maart 22

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger Review: Waardeloos of Geweldig?!

Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger Review: Waardeloos of Geweldig?!

Door: Rob Boom

maart 22, 2021


Wil je het terras in jouw tuin reinigen? Wil je jouw auto even netjes afspuiten? Of wil je jouw vieze mountainbike even goed schoonmaken? In al deze situaties komt een goede hogedrukreiniger van pas.

Als men het over een hogedrukreiniger heeft, denken veel mensen direct aan een Kärcher. Logisch ook, aangezien dit het bekendste merk in de wereld van hogedrukreinigers is. Het merk biedt niet alleen meerdere varianten aan, maar weet ook continu aan de verwachtingen te voldoen.

Is dat ook het geval bij de Kärcher K 2 Home? Ik ben voor jou op onderzoek uitgegaan! Enige tijd geleden was ik zelf ook op zoek naar een nieuwe hogedrukreiniger, waarbij ik uiteindelijk voor de Kärcher K 2 Home gekozen heb. Deze hogedrukreiniger sloot destijds perfect op mijn wensen aan.

Ben ik tevreden met mijn aankoop? Ja, dat ben ik zeker. In deze Kärcher K 2 Home hogedrukreiniger deel ik graag al mijn bevindingen met je. Zo bespreek ik wat de pluspunten van deze hogedrukreiniger zijn, maar ook welke nadelen ik ondervonden heb. Ik schrijf deze review op basis van mijn persoonlijke bevindingen, dus je kunt uitgaan een persoonlijke en eerlijke review!

Wat kun je met de Kärcher K 2 Home precies?

De Kärcher K 2 Home is eigenlijk het typische voorbeeld van een hogedrukreiniger voor thuisgebruik. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze hogedrukreiniger speciaal voor gebruik in en rondom het huis ontwikkeld.

Dat merk je dan ook duidelijk terug aan de eigenschappen van dit apparaat. Daar kom ik verderop in deze Kärcher K 2 Home review graag uitgebreider aan dit terug. Hoe dan ook is dit een apparaat dat water onder hoge druk kan spuiten. Je bent hierdoor in staat om dingen snel/goed schoon te maken!

Het gaat daarbij dus wel uitsluitend om dingen in en rondom het huis. Wil je bijvoorbeeld grondig jouw auto reinigen? Dan kun je beter voor een andere hogedrukreiniger uit het assortiment van Kärcher kiezen. 

Voor wie is de Kärcher K 2 Home geschikt?

Ben jij op zoek naar een geschikte hogedrukreiniger? Gaat je voorkeur daarbij uit naar een betaalbare en niet al te krachtige hogedrukreiniger? Dan is de Kärcher K 2 Home eigenlijk voor jou op het lijf geschreven.

In mijn ogen is deze reiniger geschikt voor mensen die kleine klusjes uit willen voeren. Je kunt hierbij denken aan het schoonmaken van het terras, aan het schoonspuiten van een fiets en aan het verwijderen van vuil op bijvoorbeeld jouw gevel.

Wil je echt grote en grondige schoonmaakklussen uitvoeren? Dan is de Kärcher K 2 Home niet toereikend genoeg voor jou wensen. In dat geval kun je beter kiezen voor een andere variant van Kärcher, waarbij je bijvoorbeeld wel de kracht/druk van de hogedrukreiniger in kunt stellen.

In mijn ogen is dit apparaat geschikt voor veel mensen. In ieder geval voor iedereen die op zoek is naar een compacte, handzame en betaalbare hogedrukreiniger. Houd echter wel rekening dat je met dit apparaat niet de meest uitgebreide of grondige schoonwerkzaamheden kunt verrichten!

Tot slot wil ik je – nogmaals – op het volgende wijzen: met deze hogedrukreiniger kun je niet echt jouw auto schoonmaken. Het is wel mogelijk, maar je loopt daarbij wel tegen beperkingen aan. Als je specifiek met jouw hogedrukreiniger jouw auto schoon wilt maken, kun je beter verder kijken naar een andere hogedrukreiniger.

Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de Kärcher K 2 Home?

In het aanbod van hogedrukreinigers vind je tegenwoordig vrij veel varianten terug. Veel van die varianten zijn ontworpen door het merk Kärcher; je hebt dan ook de keus uit meerdere interessante varianten van dit merk. Voor welke variant je dan het beste kunt kiezen?

Het antwoord op die vraag is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Je moet jouw eigen voorkeuren af zien te stemmen op de specificaties van de Kärcher K 2 Home. Om jou daarbij te helpen, heb ik de belangrijkste specificaties op een rijtje gezet:

 • Werkdruk: 110 bar
 • Vermogen: 1400 meter
 • Lengte hogedrukslang: 4 meter
 • Doorvoercapaciteit: 360 liter per uur
 • Reinigingscapaciteit: 20 vierkante meter
 • Gewicht van de hogedrukreiniger: 4,78 kilo

Wat deze specificaties laten zien? Voornamelijk dat deze hogedrukreiniger echt voor de kleine tot middelgrote klussen geschikt is. Als je een grotere klus uit wilt voeren, zijn bijvoorbeeld het vermogen en de werkdruk niet toereikend genoeg. Ter vergelijking; de Kärcher K7 Premium Smart Control (een topmodel van Kärcher) heeft een vermogen van maar liefst 3000 watt. Dat is een veelzeggend verschil in mijn ogen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Kärcher K 2 Home?

Om meerdere redenen is de aanschaf van de Kärcher K 2 Home aan te raden. Dat is één van de beweringen die ik durf te doen op basis van mijn eigen bevindingen. In de afgelopen periode heb ik namelijk met veel plezier gebruik gemaakt van deze hogedrukreiniger. De belangrijkste voordelen die ik daarbij opgemerkt heb, deel ik graag hieronder met je.

Geleverd inclusief terrasreiniger

Heb je een prachtig terras in jouw tuin? Dan kun je er zeker van zijn dat na verloop van tijd mos en alg zich op deze stenen gaat nestelen. Dit mos en alg kun je gelukkig met de Kärcher K 2 Home moeiteloos verwijderen; dat is te danken aan de meegeleverde terrasreiniger.

Met dank aan deze terrasreiniger reinig je een terras echt heel snel. Je weet hierdoor jouw terras niet alleen netjes te houden, maar ook nog eens een stuk hygiënischer. In mijn ogen is het in ieder geval ideaal dat de Kärcher K 2 Home met een terrasreiniger geleverd wordt.

Compact en licht

Ook ben ik zeer te spreken over de vormgeving van de Kärcher K 2 Home. Kärcher heeft overduidelijk voor het motto ‘less is more’ gekozen. Dit apparaat kent dan ook geen bijzondere poespas en is zo eenvoudig mogelijk ontworpen.

Daarbij is het een absoluut voordeel dat het apparaat compact en licht is. Met een totaalgewicht van nog geen 5 kilogram til je deze hogedrukreiniger bijvoorbeeld moeiteloos op. Dankzij de compacte afmetingen kun je dit apparaat bovendien ook moeiteloos in bijvoorbeeld jouw schuur opbergen.

Inclusief wieltjes

Wil je graag jouw gevel even netjes schoonspuiten? Of wil je jouw terras netjes reinigen? In beide gevallen maak je met veel plezier gebruik van de wieltjes van deze Kärcher K 2 Home. Dankzij deze wieltjes kun je het apparaat bijzonder makkelijk van de ene naar de andere plek in bijvoorbeeld jouw tuin verplaatsen.

Staat de hogedrukreiniger op de juiste plek? Dan geniet je ook nog van de hogedrukslang van maar liefst 4 meter. Dankzij deze lange hogedrukslang hoef je de hogedrukreiniger sowieso niet al te vaak te verplaatsen. Dit zijn echt voordeel waar ik bij elk gebruik weer van geniet!

Met meerdere accessoires geleverd

Eerder in deze Kärcher K 2 Home review gaf ik al aan dat je een terrasreiniger geleverd krijgt. Daar blijft het echter niet bij. Zoals je op de foto kunt zien, krijg je ook meerdere andere opzetstukken geleverd. Dankzij die opzetstukken kun je echt elke kleine klus rondom jouw huis op de juiste manier klaren.

Daarbij krijg je ook nog eens een halve liter reinigingsmiddel geleverd. Je kunt dit middel in de hogedrukreiniger schenken, waarna het apparaat het water en dit middel met elkaar mengt. Je bent daardoor verzekerd van een nóg beter schoonmaakresultaat!

Voordelig geprijsd

Tot slot wil ik nog benoemen dat deze hogedrukreiniger écht gunstig geprijsd is. Ik verklap nog geen exact prijskaartje, maar ik kan wel het volgende stellen:

 • In verhouding tot vergelijkbare varianten is de Kärcher K 2 Home echt voordelig.
 • In verhouding tot andere varianten van Kärcher is de Kärcher K 2 Home ook echt voordelig.

Wat je dan precies voor de Kärcher K 2 Home moet betalen? Dat lees je verderop in deze Kärcher K 2 Home review!

Kärcher K 2 Home Hogedrukreiniger-ervaring

Wat zijn de nadelen van de Kärcher K 2 Home?

Het mag duidelijk zijn: ik ben behoorlijk te spreken over deze hogedrukreiniger. Die tevredenheid is met name te danken aan de boevengenoemde voordelen. Ondertussen heb ik echter ook enkele nadelen vast kunnen stellen; daar informeer ik je ook graag uitgebreid over in deze Kärcher K 2 Home review.

De druk is niet in te stellen

Bij veel hogedrukreinigers ben je in staat om de werkdruk in te stellen. Je kunt daardoor de werkdruk afstemmen op het materiaal dat je schoon wilt spuiten. Helaas is dat bij de Kärcher K 2 Home niet mogelijk. Bij deze hogedrukreiniger kun je eigenlijk maar voor één druk kiezen; de werkdruk van 110 bar. 

Dit is dan ook dé reden waarom je jouw auto niet met deze hogedrukreiniger schoon kunt spuiten. Als je jouw auto wilt reinigen, moet je namelijk volledige zeggenschap over de werkdruk hebben. Helaas is dat niet mogelijk bij deze hogedrukreiniger.

Niet geschikt voor intensief gebruik

In deze Kärcher K 2 Home review heb ik het al meerdere keren gezegd: deze hogedrukreiniger is niet geschikt voor intensief gebruik. Als je grote schoonwerkzaamheden uit wilt voeren, is deze hogedrukreiniger simpelweg niet krachtig genoeg.

Ondervind ik hier nou veel hinder van? Nee, dat valt reuze mee. Het is echter wel belangrijk om hier goed bij stil te staan, aangezien jij hier mogelijk wel hinder aan gaat ondervinden. 

Wat kost de Kärcher K 2 Home?

Spreken de voordelen van de Kärcher K 2 Home jou meer aan dan de nadelen? Heb je daarom interesse om de Kärcher K 2 Home te kopen? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen; ik ben in ieder geval groot fan van dit apparaat.

Als jij ook van dit apparaat wilt genieten, moet je een bedrag van pakweg 90 euro reserveren. Ja, je leest het goed: voor deze Kärcher hogedrukreiniger betaal je een bedrag van slechts 90 euro.

In mijn ogen is dit prijskaartje echt subliem te noemen. Zoals ik eerder in deze Kärcher K 2 Home review al aangaf, is dit apparaat significant goedkoper dan vergelijkbare varianten. Eigenlijk is dit al voldoende redenen om direct de Kärcher K 2 Home te kopen!

Wat vinden andere kopers van de Kärcher K 2 Home?

Is het jouw wens om over een goede hogedrukreiniger te kunnen beschikken? Dan is het wat mij betreft aan te raden om voor de Kärcher K 2 Home te kiezen. Is dat echter iets wat andere kopers van deze hogedrukreiniger ook aan kunnen raden? Ik ben op onderzoek uitgegaan.

Al snel vond ik op het internet vrij veel beoordelingen over de Kärcher K 2 Home. Opvallen daarbij was dat nagenoeg alle beoordelingen (super) positief te zijn. Dit was voor mij fijn om te lezen; veel andere kopers zijn het immers met mijn bevindingen eens. Enkele veelzeggende beoordelingen heb ik even voor je verzameld:

Kärcher K 2 Home te kopen

Al met al kan ik stellen dat de meeste kopers tevreden zijn met hun aankoop. Ga jij de volgende tevreden eigenaar van de Kärcher K 2 Home worden?

Mijn persoonlijke bevindingen

Zoals je in deze Kärcher K 2 Home review hebt kunnen lezen, maak ik al geruime tijd gebruik van deze reiniger. Tot op heden ben ik nog steeds bijzonder te spreken over deze hogedrukreiniger. Het apparaat voelt robuust aan, het apparaat is compact, het apparaat maakt prima schoon en het apparaat was ook nog eens betaalbaar.

Mede vanwege deze redenen kan ik de aanschaf van de Kärcher K 2 Home van harte aanraden. Als je op zoek naar een compacte, handzame en betaalbare hogedrukreiniger bent, is dit absoluut de beste koop voor jou! 

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.