juli 4

0 comments

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Bouwradio Kopen? De Top #5 Beste Bouwradio’s Van 2020!

Bouwradio Kopen? De Top #5 Beste Bouwradio’s Van 2020!

Door: Rob Boom

juli 4, 2020


Wat een gemis is het als je geen bouwradio hebt tijdens het klussen! Wat, ik begin niet eens aan een klus als ik geen muziek heb, haha.

Een bouwradio kopen is dan ook zeker een hele goede investering, alleen welke kies je nu?

Tegenwoordig zijn er honderden mogelijkheden, maar wat is nu de beste koop voor jou? 

In dit artikel zet ik de 5 beste bouwradio's op een rijtje, zodat je zelf kunt beslissen welke bouwradio het beste is voor jou om dan uiteindelijk je gloednieuwe bouwradio te kopen!

Waar Moet Je Op Letten Als Je Een Bouwradio Gaat Kopen?

Als je een bouwradio gaat kopen dan kun je op verschillende aspecten letten. Voor de een is het gewicht wel belangrijk en voor de ander niet.

Zo heb je nog tal van voorbeelden. Ik leg je dus eerst uit waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van een bouwradio.

Bepaal vervolgens voor jezelf of dit voor jou belangrijk is of dat het er niet echt toe doet. Aan de hand van die eisen kun je een van de bouwradio's uit de top 10 hieronder kiezen.

Of skip direct naar de top 5 >

bouwradio-kopen

Het Geluid

Het geluid is natuurlijk een van de belangrijkste aspecten als je een bouwradio gaat kopen. Een goede bouwradio hoor je tijdens elke klus.

Voor mij is het dus altijd zaak dat de bouwradio ontzettend hard kan en dat hij altijd goed klinkt in elke ruimte.

Hiervoor zoek ik altijd een bouwradio waar je zelf de geluidsinstellingen van aan kunt passen. Denk aan de bass en de hoge tonen, net als in een auto!

Een subwoofer is daarom ook gewenst en je wil een bouwradio heben met zo veel mogelijk speakers. Zo weet je dat het geluid extra goed zal zijn.

Verder kun je nog eens kijken naar extra functies. Denk aan een volume dat zich automatisch aanpast of 3D-geluid waar het geluid extra mooi van wordt.

Zo zijn er dus een hele hoop opties. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vind aan het geluid van de radio en of je de nieuwste functies wil hebben.

Kies je voor accu of batterij?

Je hebt 2 soorten radio's. Radio's op accu en op batterij. Het is aan te raden om te kiezen voor een accu. Deze gaan simpelweg veel langer mee.

Bovendien scheelt dit op de lange termijn een enorme dot met geld. Oplaadbare batterijen hebben ook een bepaalde houdbaarheidsdatum en telkens gewone batterijen kopen is natuurlijk super duur.

De accu's dien je op te laden in een oplaadstation. Het is dus handig als je 2 accu's besteld, zodat je niet een tijd zonder radio zit als de accu leeg is.

Ook heb je radio's met een ingebouwd oplaadsysteem. Als je de radio dan aansluit op het netstroom dan kun je de radio gebruiken en laad de accu op.

Hierdoor is de radio echter wel wat zwaarder, maar in principe moet dit niet uitmaken.

Tenzij je de hele dag met de radio op je schouder loopt te zeulen natuurlijk! Maar ook dat kun je dan ook slimmer oplossen:

happy andy daly GIF by Comedy Central

Het gewicht

Dat brengt me dan ook direct bij het volgende punt: het gewicht.

Voor mij maakt het niet uit hoe zwaar de radio is. Ik zet hem neer en daar staat hij vervolgens de hele dag.

Als je echter wel vaak op andere plekken bezig bent dan kan het fijn zijn om een wat lichtere radio te hebben.

Nu moet ik wel zeggen dat ik ''zware'' radio's niet echt zwaar vind. Hoe groter de radio, hoe zwaarder hij wordt natuurlijk. Vaak wel ook beter geluid of meerdere functies.

Zoek je een waterbestendige bouwradio?

Een van de eisen die ik ook altijd stel aan een bouwradio is dat hij in ieder geval bestend is tegen sproeiend water.

Dan kan de radio dus ook in de regen blijven staan. Stel je bent met een klus bezig waar je even niet weg kan gaan terwijl het regent dan is dit wel een fijne gedachte.

Bepaal dus voor jezelf of je vaak buiten klust of veel met vloeibare materialen werkt.

Bouwradio met DAB+, wifi & bluetooth

Tegenwoordig heb je ontzettende high-tech bouwradio's. Zo kun je ze nu al vinden met DAB+ (Digital Audio Broadcasting) wat ervoor zorgt dat je zonder storing naar de radio kunt luisteren.

Zo loop je niet te klooien met het zoeken naar de juiste frequentie voor de zender die je wil hebben.

Ideaal, want ik kan je vertellen dat het heel irritant is als de radio om de haverklap begint te storen en je dus weer op zoek moet naar een nieuwe frequentie!

Verder wil je natuurlijk ook een radio hebben met een FM functie, maar dit lijkt me vanzelfsprekend.

Ook hebben de nieuwste radio's tegenwoordig een bluetooth functie, waar ze eerst alleen een AUX en USB aansluiting hadden.

Je kunt door AUX, USB of bluetooth je eigen favoritete muziek afspelen. Ook zijn sommige radio's uitgerust met een WiFi functie.

Zoals je ziet kun je het zo gek en duur maken als je zelf wil. Bepaal wat voor jou belangrijk is. Luister je alleen naar radio? Dan heb je al geen bouwradio met AUX, USB of Bluetooth nodig.

Wel kan het dan fijn zijn om DAB+ te hebben, zodat je zorgeloos zonder storing naar de radio kunt luisteren!

De Top #5 Beste Bouwradio's Van 2020

Hieronder vind je een top 10 lijst met de beste bouwradio's waarbij nummer 1 uitgerust is met alle functies en de nummer 10 wat minder.

#3 - DeWALT DCR019 Bouwradio

Op nummer 3 staat de: DeWALT DCR019.

Deze radio heeft niet al te veel functies, maar de functies die hij heeft zijn van extreem goede kwaliteit.

Zo komt de radio met een FM en AM functie en heeft het een AUX aansluiting voor je telefoon. Het geluid dat uit deze radio komt is echt prachtig voor een radio van deze prijs.

Een groot voordeel is dat de radio werkt op accu's, maar kan ook op netstroom aangesloten worden. Dit maakt het een allround radio voor elke klus.

En bovendien een die goed te betalen is met de prijs van: €92,32

DeWALT DCR019 FM AM Radio 10.8-18V XR Li-ion (1)

#2 - Perfectpro Werkadio Rockhart BT

Nummer 2 is de duurste radio uit deze lijst. Het gaat hier om wederom een PerfectPro. Namelijk de PerfectPro Werkradio Rockhart BT.

Deze radio is uitgerust met een DAB+ radio, Bluetooth, USB en AUX aansluiting.

Verder is de radio IP55 beschermd wat betekent dat hij tegen stof en sproeiwater kan. Je kunt deze dus in de regen laten staan, alleen zou ik het zelf nooit doen.

Het grote minpunt is dat deze radio op netstroom aangesloten moet worden. Dit zorgt overigens wel voor veel power en mooi geluid.

Een overweging die je moet maken dus. Zeker als je de prijs mee neemt in je beslissing, want deze radio kost €379,-

Werkradio Rockhart BT (1)

#1 - Makita DMR112 (Beste koop)

We zijn eindelijk bij de nummer 1 van deze lijst aangekomen. De lijst wordt wederom aangevoerd door een Makita en in dit geval is het de Makita DMR112.

De grotere broer van de Makita van plek 4, en dus met meer functies en betere kwaliteit.

Deze bouwradio is niet alleen mijn alltime favorite, maar ook die van vele andere mensen zoals je bij de reviews op bol.com kunt lezen.

Natuurlijk vind je bij de nummer 1 van de lijst alles wat je nodig hebt. Zo komt deze radio met een DAB+ radio, USB poort, FM, Bluetooth en een AUX aansluiting.

De radio is water en stofdicht en heeft een prachtig en hard geluid. In mijn optiek het beste geluid van de hele industrie.

En natuurlijk komt deze radio met verwisselbare accu's, wat ik persoonlijk echt een pré vind. Deze bouwradio kun je al bestellen voor €165,85!

Makita DMR112 draagbare luidspreker 4,9 W (1)

Beste Goedkope Bouwradio

Sommige mensen geven niet om kwaliteit en vinden het al prima als er een beetje geluid is als ze een bouwradio kopen.

Wellicht ben jij ook zo iemand. Dan is de Sweex SWDABR100BK een geschikte radio voor jou.

Dit is een DAB+ radio met een FM functie waar je dus storingsvrij mee kunt luisteren. Het is een klein compact radiotje wat zijn werk doet.

De radio heeft zelfs een AUX aansluiting en een sleeptimer, maar werkt wel op batterij. En dit vreet hij behoorlijk. Het is dus aan te raden om ook een setje oplaadbare batterijen en een oplader mee te bestellen!

Sweex SWDABR100BK (1)

Beste Professionele Bouwradio

Ook voor de professionals die wat te besteden hebben, heb ik natuurlijk een favoriet.

Hier heb ik de Audisse Shokunin bouwradio voor gekozen. Het is niet de duurste bouwradio uit deze hele lijst, maar absoluut wel de beste voor de echte professional.

Je krijgt hier namelijk vele functies. Zo heb je hier:

 • Am radio
 • FM radio
 • DAB+ radio
 • CD ingang
 • USB aansluiting
 • AUX aansluiting
 • WiFi
 • Een afstandsbediening
 • Touchscreen
 • Bluetooth

Deze radio is ook nog eens volledig stofdich en waterbestendig en werkt op zowel een ingebouwde accu als op netstroom.

Dit is werkelijk de best uitgeruste bouwradio voor de professional en te bestellen voor €314,26. Vandaag bestellen is morgen in huis!

Audisse Shokunin - Internet Radio - Dab radio (1)

Bouwradio Kopen: Conclusie

Er bestaan genoeg goede bouwradio's. Het belangrijkste bij het kopen van een bouwradio is weten waar je de radio voornamelijk voor gaat gebruiken.  

Hoe duurder de bouwradio is, hoe langer hij meestal mee gaat en hoe meer functies deze bevat.

Welke bouwradio ga jij kopen?

Gratis Bouwtekeningen Ontvangen?

gratis-loungeset-bouwtekeningen-pakket

Vul hieronder je naam + emailadres in en ontvang direct 3 volledig GRATIS bouwtekeningen in je mailbox!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.