stond van de lijst. 

Heb je een cirkelzaag nodig met accu? Dan is dit je beste keuze: Makita DHS680Z

Bepaal dus of je een cirkelzaag nodig het met accu of gewoon op netstroom. Aan de hand van die keuze kun je kiezen voor een van de opties hierboven.

Heb je wel geleiderails nodig? Dan kun je dit beter niet los kopen, maar gewoon direct met je zaag bestellen. Dan weet je dat dit goed bij elkaar past!

Welke Makita cirkelzaag ga jij kopen?

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.