juli 18

0 comments

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bouwdroger Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Bouwdrogers!

Bouwdroger Kopen? Dit Zijn De #5 Beste Bouwdrogers!

Door: Rob Boom

juli 18, 2020


Het vinden en kopen van de juiste bouwdroger is voor veel mensen nog knap lastig. Er zijn namelijk super veel modellen op de markt.

Maar wat is nu de beste bouwdroger om te kopen?

In dit artikel leer ik je eerst waar je naar kan kijken als je een bouwdroger gaat kopen en vervolgens geef ik je een lijst.

Elk van de bouwdrogers uit die lijst is goed. Alleen kun je er zelf een kiezen dat bij jouw budget en wensen past!

Waar Moet Je Op Letten Als Je Een Bouwdroger Gaat Kopen?

Bij het kopen van een bouwdroger kun je rekening houden met verschillende aspecten. Voor de een is het een belangrijker dan voor een ander.

Ik geef je dus in ieder geval de belangrijke opties waar je rekening mee kunt gaan houden.

Gebruiksgemak

Het is altijd van belang, althans in mijn optiek, dat het gebruiksgemak van een apparaat goed en makkelijk is.

Bij een bouwdroger geldt dit natuurlijk ook. Er zijn een aantal elementen waar je rekening mee kunt houden als je een bouwdroger gaat kopen.

Zo kun je eens kijken naar de inhoud van de opvangbak van het water. Als dit niet groot genoeg is dan zul je hem om de x aantal uren moeten vervangen.

Je kunt hem dan dus niet in de nacht aan laten staan. Tenzij je een bouwdroger koopt waar een afvoerslang aan vast zit. Dan kun je dit ding dagen door laten draaien en weet je zeker dat alles binnen no-time droog is.

De stevigheid van het apparaat zelf en de wielen kunnen ook erg belangrijk zijn. Zo wordt de bouwdroger vaak op de ruwbouw gebruikt waarbij de vloer bij lange na niet vlak is.

Hiervoor moet je wel goede wielen hebben anders is je gloednieuwe bouwdroger zo kapot!

Prijs

Het is altijd fijn om een tool te kopen voor het budget dat je in gedachte had. Soms kan het echter beter zijn om wat meer geld uit te geven om op lange termijn geld te besparen.

Ze zeggen niet voor niks altijd ''goedkoop is duurkoop''.

Bouwdrogers verschillen heel erg in prijs. Hoe duurder de bouwdroger, hoe meer functies en capaciteit dit apparaat heeft.

Als je op zoek bent naar een bouwdroger voor op de bouwplaats dan moet je toch echt al snel gaan kijken naar bouwdrogers tussen de 1.000 en 2.000 euro.

Natuurlijk kun je het verder zo gek maken als je zelf wil met verschillende accessoires de je bij de meeste bouwdrogers kunt kopen. Hier zo nog wat meer over.

Geluidsniveau

Wat je sowieso eerst voor jezelf eens moet gaan bepalen is waar en wanneer je de bouwdroger wil gaan gebruiken.

Is dit in een woonhuis met buren? Dan wil je een bouwdroger kopen die zo min mogelijk geluid maakt. Anders worden de buren gillend gek en krijg je gezeur.

Bovendien kun je de droger niet in de nacht door laten drogen als hij echt veel herrie maakt.

Maar werk je op een afgelegen bouwplaats waar er prima herrie gemaakt kan worden? Dan maakt het niet zo veel uit hoeveel geluid de bouwdroger maakt.

Natuurlijk moeten de bouwlieden niet 24/7 gehoorbescherming hoeven dragen dus het is dan alsnog wel prettig als het geluid wat gedempt is.

geluid-bouwdroger

Hoeveel water kan de bouwdroger verwerken?

Net heb ik het al even kort laten vallen, maar het is ook belangrijk om een bouwdroger te kiezen die voldoende water kan verwerken.

Als er een grote ruimte hebt die heel vochtig is dan wil je een bouwdroger hebben met een zo groot mogelijke water verwerk capaciteit. Dit verschilt heel erg per toestel.

De meeste bouwdrogers kunnen zo'n 50 liter verwerken. Maar je hebt ze ook van 60,70 en zelfs 80 liter.

Als je een afvoerbuis hebt dan is het niet zo'n groot probleem. Je hoeft de bak dan niet zelf te legen, maar kunt het water continu laten afvoeren.

Let hier dus op!

Accessoires

Veel bouwdrogers komen al met enige accessoires, maar als je deze mist dan kun je ze altijd nog kopen.

Denk bijvoorbeeld aan een afvoerslang waar ik het eerder al over gehad hebt, zodat je de bak met water niet steeds zelf moet legen.

Daarnaast ook het filter dat de bouwdroger gebruikt. Als je een matig of slecht filter hebt dan kun je er zeker van zijn dat je bouwdroger wat minder lang mee gaat.

Garantie

Als laatste wat ik je mee kan geven is de garantie die je krijgt als je een bouwdroger koopt. Je wil natuurlijk minimaal een jaar garantie hebben, maar meer is altijd beter!

De #5 Beste Bouwdrogers Om Te Kopen

Hieronder vind je een lijst met de 5 beste bouwdrogers om te kopen. Elke bouwdroger uit deze lijst is van goede kwaliteit.

De een is alleen wat duurder dan de ander, maar heeft dan ook weer meer functies. Bepaal je budget en maak hier je keuze op.

Lees ook eens:

Ook op zoek naar ander gereedschap? Neem eens kijkje tussen een of meerdere van onderstaande artikelen om alles in een keer te bestellen!

#5: Lemato Bouwdroger (beste goedkope bouwdroger)

Laten we beginnen met de beste goedkope bouwdroger; de: Lemato bouwdroger.

Dit is een relatief goedkope bouwdroger met een capaciteit van 50 liter water per 24 uur. Dit zien we terug bij de meeste bouwdrogers.

Deze bouwdroger heeft een ingebouwde afvoerpomp die dus zelf condenswater af zal voeren. Dit is ideaal als je hem ook wil gebruiken als je niet aanwezig bent.

Je kunt deze droger dus 24 uur per dag aan houden zonder er naar te hoeven kijken of de waterbak te legen!

Voor deze prijs is het een ontzettend goed uitgeruste bouwdroger. Het heeft namelijk ook een automatische ontdooifunctie, digitale display en is ook nog eens milieuvriendelijk!

Al met al een goede koop voor een lage prijs!

lemato-bouwdroger-2 (1)

#4: Trotec TTK 125 S

Op nummer 4 vinden we een van de stilste bouwdrogers op de markt van de Duiste fabrikant Trotec. Het gaat hier om de: Trotec TTK 125 S.

Dit is een wat kleinere en lichtere bouwdroger die goed te gebruiken is voor de wat kleinere ruimtes. 

Dit apparaat kan 32 liter per 24 uur verwerken en doet dus wat minder als de grotere bouwdrogers uit deze lijst. Verder heeft het een overloopbeveiliging waardoor de bak nooit over kan lopen.

Je kunt ook een afvoerslang aansluiten op het apparaat waardoor je hem 24 uur per dag aan kunt houden. Deze slang wordt echter niet meegeleverd.

Trotec staat bekend om zijn goede bouwdrogers. Voor de kleine ruimtes is dit zeker de beste optie.

Op nummer 2 vind je ook een Trotec terug die meer voor grotere ruimtes geschikt is.

trotec-ttk125-s (1)

#3: VidaXL Luchtontvochtiger

Deze VidaXL bouwdroger is een super apparaat. Voor een redelijk lage prijs van 842,- euro krijg je meer dan waar voor je geld.

Zo doet dit apparaat maar liefst 158 liter in 24 uur. Verder heeft deze bouwdroger een LED-scherm en is hij geschikte voor grote ruimtes.

Er is geen afneembaar waterresevoir want dit apparaat komt met een directe afvoer via een slang.

Het enige wat ik wat minder vind aan dit apparaat is dat hij best kwetsbaar is. Zo zijn de plastic wieltjes ook niet echt geweldig.

Maar voor deze prijs is het een degelijk apparaat! (vraag me overigens niet waarom bijna alle bouwdrogers blauw zijn).

vidaxl-bouwdroger (1)

#2: Trotec TTK 175S Bouwdroger

En zoals beloofd is op nummer 2 de Trotec TTK 175S terug te vinden. 

Deze bouwdroger kan 50 liter per 24 uur verwerken. Dit is gemiddeld en dus niet bijzonder veel. Toch maakt dit niet uit, want ook deze bouwdroger heeft een mogelijkheid tot afvoer.

Deze zal je echter wel bij moeten bestellen. Wil je dit niet? Dan kun je zelf het waterreservoir legen wanneer je dit wil.

Het mooie aan deze bouwdroger is dat hij echt enorm stevig is en dus geschikt is voor bouwplaatsen.

Het is een relatief klein apparaat, heeft een ingebouwde bedrijfsurenteller en maar liefst 10 verschillende standen.

Het is een compact top apparaat dat voor elke klus geschikt is. Zeker een aanrader voor een goede prijs.

Trotec TTK 175 S - bouwdroger (1)

#1: Dryfast Bouwdroger DP 200 (beste professionele bouwdroger)

Eindelijk! Een bouwdroger die niet blauw is. En nee: deze staat niet op nummer 1 door de kleur!

Dryfast heeft de beste bouwdrogers van de markt. Het is vrij logisch dat we dan op nummer 1 de Dryfast Bouwdroger DF 200 terugvinden.

Dit lijkt een enorm apparaat, maar ook deze is lekker compact. Toch is deze bouwdroger geschikt voor ruimtes tot 200m3.

Deze bouwdroger kan 35 liter per 24 uur verwerken en heeft een enorm krachtige Toshiba compressor. Er zit een urenteller op, is super stevig en weegt maar 35 kilo.

Er zit een afneembaar waterresevoir op, maar je kunt ook een afvoerslang bestellen. Opties genoeg voor deze enorm sterke bouwdroger waar je ook nog eens een super garantie op krijgt.

Je krijgt namelijk 8760 draaiuren garantie met een maximum van 3 jaar.

Dryfast Bouwdroger DF 200 (1)

Kleine Bouwdroger Kopen?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op zoek bent naar een kleine bouwdroger om te kopen. Je hebt er hier zat van, alleen niet met waterreservoir.

Je kunt dan een bouwdroger kopen die warme lucht blaast en er simpelweg voor zorgt dat bijvoorbeeld wanden droog worden. 

Het vocht vind je dan wel vaak terug op bijvoorbeeld de vloer. Een goede elektrische bouwdroger die ik zelf vaak gebruikt heb is de Dryfast DFE 25.

Het is een type ventilatorkachel die dus warme lucht zal blazen. Je kunt dit apparaat gewoon aansluiten op het netstroom.

Elektrische kachel voor de bouw DFE 25 (1)

Conclusie & Bouwdroger Kopen

Als je een bouwdroger gaat kopen dan heb je heel veel opties waar je tussen kunt kiezen. Het is hier belangrijk dat je voor jezelf weet waar je de bouwdroger voor gaat gebruiken.

Aan het begin van dit artikel heb je gelezen waar je dan op kunt letten. Vervolgens kun je een van de fantastische bouwdrogers uit deze lijst kopen.

Mocht je er echt niet uitkomen dan kun je altijd even een reactie achterlaten onder dit artikel. Dan help ik je met het maken van de keuze!

Wel kunnen kiezen? Laat mij even weten waar je keuze op gevallen is!

Gratis bouwtekeningen downloaden?

Klus je graag wat bij in het weekend of zou je het tof vinden om bijvoorbeeld meubels te maken en deze te verkopen?

Lees dan eens mijn Freds Bouwtekeningen review of/en download eens het gratis bouwtekeningen pakketje hieronder!

Gratis Bouwtekeningen Ontvangen?

gratis-loungeset-bouwtekeningen-pakket

Vul hieronder je naam + emailadres in en ontvang direct 3 volledig GRATIS bouwtekeningen in je mailbox!

Rob Boom

About the author

Hoi! Mijn naam is Rob. Ik ben afgestudeerd in allround ondernemer bouwkunde en heb daarnaast inmiddels al jaren ervaring op het gebied van klussen. Deze website is er om mijn kennis en expertise over te brengen op jou. Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even een reactie onder dit artikel achterlaten. Succes!

Dit vind je misschien ook wel leuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

10.000+ Bouwtekeningen Ontvangen?

Het Freds Bouwtekeningen pakket bestaat uit meer dan 10.000 bouwtekeningen. Hier blijven steeds nieuwe aan toegevoegd worden. De bouwtekeningen verschillen van een vogelhuisje tot het bouwen van een huis. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.